• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

YUMURTLAMA

KızımLimon

Paylaşımcı
Mutlu pazartesileri🌺

Dünki dışkıları:
IMG_20241216_081659.jpg

Ve bugünkü dışkıları:
IMG_20241216_081635.jpg

İki gündür (cumartesi,pazar) temiz su içti. Yemine zeolit tozu serpmeye de devam ettim.
Ama bu iki gündür akşamları pek rahat uyuyamadı. Hapşurup burnunu kaşıdı. Gün içinde de hapşurdu sık sık.
Ayağı konusunda hekimin verdiği ilaç bitti, tekrar kontrole gideceğiz havanın iyi olduğu anda. Akşamları masaja devam ediyorum.
Bugünden itibaren tedaviye nasıl devam etmeliyim?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Mutlu pazartesileri🌺

Dünki dışkıları:
Ekli dosyayı görüntüle 73889

Ve bugünkü dışkıları:
Ekli dosyayı görüntüle 73890

İki gündür (cumartesi,pazar) temiz su içti. Yemine zeolit tozu serpmeye de devam ettim.
Ama bu iki gündür akşamları pek rahat uyuyamadı. Hapşurup burnunu kaşıdı. Gün içinde de hapşurdu sık sık.
Ayağı konusunda hekimin verdiği ilaç bitti, tekrar kontrole gideceğiz havanın iyi olduğu anda. Akşamları masaja devam ediyorum.
Bugünden itibaren tedaviye nasıl devam etmeliyim?
Merhaba, dışkıların formu güzel, fakat idrar renkli bakteri var, siz zeolite devam edin
Yüzüne kekik çayı püskürtün bugün iki defa yapın
Hapşurma devam ederse yarından sonraki gün de püskürtün

KızımLimon

Paylaşımcı
Merhaba, dışkıların formu güzel, fakat idrar renkli bakteri var, siz zeolite devam edin
Yüzüne kekik çayı püskürtün bugün iki defa yapın
Hapşurma devam ederse yarından sonraki gün de püskürtün
Tamam Demet Abla teşekkür ederim ❤. Acaba zeolit tozunu yemiyor mu? Yemlerin üzerine serpiyorum yemi de az koyuyorum ama kenara eşeliyor olabilir zeolitleri.
Kekik çayı yaptım suluğuna koydum kalanını da fıs fısa koydum

KızımLimon

Paylaşımcı
Tamam Demet Abla teşekkür ederim ❤. Acaba zeolit tozunu yemiyor mu? Yemlerin üzerine serpiyorum yemi de az koyuyorum ama kenara eşeliyor olabilir zeolitleri.
Kekik çayı yaptım suluğuna koydum kalanını da fıs fısa koydum
Kafama takılan bir kaç nokta var:
-İlki veteriner hekim dışkı tahlilinin temiz çıktı demesine rağmen neden hâlâ dışkıları düzelmedi acaba? (Bunu daha öncede sormuştum ama kafama yatmayan noktalar var :( )
-İkincisi kuşlar tüy dökümünde daha hassas mı oluyorlar? (Hem kendi kızımdan gözlemlediğim hem de forumdaki diğer konulardaki gözlemlerimden yola çıkarak)
-Üçüncüsü bu hastalıklar iç parazit, enfeksiyon vs. nasıl kuşlarda ortaya çıkıyor?
Not: Limon Hanım hâlâ durgun arada hareketleniyor ama hissediyorum yorgun olduğunu.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kafama takılan bir kaç nokta var:
-İlki veteriner hekim dışkı tahlilinin temiz çıktı demesine rağmen neden hâlâ dışkıları düzelmedi acaba? (Bunu daha öncede sormuştum ama kafama yatmayan noktalar var :( )
-İkincisi kuşlar tüy dökümünde daha hassas mı oluyorlar? (Hem kendi kızımdan gözlemlediğim hem de forumdaki diğer konulardaki gözlemlerimden yola çıkarak)
-Üçüncüsü bu hastalıklar iç parazit, enfeksiyon vs. nasıl kuşlarda ortaya çıkıyor?
Not: Limon Hanım hâlâ durgun arada hareketleniyor ama hissediyorum yorgun olduğunu.
1.idrar ren verdiği zaman bakteri vardır, bu kesinleşmiştir, verilen antibiyotik kötü bakteriyi sökerken iyi bakteriyi de söküp atar, yeni bakteri oluşumu yada yetersiz ilaç diyebiliriz, ama şu kesin bakteri var,
2.tüy dönemi sancılı geçebilir, ağırlaşır, uyur, neşesi gidebilir, btAmin forte takviyesi bunu en hafife indirecektir
3.yem,hijyen,odanın oksijensiz kalıp küflenme yapması sporlara solunum sistemine yerleşmesi, bakteriyi dışkı yemesi vs
Çok etken var😔
Zeolit tozu dışkıyı düzenlemiş fakat kursak besleme yapılmadığı için (direk kursağa inmediği için) iyileşme süreci uzar, normalı 10 günse 15-20 güne uzar, bu yüzden zeolit tozunu yediğinden emin olmalısın ablacım

KızımLimon

Paylaşımcı
1.idrar ren verdiği zaman bakteri vardır, bu kesinleşmiştir, verilen antibiyotik kötü bakteriyi sökerken iyi bakteriyi de söküp atar, yeni bakteri oluşumu yada yetersiz ilaç diyebiliriz, ama şu kesin bakteri var,
2.tüy dönemi sancılı geçebilir, ağırlaşır, uyur, neşesi gidebilir, btAmin forte takviyesi bunu en hafife indirecektir
3.yem,hijyen,odanın oksijensiz kalıp küflenme yapması sporlara solunum sistemine yerleşmesi, bakteriyi dışkı yemesi vs
Çok etken var😔
Zeolit tozu dışkıyı düzenlemiş fakat kursak besleme yapılmadığı için (direk kursağa inmediği için) iyileşme süreci uzar, normalı 10 günse 15-20 güne uzar, bu yüzden zeolit tozunu yediğinden emin olmalısın ablacım
Çoook teşekkür ederimmm Demet Abla gerçekten aydınlandım 🌹🌹🌹
O zaman ben tedaviye nasıl devam edeyim? Kursaktan besleme maması alıp günde bir kez (akşam yatmadan önce) zeolitli besleme mi yapsam? Biraz sabredip yemine zeolit tozu serpmeye devam mı etsem?
Ve takviyelerinin düzeni nasıl olsun entrabac, gerwit,kekik çayı hangi programla vereyim bu süreçte?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çoook teşekkür ederimmm Demet Abla gerçekten aydınlandım 🌹🌹🌹
O zaman ben tedaviye nasıl devam edeyim? Kursaktan besleme maması alıp günde bir kez (akşam yatmadan önce) zeolitli besleme mi yapsam? Biraz sabredip yemine zeolit tozu serpmeye devam mı etsem?
Ve takviyelerinin düzeni nasıl olsun entrabac, gerwit,kekik çayı hangi programla vereyim bu süreçte?
Rica ederim geçmiş olsun ablacım 😊🤲
Eğer ki besleme yapabilirsen mükemmel olur, şiringa kursağa gitmesede olur, ağzına sıksan da yemiş olur😊🤲
Entrobac ve gerwit-W rutin devam tabiki
Kekik çayı gün içinde fıs fıs😊

KızımLimon

Paylaşımcı
Rica ederim geçmiş olsun ablacım 😊🤲
Eğer ki besleme yapabilirsen mükemmel olur, şiringa kursağa gitmesede olur, ağzına sıksan da yemiş olur😊🤲
Entrobac ve gerwit-W rutin devam tabiki
Kekik çayı gün içinde fıs fıs😊
Tamam Demet Abla ben mamaist'ten mama alayım. Aparatını da alayım evde bulunsun.
Hangi mamayı alayım?
Pazartesi gerwit
Çarşamba entrobac
Cuma bt amin forte
bu şekilde devam ediyorum. Bt amin forteyi iki güne çıkarsam mı tüy dökümünde olduğu için?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamam Demet Abla ben mamaist'ten mama alayım. Aparatını da alayım evde bulunsun.
Hangi mamayı alayım?
Pazartesi gerwit
Çarşamba entrobac
Cuma bt amin forte
bu şekilde devam ediyorum. Bt amin forteyi iki güne çıkarsam mı tüy dökümünde olduğu için?
Bt amin forte takviyesi tüy dönemi haftada 2 kullanılır ablacım
75 gr mama ideal çok da besleyici defalarca aldım kullandım aşırı faydalı ve içinde şeker yok👍Şehmus hocamız kendisi yapıyor😊👍🥰

Ekli dosyalar

KızımLimon

Paylaşımcı
Bt amin forte takviyesi tüy dönemi haftada 2 kullanılır ablacım
75 gr mama ideal çok da besleyici defalarca aldım kullandım aşırı faydalı ve içinde şeker yok👍Şehmus hocamız kendisi yapıyor😊👍🥰
Tamam bunu alıyorum hemen 😍
Pazartesi gerwit
Çarşamba bt amin forte
Cuma entrabac
Pazar bt amin Forte
böyle iyi olur mu acaba 🤔

KızımLimon

Paylaşımcı
Normal ışıkIMG_20241217_075726.jpg

Flaş ile
IMG_20241217_074418.jpg

Sanki iyileşmek yerine daha kötü oluyor gibi gelmeye başladı 😭

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

KızımLimon

Paylaşımcı
Merhaba ablacım, olumsuzluk olmaz😊🤲zeolit devam et lütfen, düzelecek iç parazit illeti zordur endişe etme, hareketleri nasıl🥰😊🤲
Sana ve Allah'a güveniyorum Demet Abla ama çok korkuyorum bir şey olacak diye 😔😔
Hareketleri çok dengesiz. Bir bakıyorum oyuncak topuna yem kusup oyun oynamaya çalışıyor,bir bakıyorum olduğu yerde mazlum mazlum uyumaya başlıyor, bazen benle konuşmaya çalışıyor gibi yapıyor bazen çıtını dahi çıkarmıyor...
Kafayı yemek üzereyim yani 😟

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sana ve Allah'a güveniyorum Demet Abla ama çok korkuyorum bir şey olacak diye 😔😔
Hareketleri çok dengesiz. Bir bakıyorum oyuncak topuna yem kusup oyun oynamaya çalışıyor,bir bakıyorum olduğu yerde mazlum mazlum uyumaya başlıyor, bazen benle konuşmaya çalışıyor gibi yapıyor bazen çıtını dahi çıkarmıyor...
Kafayı yemek üzereyim yani 😟
Estağfurullah ablacım Rabbim ne ders o olur🥰🤲mama gelsin eline besleme yapmaya başla inşallah o zaman çok daha iyi olacak😊🥰üzülme sen😊🤲

KızımLimon

Paylaşımcı
IMG_20241218_074638.jpg

Etrafına renk bıraktığı zaman enfeksiyon olmuş oluyor anladığım kadarıyla değil mi?
Daha elle besleme maması gelmedi. Onun için yemine zeolit tozu serpmeye devam ediyorum. :(