• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalık önemi !

Oğuz

Paylaşımcı
İzlediğim videolardan ve forumda okuduklarımdan sonra yuvaliği folluklu büyük boy aldım. İzlediğim bir videoda yuva girişinin çok büyük olması kuşların oraya girme sürecini uzattığını söyleniyordu sizce ideal yuva girişi nekadar olmalı.
Dişi ve erkek kuşum 2 aydır birlikteler bugüne kadar yuvalık solda duruyordu ve yuvalık yanında olan tüneğe gün içinde 1-2 defa geçiyorlardı. Yani yuvadan uzak duruyorlardi
Yine izlediğim bir videoda mesela yuvalık soldayken gitmiyorsa sağda girebilir diye izlemiştim bugün sağ tarafa aldım ve bu sefer de sol tünekten vazgeçmiyorlar.
Yapmam gereken bişey varmı ?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İzlediğim videolardan ve forumda okuduklarımdan sonra yuvaliği folluklu büyük boy aldım. İzlediğim bir videoda yuva girişinin çok büyük olması kuşların oraya girme sürecini uzattığını söyleniyordu sizce ideal yuva girişi nekadar olmalı.
Dişi ve erkek kuşum 2 aydır birlikteler bugüne kadar yuvalık solda duruyordu ve yuvalık yanında olan tüneğe gün içinde 1-2 defa geçiyorlardı. Yani yuvadan uzak duruyorlardi
Yine izlediğim bir videoda mesela yuvalık soldayken gitmiyorsa sağda girebilir diye izlemiştim bugün sağ tarafa aldım ve bu sefer de sol tünekten vazgeçmiyorlar.
Yapmam gereken bişey varmı ?
Küçük yuvalıkra hava sıkıntı oluyor hayvan pislikleri vs içinden çıkılamıyor ne kadar geniş o kadar iyi ama hayvanlarınıza göre min ölçüleri 20*20 muhabbet kuşu için sultan papağanı ise 40*40 dı sanırım

Oğuz

Paylaşımcı
Küçük yuvalıkra hava sıkıntı oluyor hayvan pislikleri vs içinden çıkılamıyor ne kadar geniş o kadar iyi ama hayvanlarınıza göre min ölçüleri 20*20 muhabbet kuşu için sultan papağanı ise 40*40 dı sanırım
Muhabbet kuşları hiç yuvanın yanında olan tüneğe bile yaklaşmıyorlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aldığın yuvsligin yuva deliği çapı beslediğin kuşa göre değişir sen bize aldığın yuvsligin fotusunu paylaş biz uyumlu mu değil mi yorumda bulunalım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sultan papağanı için bu yuvalık aynı ebatta ama yuvalik deliği daha küçükleri var neyse bir süre böyle deneyin biraz daha kızıssin dişi sonra yuvaya bakmaya başlar 😊

Oğuz

Paylaşımcı
Sultan papağanı için bu yuvalık aynı ebatta ama yuvalik deliği daha küçükleri var neyse bir süre böyle deneyin biraz daha kızıssin dişi sonra yuvaya bakmaya başlar 😊
@Şehmus BAKIR Gecenlerde 28 gün sonra yumurtlama ihtimali olduğunu söylemiştiniz o güne göre şuan cere rengi açıldı hatta hiç kahverengilik kalmadı ama önceye göre daha fazla kur yapıyor ve şöyle bişey var ben müdahale etmediğim sürede asla yuva onunceki tüneğe konmuyor bile yuvadan kaçıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kaç gün kaldı 😜

Üst Alt