• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalı kafes değişir mi?

zelihaaleksandr

Paylaşımcı
Merhabalar 10 Nisan'da kuşum ilk yumurtasini yaptı kuluçkaya henüz yatmadı ama sürekli yuvaliga girip çıkıyor sorum şu yuvaligi folluksuz almıştım ve küçük boy kafesine uygun folluk bulamadım bende şimdi büyük kafes ve folluklu yuva aldim tek yumurtası var kafesi ve yuvasını değişmem o yumurtayı bu yuvaya geçirsem olur mu alışır mi hemen yoksa sıkıntı olurda kırar çete yumurta yapmazmi birdaha ? @Burçak A. @Mert G. @Demet bükay

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar 10 Nisan'da kuşum ilk yumurtasini yaptı kuluçkaya henüz yatmadı ama sürekli yuvaliga girip çıkıyor sorum şu yuvaligi folluksuz almıştım ve küçük boy kafesine uygun folluk bulamadım bende şimdi büyük kafes ve folluklu yuva aldim tek yumurtası var kafesi ve yuvasını değişmem o yumurtayı bu yuvaya geçirsem olur mu alışır mi hemen yoksa sıkıntı olurda kırar çete yumurta yapmazmi birdaha ? @Burçak A. @Mert G. @Demet bükay
Yuvalık değiştirilmesi üreme sürecinde olmaz maalesef

Mert G.

Eski Forumcu
Tamamdır teşekkürler o zaman bekleyelim bugün 2. Yumurta gelecek gibi yine kuyruklar yukarı aşağı hareket ediyor ve kanatlar düşmüş o zaman bekleyelim yumurtalar bir bitsin
Evt bitsin . Bazı Hocalarım yavrular çıktıktan bir seviye geldikten sonra yuvalık değiştirin. Terketme olmaz diyorlar ama hiç denemedim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet yavrular çıkınca denenebilir 🌸☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba ablacım yuvalık dursun kafesi genişlet sıkıntı olmaz yuvalığı aynı yönde tak, kafesi aynı yere koy, %99 problem yapmazlar😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamamdır yavrular çıksın komple yuvayı kafesi DEGİSİCEM zaten
Yuvalığı da genişletmek istersen bebekler çıkınca ilk temizlikte yapabilirsin hiç sıkıntı olmaz, çünkü yedek yuvalık kullandım tüm üretimde yavruları terk etmezler🤲😊