KızımLimon
Paylaşımcı
Beslemeyi sabah mı akşam mı yapayım?25.12.2024 den günümüze kadar ki süreçle ilgili aklıma takılanlar.
Röntgen sonuçlarından Şehmus Abi karaciğer yağlanması ve 2 hava kesesinin tıkandığını söyledi. Böylece vetformdan aldığı T ve Kr ilaçlarını Kayseri'ye kargoladı. Şehmus Abi ayrıca diyet yem, incir çekirdeği unu vs. kullanmaya da başladık.
3.2.2025 de ilaçlar bitti. Şehmus Abi karaciğer hastalarının tam anlamıyla iyileşemeyeceğini söyledi. Zaten ilaçları kullanırken de tamamıyla iyileşmiş gibi değildi. İlaçların fiyatı arttığı için nebülizatöre geçtik.
Şuanda nebulizatör kullanıyorum. Bazen çok çok rahat uyuyor ve gün içinde neşeli oluyor bazense gün içinde de hep uyukluyor. Sanırım şuanda tekrardan yumurtası da var. Tüm süreci böyle özetlemek istedim. Eğer aklınıza takılan bir nokta olursa seve seve cevaplarım.
Şimdi sorularıma gelecek olursak.
1)Gün içinde bazen çok neşeli bazense çok halsiz oluyor bunun nedeni ne? Ve nasıl önüne geçebilirim?
2)Tüm tedavi süreci boyunca zeolitli besleme yapıyordum. Çünkü formda da konuşmuştuk öncesinde de dışkıları peçeteye leke bırakıyordu. Dışkıları bazen düzelir gibi oluyordu. Ama kilosu çok olduğu için beslemeyi bıraktım ve tekrardan baloncuklu dışkı yapmaya başladı. Yeşilliğine zeolit serpiyorum ama o kadar uzun süre zeolitli besleme yapmama rağmen kursağında hâlâ bakteriler var mı? Nerede yanlış yapıyorum?
3)Vilmectin yapsam sorun olur mu? (Yumurtası olduğu için soruyorum)
4)Arada ağzını açıp kapatıyor. Yem kusar gibi yapıyor. Bunun nedeni kilo mu? Sindirim de güçlük mü yaşıyor?
5)Uyurken sol ayağının üstüne meyilli duruyordu. Sağ ayağında yine bir güç kaybı var diye dolgit sürdüm. Haftada bir veya iki kez süreyim mi? (Şu anda düzeldi)
6)Yalnızca sebze veriyorum özellikle de yeşil yapraklılardan. Haftada 3 mü vereyim 4 mü?
7)Burun deliklerinden birinin içerisinde siyahlık var gibi. Fotoğraf çekmeye çalıştım ama net gözükmüyor. Neden olabilir?
Ayrıca 3./5./6. ve 7. soruları da rica etsem cevaplayabilir misiniz?