İyi günler, ilk kuluçkasında 3 yavru çıkaran annemiz bu sefer 4 yunurta yaptı ve devamı gelecek gibi duruyor. Poposunda şişlik var en azından 5. Yumurtaya kesin gözüyle bakıyorum. Ama anne baba ilk kuluçkalarında 3 yavruya bile bakmadılar. En son yumurtadan çıkan yavruyu bir zaman sonra hiç beslemediler ortanca olanı ise kızışıp yumurtladıktan sonra beslemediler. Büyük yavruyu tecrübesizliğimizden kaybettik ama şimdi o ikisini elle besleme yaparak büyütüyoruz. Biri 45 digeri 37 günlük ama gelişimleri anne beslemedigi icin yavaş oluyor. Anne kuşun altından tüm yumurtalarını almak istemiyorum ama en azından 5. Ve sonrasındaki yumurtaları alıp bir başka dişimin altına koymayı düşünüyorum bunu yapmak doğru mudur ya da diğer dişi bakar mı? Dişilerimin eşleri yok eş olmaları için yanlarında erkek kuşlar var ama. Sadece 1 yumurtayı diğer dişinin altına koysam bakımını sağlar mı ya da düzenlerini doğalarına karışmamak mı daha doğru olur. Bir de eğer başka dişinin altına koymam uygunsa bunu yaparken dikkat etmem gereken bir şeyler var mı?