• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yuvadan atılan yavru muhabbet

Albay Hüseyin

Yeni Üye
Merhaba, sabah annesi yuvadan atmış 3 kardeşler en büyük olan bu. Ayrı kafese aldım yere yem döktüm ulaşabileceği yere su koydum, asıl sıkıntı kuş engelli çarpık bacak sendromlu doğdu göğsünün üstünde sürünüyor fotoğraflardaki gibi tam kullanamiyor ayaklarını, bunun için nasıl bi yol izlemem lazım tunekte duramayacak yem ulasamayacak vs.(İlk fark ettiğimde sendromunu önlem aldım emin olun süngerden kelepçedir lastiktir,vb vb hepsini ya yavru ya annesi çıkardı yoksa ben yapacağımı yaptım) Cevaplarınızı bekliyorum1000037681.jpg1000037679.jpg

Albay Hüseyin

Yeni Üye
Çarpık bacak demişim ayrık bacak olacak zaten konuya hakimsinizdir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, sabah annesi yuvadan atmış 3 kardeşler en büyük olan bu. Ayrı kafese aldım yere yem döktüm ulaşabileceği yere su koydum, asıl sıkıntı kuş engelli çarpık bacak sendromlu doğdu göğsünün üstünde sürünüyor fotoğraflardaki gibi tam kullanamiyor ayaklarını, bunun için nasıl bi yol izlemem lazım tunekte duramayacak yem ulasamayacak vs.(İlk fark ettiğimde sendromunu önlem aldım emin olun süngerden kelepçedir lastiktir,vb vb hepsini ya yavru ya annesi çıkardı yoksa ben yapacağımı yaptım) Cevaplarınızı bekliyorumEkli dosyayı görüntüle 102295Ekli dosyayı görüntüle 102296
Merhaba geçmiş olsun
Artık büyümüş anne atmış Gardenmix yavru yemi kızıl daldarı aspur çabuk yeme çalıştırır yumuşak tonumdur
Bacak açık omurda eyrilik var mı?
Suyu 1/2 gün, günde 2/3 defa çay kaşığı ile içirin sonra suluğu en alt teke asın içer
Ayak kavrıyor mu?

Albay Hüseyin

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Artık büyümüş anne atmış Gardenmix yavru yemi kızıl daldarı aspur çabuk yeme çalıştırır yumuşak tonumdur
Bacak açık omurda eyrilik var mı?
Suyu 1/2 gün, günde 2/3 defa çay kaşığı ile içirin sonra suluğu en alt teke asın içer
Ayak kavrıyor mu?
Kavraması yerinde abla tuttu mu bırakmıyor
1000037694.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Albay Hüseyin

Yeni Üye
Bacaklar çarpık
Lastik kaç gün yaptınız şuan başlarsanız 10 günde oldukça ilerler ve düzelme şansı yüksek olur henüz çok küçük %100 tavsiye ederim
Taktığım günün akşamı çıkardılar zaten ne yaptıysam, lastiği takınca yüzükoyun yatmış gibi oluyor ayakları arkada Birleşik şekilde hiç aşağıya doğru toplamiyor ayaklarını

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kavraması yerinde abla tuttu mu bırakmıyor
Ekli dosyayı görüntüle 102300
Lastik çizdiğim gibi olacak, bacaklar yanlarda orta kısım bantlı olacak
Hiç çıkmadan en az 10 gün duracak, kıkırdak gelişimi başlayacak
2 gün sonra lastikle dik durma ve yürüme başlar
Sıkı olmasın ayaklarının geçtiği yerler çokta bol olmasın, bacak kısmında olsun, lastik genişliği kuşun omuz hizasında olmalı
Bacaklar paralel kalmalı

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Taktığım günün akşamı çıkardılar zaten ne yaptıysam, lastiği takınca yüzükoyun yatmış gibi oluyor ayakları arkada Birleşik şekilde hiç aşağıya doğru toplamiyor ayaklarını
Öyle olmaz yanlış yapmışsınız lütfen resimdeki gibi yapın, lastik geniş olsun, kalın paket lastiği olur,, dar olursa, kelepçe gibi geriye gider olmaz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi dikeldi daha dar olanı taktım lastik omuz hizasında tam
Ekli dosyayı görüntüle 102309
Bak burda tam yeri fakat lastik ince ablacığım daha kalın olursa bacakları daha iyi toplar
Hani pijama lastiği kalınlığında olanlar varta onlar daha muntazam yada kalın paket lastiği olsun
Paylaştığım fotoğrafta tam yerinde lastik ama geniş, bacaklar dik olcak ki ayakta dursun
Tekrar yap lütfen ailenden destek alabilirsin
Lastik konusunda
(fotoğraf tam yerinde, daraltılacak ve lastik en az yarım cm olmalı)

Ekli dosyalar

Albay Hüseyin

Yeni Üye
Bak burda tam yeri fakat lastik ince ablacığım daha kalın olursa bacakları daha iyi toplar
Hani pijama lastiği kalınlığında olanlar varta onlar daha muntazam yada kalın paket lastiği olsun
Paylaştığım fotoğrafta tam yerinde lastik ama geniş, bacaklar dik olcak ki ayakta dursun
Tekrar yap lütfen ailenden destek alabilirsin
Lastik konusunda
(fotoğraf tam yerinde, daraltılacak ve lastik en az yarım cm olmalı)
En son dik durduğu fotoğraftaki gibi şuan elime aldığımda karanlığa doğru yürümeye başladı oldu gibi,paket lastikli halini yapacağım,bir şey daha soracam abla annem dayanamadı koyalım geri dedi şimdi koydu annesi beslemeye başladı yeniden onu anlayamadım birde yuvadan 3 hafta erken atmış onun hesabını yaptım engelli doğdu diye mi dislafi acaba?

emre dursun

Yeni Üye
En son dik durduğu fotoğraftaki gibi şuan elime aldığımda karanlığa doğru yürümeye başladı oldu gibi,paket lastikli halini yapacağım,bir şey daha soracam abla annem dayanamadı koyalım geri dedi şimdi koydu annesi beslemeye başladı yeniden onu anlayamadım birde yuvadan 3 hafta erken atmış onun hesabını yaptım engelli doğdu diye mi dislafi acaba?
Merhabalar benim yavrumda engelli gibi bişey tam hastalığını çözemedim ama günlük ayaklarına masaj ve esnetme hareketleri yaparsanız çok fayda ediyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet bu yüzden atabilir, lastiği lütfen çıkarma 10/15 gün sabret
Yuvada besler ama dövebilir

Üst Alt