• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Yumurtaları olan kuşlara kızıl dal darı verilmez mi?

Ferhatemre34

Aktif Üye
Merhabalar yumurta yapan kuşlarım var hergun yumurta kaynatıyorum öncesinde kırmızı pancar havuç ve ballı yumurta maması ile veriyordum, havuç ve pancar verilmez diye duydum onu kestim sade yumurta haşliyorum kızıl dal darı da verilmez diyorlar daha fazla kızışmasin diye şuan 3 yumurtaları oldu damla olarak suluguna verdiğimiz btamin toubenfil sedochol ve gerwit leri kestim hergun temiz içme suyu veriyorum sadece hangi beslenme yolunu izlemeliyim

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba daldarı nın kızıştırıcı özelliğinden çok karbonhidrat oranı çok yüksek olduğu için darıdan ziyade kalsiyum ve protein ihtiyacı olur bu dönemde. Beslenme düzeni ile bilgiyi Demet ablam verir size. 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar yumurta yapan kuşlarım var hergun yumurta kaynatıyorum öncesinde kırmızı pancar havuç ve ballı yumurta maması ile veriyordum, havuç ve pancar verilmez diye duydum onu kestim sade yumurta haşliyorum kızıl dal darı da verilmez diyorlar daha fazla kızışmasin diye şuan 3 yumurtaları oldu damla olarak suluguna verdiğimiz btamin toubenfil sedochol ve gerwit leri kestim hergun temiz içme suyu veriyorum sadece hangi beslenme yolunu izlemeliyim
Merhaba havuç pancar nane Nijer tohumu kızıştırır, kuluçkada yağ ihtiyacı çok olur darı verebilirsiniz, yumurta hergün olmaz protein fazlalığı yapar, yumurta maması temin edin haftada 2 /3 defa salatalarına karıştırın
BtAmin forte, gerwit, entrobac rutin olarak verilmeli, sedochol ve diğerini kesin vermeyin
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur
Buyrun okuyun lütfen faydası çok olur

Ferhatemre34

Aktif Üye
Bu süreçte sorularım olacaktır ilginize teşekkür ederim şuan 4 yumurta yaptılar elimden geldiğince takviye gıdalar uyguluyorum yumurtaların içini henüz kontrol etmedim umarım hepsi doludur birde bnde 4 tane damla var fakat entrobac yok onu hangi siteden temin edebilirim faydaları nedir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu süreçte sorularım olacaktır ilginize teşekkür ederim şuan 4 yumurta yaptılar elimden geldiğince takviye gıdalar uyguluyorum yumurtaların içini henüz kontrol etmedim umarım hepsi doludur birde bnde 4 tane damla var fakat entrobac yok onu hangi siteden temin edebilirim faydaları nedir
Rica ederim 😊mamaist.com dan temin edebilirsiniz Bölünmüş olarak
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir

Ferhatemre34

Aktif Üye
Tamamdır, bir sorum daha kuşları kendi hallerine mi bırakayım yoksa el besleme maması almalimiyim şimdiden anne ve baba kendileri halleder mi ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır, bir sorum daha kuşları kendi hallerine mi bırakayım yoksa el besleme maması almalimiyim şimdiden anne ve baba kendileri halleder mi ?
Riske atmayın acemilerse besleme yapamayabilirler, her ihtimale karşı A21 el besleme maması ve şiringa bulundurun

Ferhatemre34

Aktif Üye
Tamamdır a21 elle besleme maması versele alayım birde İlk başladığımda bu iki vitamini almıştık petshopdan fakat sizlerin önerisi ile röhnfied'e geçmiştim bunları atayım mi çöpe kullanmaya gerek varmi

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır a21 elle besleme maması versele alayım birde İlk başladığımda bu iki vitamini almıştık petshopdan fakat sizlerin önerisi ile röhnfied'e geçmiştim bunları atayım mi çöpe kullanmaya gerek varmi
Dökün lavoboya ve atın 😊

Üst Alt