• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

YUMURTLAMA VE KAKA MESELESİ

özgürkuş

Aktif Üye
Merhaba, umarım dorum anlaşılır, bir çözüm bulamadığım dan hayvanıma üzülüyorum. sultan papağanım, kuluçka dönemindeyken kakasını kafese yapmıyor galiba, kafesten çıkar çıkmaz konduğu yere yapıyor. dün 5 gündür dışarı çıkarmamıştık, ve 5-6 günlük kaka biriktirmiş, iki avuç yaptı. Eğer doğada kuş yuvasının yakınına kakasını yapmıyorsa, üretim hanedeki kuşlar ne yapıyor? yani hiç kafesten çıkmıyorsa kakayı biriktiriyor sonunda patlayıp ölmüyor mu? yani bence bir sorun var gibime geliyor, ne yapayım kuşu her gün dışarı mı çıkarsam.

Grpet

Müdavim
Üretici
anormal bir durum kendi yuvalığına yapmaz ama kafese cıktıgında yapar en azindan normal kuslar böyle yapar sizinki de zamnla alısır bu duruma yada kabızlık vs. durumu vardır ucuncada kasları gevşemiş olabilir

özgürkuş

Aktif Üye
evet uçurken tutamıyor hatta. ama kabızlık yok cıvık baya, fotoğrafını çekmedim, alışsın biriktirmesin diye dışarı çıkarmıyorum, ama kafesi kendim yaptım büyük baya, günde bir kez, kafesin içinde elimle kovalasam mı acaba, hareketlenip yapar,

özgürkuş

Aktif Üye
evet! fikir verebilecek bilgisi olan başka kimse yokmu?

özgürkuş

Aktif Üye
dışkı ve kuşun dış görünümünde bir sorun yok. Kafesin kapısını açık bıraktım, yuvadan çıkıp dolabımızın üzerine dışkısını yapıp geri hemen kuluçkasına dönüyor. Sorduğum şey bunu yaparak yanlışmı yapıyorum? taki dışarıya çıkmasına izin verilene kadar dışkısını tutmayı alışkanlık haline getirmesine sebeb oluyorum. çıkmasına hiç izin vermezsem eğer, bu kadar dışkıyı biriktirirse patlayıp ölür mü? yada patlamasada, biriken dışkı kuşu içten içe zehirler mi?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Rahatsızlık duysa yapmaz diye düşünüyorum. Kafese hiç mi yapmıyor