• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuri merhaba diyor

gambred

Yeni Üye
Herkese merhaba.
Forumda ve Sultan Papağanı beslemede çok yeniyim, aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum.
Yıllardır aklımda olan şeydi Sultan beslemek ancak iyi bakar mıyım, dilinden anlar mıyım diye çok düşünerek 2022'ye kadar geldim.
Ocak ayında bir cesaret düşüncelerimi eyleme geçirmek istedim.
2 aylık yoğun araştırma ardından (kafesi nasıl olmalı, neler yer, nasıl huzurlu olur) 12 gün önce kendisine kavuştum.
Adını Yuri koydum, ötüşünden ve hareketlerinden erkek olduğunu düşünüyorum.
1 haftalık kafese alışma sürecinden sonra ufak ufak kafes içi eğitime geçtik.
4 gündür de yatana kadar kafes kapısı açık. İşine gelirse omzuma çıkıyor, acıkınca kafesine gidiyor. Arada kafama da çıkıyor, oldukça eğlenceli bir çocuk.
Ancak elimi uzattığımda kendini geri çekip gaga açıyor. Belli ki ona henüz alışamadı. Elime darı alarak kafes içinde yaklaştığımda da kovmak için gaga atıyor darıya (bu arada dal darı hastası). Parmak ve ele daha rahat nasıl alıştıracağım hiç bilmiyorum.
Belki sizlerden gelecek öneriler ile, belki de zaman ile üstesinden geliriz kim bilir :)
Yakışıklı bir fotoğrafını da ekleyeyim angry bird'ün:)
Herkese sevgiler, tekrar hoşbulduk :)
angry birds.jpeg

FatihB.

Tutkulu
Herkese merhaba.
Forumda ve Sultan Papağanı beslemede çok yeniyim, aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum.
Yıllardır aklımda olan şeydi Sultan beslemek ancak iyi bakar mıyım, dilinden anlar mıyım diye çok düşünerek 2022'ye kadar geldim.
2 aylık yoğun araştırma ardından (kafesi nasıl olmalı, neler yer, nasıl huzurlu olur) 12 gün önce kendisine kavuştum.
4 gündür de yatana kadar kafes kapısı açık. İşine gelirse omzuma çıkıyor, acıkınca kafesine gidiyor. Arada kafama da çıkıyor, oldukça eğlenceli bir çocuk.
Ancak elimi uzattığımda kendini geri çekip gaga açıyor. Belli ki ona henüz alışamadı. Elime darı alarak kafes içinde yaklaştığımda da kovmak için gaga atıyor darıya (bu arada dal darı hastası). Parmak ve ele daha rahat nasıl alıştıracağım hiç bilmiyorum.
Belki sizlerden gelecek öneriler ile, belki de zaman ile üstesinden geliriz kim bilir :)
Ekli dosyayı görüntüle 22003
Maşallah çok tatlı 🧿 Hoşgeldiniz aramıza 🙂 Yeni dostunuz ile dostluğunuz uzun vadeli sağlıklı olsun inşallah 🙃

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
@Didemkaya sultan papağanlar ile ilgili bolca bilgiye sahip bir arkadaşımız, gördüğünde yardımcı olacaktır 🙏 hoş geldiniz aramıza 🙃

Murat Halisdemir

Müdavim
Zamanla ele alışır tünek kullan ilk sonra parmak alışır tünek üzerinde kafasını kaşı okşa sevdirir kendini tünek daldarı yedirebilirsin o zamanla alışır size hafta 2 gün gerwit ve probiyotik verebilirsin iyi olur

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz 🙂 Sultanlar bakımı zor ve ilgi isteyen hayvanlardır. Öncelikle kuşunuzun kafesi bile onun rahat edeceği şekilde büyük olması gerekiyor. Örneğin bir muhabbet kuşu kafesinde sultanlar asla yaşayamaz, onlar dar ortamları gelemiyor ve bu yüzden ya strese giriyor yada kanat çırpındıkça kendine zarar veriyor malesef. Özellikle kuşunuzun kafesinde gereksiz oyuncak varsa onları çıkarın. Oyuncakları kafes dışında bir alan yaparsanız orda da oynaması daha iyi olabilir. Tunekleri karşılıklı olsun özellikle tahta tünek olmalidir. Plastik tünek kuşlar için iyi değildir. Mantar riski taşır. Kafes temizliğini nasıl yapıyorsanız tuneklerin temizliğini de yapmak çok önemlidir. Ele alıştırmak istiyorsanız kuşunuzu, kafesten zorla çıkarmak, perde yöntemi uygulamak gibi şeylere gerek yok onlar çok tehlikeli hem kuşun strese girmesini hemde urkmesini sağlar. Sizin yapmanız gereken ki zaten kuşunuzu yeni almışsınız. Kafesin kapağını açık bırakırsınız, kendisinin çıkmasını saglarsiniz en azından bulunduğu ortama ve size olan ilgisi başlar. Yanlız kuşunuzu asla yanlız bırakmayın. Bu arada el kuşların düşmanıdır. Size hala güvenmemesinin sebebi de, sizin ona zarar vereceğinizi düşünüyor. Ve gagasıyla sizi korkutmaya çalışıyor. Kafes dışından da bu eylemi gözlemleyebilirsiniz. Elinizi isirsa bile asla korktugunuzu belli etmemeniz ve ve ısıran kuştan elinizi cekmemeniz gerekiyor. Eğer çekecek olursanız kuşunuz sizin ondan korktugunuzu düşünüp sizi hep ısırmak isteyecektir. Bu arada yem konusunda garden mix Gold mix ve versele laganin ürünleri çok iyi, onlardan kullanabilirsiniz. Haftada 3 gün kafes temizliği, günlük sulugunun değişimini de yapmayı unutmayın. Bu arada kuşunuzun kısa bir videosunu görebilir miyiz ve kuşunuzun kanat altı resmini. Ben bu şekilde yorumlarsam erkek diyemicem🤦 grey dişi suanki haline bakılırsa. Ama kısa bir video görüp emin olmak isterim. Streamble.com dan buraya paylaşım yaparsanız 🙂

gambred

Yeni Üye
@Didemkaya kitap gibi olmuş bilgiler çok teşekkürler.
Yuri güzel bir grey kız dediğin gibi, kanat altı beneklerini gördüm bugün :)
Hali hareketi erkek gibi olduğu için açıkçası kanat altına bakmak aklıma gelmemişti.
Temizlik konusunda açıkçası çok bir şey yapmadım. Gerek kafes yeni olmasından kaynaklı, gerekse bilinçsizlik diyelim. Sadece mısır granülünden 2 günde bir dışkı temizliyorum. Tünekler tahta, temizliği en sağlıklı nasıl yapılır?
Gagalama kısmına gelince kendisi sadece gıdıklıyor, pek uysal. 2.5 yaşında oğlum var, o da kendisinden hiç çekinmedi ve çok güzel anlaşıyorlar :)
Kafes fotoğrafını ve kurulumunu iletiyorum, dediğin gibi oyuncakları dışarı astım, maaş yatınca kumlu T tünek alarak kafes dışına da alıştıracağım.
Tünek 2 tane var, aslında 1 taneydi ama dal darıya ulaşmaya çok efor harcadığı için 1 tane de y tünek taktım basamak gibi. Şimdilik bir şikayeti yok bu kurulumdan.
Evde çalıştığım bilgisayarımın yanında asılı kafe ve kapısı neredeyse yatmadan yatmaya kapanıyor. Arada sıkılıp omzuma atladıktan sonra kafesine gidiyor. Perde arası, eli kafese sokma benim de çok tercih edip hayvanı strese sokmak isteyeceğim yöntemler değil.
Değerli görüşlerin için tekrar çok teşekkür ederim.
kafes.jpeg

Son düzenleme:

ozlmyldz

Aktif Üye
Herkese merhaba.
Ekli dosyayı görüntüle 22003
Ne tatlı bir kuş. Kafesi de boyasız seçmişsiniz :) ne güzel. Umarım herkese örnek olur. Bi canı sahiplenmeden önce ona iyi koşullarda bakabilmek için araştırma yapmak gerçekten çok kıymetli. Uzun ömürleri olsun bizimle birlikte 🙏🏻

gambred

Yeni Üye
Ne tatlı bir kuş. Kafesi de boyasız seçmişsiniz :) ne güzel. Umarım herkese örnek olur. Bi canı sahiplenmeden önce ona iyi koşullarda bakabilmek için araştırma yapmak gerçekten çok kıymetli. Uzun ömürleri olsun bizimle birlikte 🙏🏻
güzel mesajınız için çok teşekkür ederim. bu kadar motive olacağımı düşünmezdim ama çok mutlu etti.
abartısız 5 6 farklı kaynaktan 3 ay araştırdım, sonuçta süs değil ev üyesi geldi. huzurlu mutlu bir ömrü olması en büyük arzum :)

Üst Alt