• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlama döneminde probiyotik verilir mi?

Dilek7

Aktif Üye
Bugün kuşlarımın başına kötü bir şey geldi malesef; ben akşama kadar evde yoktum ve kuş kafesi devrilmiş. Neyseki içeride birakmamıştım kuşları en azından dışarida oldukları için cama kaçmışlar çok korkmuşlar. Hava buz gibi soğuk olduğu için camda çok üşümüşler, tahmini 7 saat kadar bu durumda kalmışlar çok üzüldüm içim parçalandı. Bugünlerde dişi kuşun yumurtası da gelmek üzereydi yuvalık da yerde mahvolmuş girememiş. Her şeyi temizleyip yerine koyunca kafese girmeye korktular ama ışıği kapatıp koydum ve koyar koymaz yuvaliğa girip yumurtasını yaptı. Sonra malesef çok hapşurmaya başladı ikisi de ayakları falan buz gibi halsizler. Odayı iyice ısıttım sıcacık oldu ama erkek kuşum ishal olmuş biraz, ikisi de bol bol hapşuruyor. Şimdi kekik çayı yapıp verecegim ama birkaç gün önce yapmıştım zaten zarari olur mu? Bir de dişi olan kuşum yumurtalamaya başladığı için probiyotik vermemde sakınca var mı?

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Verebilirsiniz Kekik Çayi Sıkıntı Olmaz. Probiyotikte Verilebilir Yumurtlama Zamani Sıkıntı Olmaz. Takip Edin Yavrularımız sıcak Tutun. 😇🙏

Dilek7

Aktif Üye
Tamam probiyotik de vereyim. Bir şey olmaz umarım kuşlarıma 🙏🏻 kafesten çok korkmuşlar keşke kafesin bir yerlerine tutunsalardı ya da yataga falan gitselerdi ama cama gidip kitlenmişler orada 🤦🏻‍♀️

Dilek7

Aktif Üye
Kafesi kalorifere yakın koysam olur mu sizce? Yoksa camdan da soğuk gelir mi yine yakın olunca bilemedim. Üstünu örtup peteklere birazcık yaklaştırsam nasıl olur bu gece?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafesi kalorifere yakın koysam olur mu sizce? Yoksa camdan da soğuk gelir mi yine yakın olunca bilemedim. Üstünu örtup peteklere birazcık yaklaştırsam nasıl olur bu gece?
Üstlerini örtün peteğe yakın yerde dursunlar 🙏