• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takviye karışımı

Tsc6045

Müdavim
Katılım
28 Ara 2023
Mesajlar
517
Tepkime puanı
390
Puanları
63
Arkadaşlar elimde bir sürü takviye var.
Tüy problemi olan kuşum için özellikle Biotin Bt amin forte gerwit kullanıyorum. Diğer kuşlar için kalsiyum gerwit Bt amin forte kullanıyorum. Ancak şöyle bir problem var.
Tüy hastası kuşum için haftada 2-3 Bt amin forte
Kullanmam lazım haftada 1 kez de Biotin versem 1 kez de vitamin 5 gün yapıyor aralarda su da vermem lazım. Bt amin forte ile biotini karıştırsam veya kalsiyum ile diğerlerini nasıl olur?kemik sağlığı için kalsiyum da vermem lazım. 15 günde bir Sedochol veriyorum. Önerileriniz nedir?
 

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2022
Mesajlar
7,110
Tepkime puanı
7,705
Puanları
113
Karıştırmanız uygun olmaz. Zaten hasta kuş iyice yorarsınız. Normalde takviye arası iki gündür. Sizinki elzem bir durum olduğu için bir gün takviye birgün sade su olarak ilerleyin. Haftada 3 kez olmasada iki haftada 5 kez kullanmış olursunuz.
 

Tsc6045

Müdavim
Katılım
28 Ara 2023
Mesajlar
517
Tepkime puanı
390
Puanları
63
Peki bir sorum daha olacaktı elimde ki bt amin forte kokuyor ama böyle çok ağır ve pis bir koku normal mi
 
Üst Alt