• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

YUMURTLAMA

sirius

Paylaşımcı
Kuşunuza çeşitli ve dengeli bir diyet sunun. Tohumlar, meyve, sebze gibi yiyecekler iyi bir başlangıçtır. Yem miktarını kontrol altında tutun, çok yemesin kuşunuz. Yani ne çok yesin nede aç kalsın o ayarı sizin tutturmanız gerek :D Ve bol bol imkanıznız varsa dışarıda uçsun.

KızımLimon

Paylaşımcı
Kuşunuza çeşitli ve dengeli bir diyet sunun. Tohumlar, meyve, sebze gibi yiyecekler iyi bir başlangıçtır. Yem miktarını kontrol altında tutun, çok yemesin kuşunuz. Yani ne çok yesin nede aç kalsın o ayarı sizin tutturmanız gerek :D Ve bol bol imkanıznız varsa dışarıda uçsun.
Anladım çok teşekkür ederim tohumlar derken biraz örnek verebilir misiniz? Diyet yem kullanıyoruz şu anda.
Zaten tüm gün kafes dışında duruyor. Ama daha fazla hareket etmesini teşvik edeceğim
Cevabınız için teşekkür ederim ❤

KızımLimon

Paylaşımcı
Tamam öyle yaparım. Peki başka bir sorunu var mı sizce çok uyuklamaya başladı yine.
Elle beslemeye devam edeyim mi?
Ayağına dolgit sürüp masaj yapayım mı?
Bir de nebulizatörü nasıl kullanırsam en iyi verimi almış olurum?
Biliyorum çok soru soruyorum ama müsait olunca @Demet bükay bakabilir misin rica etsem

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz diyet listesini şehmus hocamıza yaptırın whatsapp hattından 🙏 Eğer nefes sorunu varsa mesela akşamları kullanın 🙏

KızımLimon

Paylaşımcı
Ne gibi anlatırsanız yardımcı olmaya çalışayım 😊
25.12.2024 den günümüze kadar ki süreçle ilgili aklıma takılanlar.
Röntgen sonuçlarından Şehmus Abi karaciğer yağlanması ve 2 hava kesesinin tıkandığını söyledi. Böylece vetformdan aldığı T ve Kr ilaçlarını Kayseri'ye kargoladı. Şehmus Abi ayrıca diyet yem, incir çekirdeği unu vs. kullanmaya da başladık.
3.2.2025 de ilaçlar bitti. Şehmus Abi karaciğer hastalarının tam anlamıyla iyileşemeyeceğini söyledi. Zaten ilaçları kullanırken de tamamıyla iyileşmiş gibi değildi. İlaçların fiyatı arttığı için nebülizatöre geçtik.
Şuanda nebulizatör kullanıyorum. Bazen çok çok rahat uyuyor ve gün içinde neşeli oluyor bazense gün içinde de hep uyukluyor. Sanırım şuanda tekrardan yumurtası da var. Tüm süreci böyle özetlemek istedim. Eğer aklınıza takılan bir nokta olursa seve seve cevaplarım.
Şimdi sorularıma gelecek olursak.
1)Gün içinde bazen çok neşeli bazense çok halsiz oluyor bunun nedeni ne? Ve nasıl önüne geçebilirim?
2)Tüm tedavi süreci boyunca zeolitli besleme yapıyordum. Çünkü formda da konuşmuştuk öncesinde de dışkıları peçeteye leke bırakıyordu. Dışkıları bazen düzelir gibi oluyordu. Ama kilosu çok olduğu için beslemeyi bıraktım ve tekrardan baloncuklu dışkı yapmaya başladı. Yeşilliğine zeolit serpiyorum ama o kadar uzun süre zeolitli besleme yapmama rağmen kursağında hâlâ bakteriler var mı? Nerede yanlış yapıyorum?
3)Vilmectin yapsam sorun olur mu? (Yumurtası olduğu için soruyorum)
4)Arada ağzını açıp kapatıyor. Yem kusar gibi yapıyor. Bunun nedeni kilo mu? Sindirim de güçlük mü yaşıyor?
5)Uyurken sol ayağının üstüne meyilli duruyordu. Sağ ayağında yine bir güç kaybı var diye dolgit sürdüm. Haftada bir veya iki kez süreyim mi? (Şu anda düzeldi)
6)Yalnızca sebze veriyorum özellikle de yeşil yapraklılardan. Haftada 3 mü vereyim 4 mü?
7)Burun deliklerinden birinin içerisinde siyahlık var gibi. Fotoğraf çekmeye çalıştım ama net gözükmüyor. Neden olabilir?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle açlık dışkısı yapmış, beslenmesi lazım. Ben beşeri ilaçları daima en son kullanılması gerektiğini düşünüyorum sebebi de karaciğeri, sinir sistemini, böbrekleri etkiliyor 🙏 Karaciğer öyle bir yerde ki büyüdüğü an hava keseleri, sinirler, bağırsak, taşlık her yere baskı yapıyor maalesef 😞 Kilolu olduğu için ve yağlanma olduğu için de solunum yollarında problem yaratıyor. Sindirim sistemine gelince, muhtemelen sindirim problemleri de yaşıyor hatta o baloncuk karaciğerden olacağı gibi gazdan bile olabilir, zeolitli beslemeye devam edin ben devedikeni tohumu ununun çok faydasını gördüm, size onu öneririm 🙏

KızımLimon

Paylaşımcı
Öncelikle açlık dışkısı yapmış, beslenmesi lazım. Ben beşeri ilaçları daima en son kullanılması gerektiğini düşünüyorum sebebi de karaciğeri, sinir sistemini, böbrekleri etkiliyor 🙏 Karaciğer öyle bir yerde ki büyüdüğü an hava keseleri, sinirler, bağırsak, taşlık her yere baskı yapıyor maalesef 😞 Kilolu olduğu için ve yağlanma olduğu için de solunum yollarında problem yaratıyor. Sindirim sistemine gelince, muhtemelen sindirim problemleri de yaşıyor hatta o baloncuk karaciğerden olacağı gibi gazdan bile olabilir, zeolitli beslemeye devam edin ben devedikeni tohumu ununun çok faydasını gördüm, size onu öneririm 🙏
Mamayı çok az ama zeoliti daha çok olacak şekilde ayarlıyorum o zaman.
Akşam mı beslemeliyim sabah mı? Devedikeni tohumu unu ve incir çekirdeği ununu koyuyorum ayrı bir yemlikte. Gidiyor gagalıyor ağzında geveliyor. Ama yiyor mu emin değilim.
Peki karaciğeri eski hâline gelmez mi?

KızımLimon

Paylaşımcı
Ayrıca değer verip yazıyı okuduğunuz için de çok ama çok teşekkür ederim ❤ ❤❤

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Mamayı çok az ama zeoliti daha çok olacak şekilde ayarlıyorum o zaman.
Akşam mı beslemeliyim sabah mı? Devedikeni tohumu unu ve incir çekirdeği ununu koyuyorum ayrı bir yemlikte. Gidiyor gagalıyor ağzında geveliyor. Ama yiyor mu emin değilim.
Peki karaciğeri eski hâline gelmez mi?
Karaciğer küçülebilir ama daha çok kronikleşiyor yani iyileşen gördüm ama nadiren. Yumurtası varsa şu an o da baskı yapıyordur zaten🙏Zeoliti mercimek tanesi kadar katın, mamayı 2 ml kadar verin

KızımLimon

Paylaşımcı
Karaciğer küçülebilir ama daha çok kronikleşiyor yani iyileşen gördüm ama nadiren. Yumurtası varsa şu an o da baskı yapıyordur zaten🙏Zeoliti mercimek tanesi kadar katın, mamayı 2 ml kadar verin
2ml yi nasıl ayarlayacağım? Çay kaşığının çeyreği kadar mamaist yoğun bakım maması koyuyordum ben.
İyileşebilmesi için bu konuştuklarımız dışında yapabileceğim bir şey var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
2ml yi nasıl ayarlayacağım? Çay kaşığının çeyreği kadar mamaist yoğun bakım maması koyuyordum ben.
İyileşebilmesi için bu konuştuklarımız dışında yapabileceğim bir şey var mı?
Şu an bunlar var, enginar suyu denediniz mi hiç 😊 Veya homeopatik ilaçlarda var mı, siz o zaman çay kaşığı çeyreği kadar mamaya mercimek tanesi kadar zeolit tozu, mercimek tanesi kadar da probiyotik koyun verin 🙏

KızımLimon

Paylaşımcı
Şu an bunlar var, enginar suyu denediniz mi hiç 😊 Veya homeopatik ilaçlarda var mı, siz o zaman çay kaşığı çeyreği kadar mamaya mercimek tanesi kadar zeolit tozu, mercimek tanesi kadar da probiyotik koyun verin 🙏
T ve Kr bahsettiğim ilaçlar homeopatik ilaçlardı. Şehmus Abi vetformdan alıp kargolamıştı. Ama bitti ve biraz pahalandığı için tekrardan alamadım. Ama iyi gelecekse para biriktirip tekrar alabilirim.
Probiyotik entrobac mı? Karışımın içine koyacağım değil mi?
Enginar suyu denemedim ama deneyebiliriz nasıl yapayım?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
T ve Kr bahsettiğim ilaçlar homeopatik ilaçlardı. Şehmus Abi vetformdan alıp kargolamıştı. Ama bitti ve biraz pahalandığı için tekrardan alamadım. Ama iyi gelecekse para biriktirip tekrar alabilirim.
Probiyotik entrobac mı? Karışımın içine koyacağım değil mi?
Enginar suyu denemedim ama deneyebiliriz nasıl yapayım?
Enginarın sapını bir bardak suda kaynatın, suluğun yarısına kaynattığınız enginar suyunu, yarısını da normal su ekleyin haftada bir kez verin veya enginarı da direkt tüketebilir ☺ Ve evet entrobacı karışıma koyun ☺