• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

zolax tedavisi ishal başlangıcı

berkay samet

Yeni Üye
merhabalar arkadaşlar muhabbet kuşum kursak mantarı hastalığına yakalandı. bunun için biraz araştırma yaptım ve 5 günlük mikostatin tedavisine başladım fakat sonradan bu tedavinin yanlış ve zararlı olduğunu öğrenip tedaviyi ikinci gün bitirdim. Sonrasında kuşumu yarım gün(akşamdan bi sonraki günün öğlenine kadar) dinlendirip zolax tedavisine başladım. bugün zolax tedavisinin ilk günü fakat kuşumun dışkısı normalken zolaxtan sonra ishale döndürdü sebebi nedir yardımcı olursanız çok sevirim.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Her tedavi sonrası probiyotik şart 3 gün probiyotik kullanın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zolax da en az mıkostatın kadar ağır bir ilaçtır kursak mantarının evresi nedir video ekleyin bir görelim kilosunu tartıp söyleyin birde dışkı resmi görelim duruma göre öneri yapalım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zolax verecekseniz bile bence besleme yapın çünkü bu ilaçlar tüm iyi - kötü bakterileri yok ediyor ve kuşun toparlanması malesef zor oluyor size tavsiyem öncesinde ve sonrasında probiyotik ve ilaç sürecinde de destek besleme yapın. Aksi takdirde can sıkıcı sonuçlar alabilirsiniz. 3 gün antibiyotik vermişsiniz ve hala bir sonuç alamadıysanız durum daha kötüye gidiyorsa keselim

berkay samet

Yeni Üye
Zolax verecekseniz bile bence besleme yapın çünkü bu ilaçlar tüm iyi - kötü bakterileri yok ediyor ve kuşun toparlanması malesef zor oluyor size tavsiyem öncesinde ve sonrasında probiyotik ve ilaç sürecinde de destek besleme yapın. Aksi takdirde can sıkıcı sonuçlar alabilirsiniz. 3 gün antibiyotik vermişsiniz ve hala bir sonuç alamadıysanız durum daha kötüye gidiyorsa keselim
destek beslemeden kasıt ne ile beslemek tam anlamadım çok yem yedirdiğimde kusması artıyor takip ederek gün içinde 3-4 kez aralık vererek yem yediriyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

berkay samet

Yeni Üye
[
Videoyu bir ekler misiniz bir görelim 👍
Ekli dosyayı görüntüle 54912

Yemi nasıl yediriyorsunuz? Kastım o zaten yanı aç kalmasın az yemesin 😊👍
normal yemliğini temizleyip her seferinde yeniden doldurup kendi yemeği bırakana kadar yediriyorum ardından kuş kumunu yiyo susadığı zaman ise zolaxlı suyunu içiriyorum zaten zolaxsada bugun basladım toplasak iki kere falan içmiştir

berkay samet

Yeni Üye
birde bişey daha sormak istiyorum yem yiyip kusup rahatlaması iyi mi çünkü yemi yedikçe kusuyo kustukça daha çok yiyor öyle bir kısır döngüye girdiği için yemi önünden alıyorım aralıklı olarak veriyorum kusmasını biraz azallttım böyle yaparak

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
birde bişey daha sormak istiyorum yem yiyip kusup rahatlaması iyi mi çünkü yemi yedikçe kusuyo kustukça daha çok yiyor öyle bir kısır döngüye girdiği için yemi önünden alıyorım aralıklı olarak veriyorum kusmasını biraz azallttım böyle yaparak
Bu durumu ilaç aldığı halde 3 günden sonra devam ederse fayda vermiyordur demektir 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bakın bu 3 oldu video istiyorum yani durumunu görmeden nasıl yorum yapabilirizki🤔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
nasıl çekeyim normal halini çekil attım zaten
Tamam yukarda video eklemişsiniz görmemiştim kusura bakmayın 😊 yalnız durumu iyi görünmüyor sanki aç yetersiz besleniyor gibi geldi kilosunu öğrensek daha iyi olurdu hep öyle kabarık mı?

berkay samet

Yeni Üye
Tamam yukarda video eklemişsiniz görmemiştim kusura bakmayın 😊 yalnız durumu iyi görünmüyor sanki aç yetersiz besleniyor gibi geldi kilosunu öğrensek daha iyi olurdu hep öyle kabarık mı?
evet genellikle kabarık kilosunu maalesef ölçebileceğim bir cihaz yok

berkay samet

Yeni Üye
hocam kabarıklık var, seste kısılma kalınlaşma var, yemi fazla yerse kusması artıyor zolaxdan sonrada ishali başladı ama enerji olarak enerjik uçması kaçması iyi yapabileceğimiz birşey varmı toparlamak için ?