• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlamaması için

Feyzaa

Yeni Üye
Merhaba kuşum 35 gün önce yumurtlamıştı yavrularini daha yeni ayırdık şimdi tekrar yumurtlamış bu durumu nasıl engelleyebilirim? Bu süreçte hem çok yoruluyorlar anne ve baba olarak hem de kafeste başka bir yetişkin dişi kuşum daha var onun icin de sıkıntı oluyor.Yumurtayı görünce valla çok morelim bozuldu😕

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kaçıncı kuluçkaları? Yani inanın siz buna engel olamazsınız şuan üreme dönemi ve yuvalık çıkarsanız bile boşa yumurtlarlar. Şöyle yapabilirsiniz yavrular yeme düşmeye yakın yuvalığı çıkarın ve Eğer yumurta yapsa da boşa yapsın alın yumurtaları en azından yavru büyütmede yorulmazlar efor kaybetmezler

Feyzaa

Yeni Üye
Merhaba kaçıncı kuluçkaları? Yani inanın siz buna engel olamazsınız şuan üreme dönemi ve yuvalık çıkarsanız bile boşa yumurtlarlar. Şöyle yapabilirsiniz yavrular yeme düşmeye yakın yuvalığı çıkarın ve Eğer yumurta yapsa da boşa yapsın alın yumurtaları en azından yavru büyütmede yorulmazlar efor kaybetmezler
İkinci kuluçkaları. İki gün önce yavrular artık yeme düştü düye ayirdim yuvaligi da kafesten çıkarıp yuvaligi temizledim. Kafesin tabanında bugün yumurta görünce ne yapacağımı bilemedim yuvaligi taktım hiç geçmedi yuvaligi uç saat oluyor takalı. Yumurtayı alıp yuvaligi da geri mi çıkarsam. Aşırı yoruluyor çünkü