• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yuvalık girişini gagalarken kendisine zarar vermiş

kadersiz144

Aktif Üye
Merhaba kuşlar sulugu yemliği devirdiği icin dün kuşlara yuva taktım muhtemelen dişi yuva girişini gagaEkli dosyayı görüntüle 50008lıyordu sabah da gaga taşında kan gördüm kurumuş kan muhtemelen dişi kendisine zarar verdi (öyle tahmin ediyorum erkek de zarar görmüş olabilir yare görmedim ikisinde de) bugün yem yemesini kontrol ettim yem yiyor mama bıraktım kan göremedim temizlikten sonra yuvayı çıkarsam mi diye arada kaldım öneri nedir (dişi kuş herşeyi kemiriyor yawru almıştım ama yawru gibi davranmıyor :)

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba kuşlar sulugu yemliği devirdiği icin dün kuşlara yuva taktım muhtemelen dişi yuva girişini gagaEkli dosyayı görüntüle 50008lıyordu sabah da gaga taşında kan gördüm kurumuş kan muhtemelen dişi kendisine zarar verdi (öyle tahmin ediyorum erkek de zarar görmüş olabilir yare görmedim ikisinde de) bugün yem yemesini kontrol ettim yem yiyor mama bıraktım kan göremedim temizlikten sonra yuvayı çıkarsam mi diye arada kaldım öneri nedir (dişi kuş herşeyi kemiriyor yawru almıştım ama yawru gibi davranmıyor :)
Merhaba, yuvayı çıkarın. Durması gereksiz. Dişi kuş yeni alındıysa, tüm kafes ve ekipmanları bir süre kemirip çıkış yolu arar. Bir süre sonra vaz geçer. İlgisini sağlıklı şeylere yöneltmek için 3-4 gün arayla, elma sirkeli suda 30 dk bekletip durulanmış taze zeytin dalı, okaliptüs dalı, biberiye dalı, dut dalı, asma dalı asabilirsiniz kafese. Hem kemirme içgüdüsünü biler hem de sağlıklı bir şeyler tüketmiş olur.

kadersiz144

Aktif Üye
Kuşun o merakının geçtiğini düşünüyorum sadece yuvaya saldırdı. Ben yumurta hazırlığı yaptığını düşünüyorum ama yinede tam bilemedim kendisine zarar vermesi beni üzdü herzaman dal darı ve yeşillik asıyorum kafese