• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yuvadan Atlayan Yavru Muhabbet Kuşu

horrorshow

Aktif Üye
Merhaba değerli hocalarım,

5 tane muhabbet yavruları çok şükür büyüdüler. Bugün 1 aylık olan yavrulardan biri yuvadan atladı. Sıkıntı şu ki; yuvalıktayken yavrulara gayet iyi bakan anne, yuvadan atlayan yavruya saldırıyor. Aynı yavru yuvalıktayken herhangi bir sıkıntı yok. Şimdilik anneyi başka kafese aldım. Burada sorum şu:
1- Baba, atlayan yavruyu besliyor, yuvalıktaki diğer yavruları da besler mi?
2- Anneyi tekrar yavruların olduğu kafese geri koyup, yuvalıktan atlayan yavrunun yanına dal darı koyarak başka kafese mi koymalıyım?

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Takip edin baba beslerse babayla kalsınlar. Yoksa yavruyu ayırın. Ama saldırma olayı varsa dişi yuvadaki yavrularada heran saldırabilir. Babanın beslemesi en doğrusu.

İlker Göktürk

Paylaşımcı

5 tane muhabbet yavruları çok şükür büyüdüler. Bugün 1 aylık olan yavrulardan biri yuvadan atladı. Sıkıntı şu ki; yuvalıktayken yavrulara gayet iyi bakan anne, yuvadan atlayan yavruya saldırıyor. Aynı yavru yuvalıktayken herhangi bir sıkıntı yok. Şimdilik anneyi başka kafese aldım. Burada sorum şu:
2- Anneyi tekrar yavruların olduğu kafese geri koyup, yuvalıktan atlayan yavrunun yanına dal darı koyarak başka kafese mi koymalıyım?
Benimde anne kuş saldırıyordu anneyi ayırttım baba büyüttü hepsini

horrorshow

Aktif Üye
Teşekkürler cevaplarınız için. Gözlemlediğim kadarıyla anne, atlayan yavruyu yuvaya geri sokmaya çalışıyor. Yavru yuvaya tekrar girince saldırmıyor.

TNZ

Aktif Üye

Saldırma şekli ne derecede can acıtacak Zarar verecek şekilde mi 1 aylık yavru çıkar merak eder yavaş yavaş yem kırmaya başlar anne baba besler ama biraz yalvartir Yavruyu 😊bende aynı sorun baba saldırıyordu Yavru karşılık verince bişey yapmıyordu artık anne yi ayırıp sitrese sokmayın yuvadaki leri besliyosa tek yükü babaya yüklemeyin gözlemleyin

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Bu durumda en önemli husus gözlem, baba yuvadaki yavrulara da bakıyorsa dişiyi tekrar kafese koyup risk almaya gerek yok.
Dal darınız yoksa mutlaka edinin, dal darı yavruların yem kırmasını öğrenmesi için çok faydalı.
Ben yavrular tüylenmeye başladıktan itibaren yuva içlerine dal darı koyarım.

Yavrunuz tüneğe bile çıkmış, bu gayet iyi, kanat altlarının tüylerine de bakın, eğer kanat altlarındaki tüyleri de tamamladıysa o yavru tamadır. Dal darınız varsa kafesin içine de koyun ilaveten yere bir kap içine de yem koyun ki yavru yem yesin.

horrorshow

Aktif Üye
Bu durumda en önemli husus gözlem, baba yuvadaki yavrulara da bakıyorsa dişiyi tekrar kafese koyup risk almaya gerek yok.
Dal darınız yoksa mutlaka edinin, dal darı yavruların yem kırmasını öğrenmesi için çok faydalı.
Ben yavrular tüylenmeye başladıktan itibaren yuva içlerine dal darı koyarım.

Yavrunuz tüneğe bile çıkmış, bu gayet iyi, kanat altlarının tüylerine de bakın, eğer kanat altlarındaki tüyleri de tamamladıysa o yavru tamadır. Dal darınız varsa kafesin içine de koyun ilaveten yere bir kap içine de yem koyun ki yavru yem yesin.
Teşekkürler hocam, suluğu da tabana indirdim
şu an durum bu. Anne tünekte durmasına pek müsade etmiyor. Baba beslese de onu da engelliyor. Yavru tabanda durduğu müddetçe sıkıntı görünmüyor.

Ekli dosyalar

horrorshow

Aktif Üye
@Serkhan79 hocam, anneyi başka kafese almak dışında dediklerinizi yaptım. Anneyi ayırdığımda, baba 5 yavruya yetişemiyor maalesef. Yavru çıktığı gibi yuvalığa da tekrar girebiliyor ve yuvalıktayken bir sıkıntı olmuyor.

Bu durumda bir süre böyle mi kalsın, yoksa atlayan yavruları ayrı kafese alıp önüne dal darı mı bırakayım?

Üst Alt