• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvadan çıkmayan Yavru

Melikenur

Yeni Üye
Yaklaşık 40 günlük bir yavru Muhabbet kuşum var, yuvadan çıkması gerekiyor normalde ama asla çıkmıyor. Anne de tekrar yumurtladı 4 tane annesi ile beraber yuvada yatıyor, ayrı bir kafese aldığım zaman da aşırı bağırıyor babası geri koyuyorum o yüzden anne babasının yanına. Dal darı falan da verdim tabana yem serpiştirip tabana koydum yavruyu geri yuvaya çıkıyor kendim su içiriyorum fakat kursağının boş olduğunu farkettim yem yemiyor ama kendi. ne yapmalıyım?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yavruyu ayırın ve yem yedirmeye zorlayın yere daldari,aspur koyun kursak kontrolü yapın diğer yeme düşen kardeşleri varsa onların yanına koyarsan onlardan beslenir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Benimde şu an yem yemek istemeyen bir yavrum var. Şehmus abinin dediği gibi daldarı koydum kafes tabanına ve kolay kırabileceği yemleri avucuma alıp gagasıyla yemleri bulmasını zorluyorum. Başta istemesede şu an azda olsa yiyor. Ayrıca elle besleme mamasıyla günde iki kere takviye veriyorum. Eğer kuş sağlıklı ise Şehmus abinin dediği gibi kardeşlerinin yanına koyun. Onlardan görüp yiyor ve birbirlerine yem kusuyor yavrular ama kuş normal değilse dışlıyorlar tecrübeyle sabit. 😅

Melikenur

Yeni Üye
Tek yavru şuan diğer kardeşlerinin hepsi ölmüştü, yem yediremiyorum ayırdım başka kafese aşırı bağırdı hem kendi hem de babası, geri anne babasının yanına koymak zorunda kaldım. Darı koyuyorum tabana yem de serpiyorum ama yemiyor yuvada yatıyor sadece. Ekli dosyayı görüntüle 27094

Melikenur

Yeni Üye
Merhaba. Benimde şu an yem yemek istemeyen bir yavrum var. Şehmus abinin dediği gibi daldarı koydum kafes tabanına ve kolay kırabileceği yemleri avucuma alıp gagasıyla yemleri bulmasını zorluyorum. Başta istemesede şu an azda olsa yiyor. Ayrıca elle besleme mamasıyla günde iki kere takviye veriyorum. Eğer kuş sağlıklı ise Şehmus abinin dediği gibi kardeşlerinin yanına koyun. Onlardan görüp yiyor ve birbirlerine yem kusuyor yavrular ama kuş normal değilse dışlıyorlar tecrübeyle sabit. 😅
Kardeşleri yok ya sanırım o yüzden buna baya ilgi gösteriyorlar, aşırı besliyorlar 20 günde kocaman olmuştu şuan çok sağlıklı 40 günlük oldu hala babası besliyor o derece 😂

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Şehmus abiden besleme maması ve aparatı temin edin eğer tedarik etmediyseniz. Birde yavruyu ayırdıktan sonra yavru kuşun önüne öncelik dal darı veya aspur koyun

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 27099

Ben yavrular 27 günlükken kova yöntemini kullandım. Bir kovaya ya da yüksekliği olan bir leğene yem koyup yavruyu dört beş saat içinde bıraktım. İlgilenecek bir şey olmayınca yeme yöneliyorlar. Dördünde başarılı oldum,bir tanesi yukarıda da bahsettiğim gibi inat ediyor. O da nazar boncuğu olsun. 😁

Yeni yumurta geliyorsa eğer bir süre sonra anne yavruyu istemeyebilir. Bu da kötü sonuçlar doğurur. Bunu önlemek için yavruyu ayırmak şart. 🤗