• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalara ne yapabilirim?

Bahar Kurt

Yeni Üye
Merhaba. Dişi muhabbet kuşum öldü ve 4 yumurtası kaldı. Yumurtalardan birinin içinde yavrunun hareket ettiği görülüyor. 3 gündür lambanın altında ısınmalarını sağlıyorum. Hala hareketi kesmedi. Bu şekilde devam etsem en azından şu an hareket eden yavru çıkar mı? Muhtemelen 10 günlük bir yumurta. Eğer çıkarsa yavruları nasıl besleyebilirim?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba.
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.
O şekilde devam etmeniz ve yavruyu/yavruları hayatta tutmanız pek mümkün değil. Size en yakın üretici birisini bulmanız lazım.

Bahar Kurt

Yeni Üye
Merhaba.
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.
O şekilde devam etmeniz ve yavruyu/yavruları hayatta tutmanız pek mümkün değil. Size en yakın üretici birisini bulmanız lazım.
Teşekkür ederim, hoşbuldum. Diğer yumurtalarda zaten bir hareket yok ama birinde çok bariz var ve her gün şekli değişiyor. Bir dişi kuşun altına vermeyi denedik kabul etmedi. Ben ümidimi kesmek istemiyorum. Küçük bir kutunun içinde pamuğun üstündeler. Masa lambası yakın bir şekilde duruyor. 7/24 açık. Umutsuzluğa kapılmak istemiyorum. Yanlarında da küçük bir kapta su var. Eğer başarabilirsem ve yumurtadan çıkarsa nasıl besleyebilirim?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Teşekkür ederim, hoşbuldum. Diğer yumurtalarda zaten bir hareket yok ama birinde çok bariz var ve her gün şekli değişiyor. Bir dişi kuşun altına vermeyi denedik kabul etmedi. Ben ümidimi kesmek istemiyorum. Küçük bir kutunun içinde pamuğun üstündeler. Masa lambası yakın bir şekilde duruyor. 7/24 açık. Umutsuzluğa kapılmak istemiyorum. Yanlarında da küçük bir kapta su var. Eğer başarabilirsem ve yumurtadan çıkarsa nasıl besleyebilirim?
Öncelikle umudunuz ve azminiz için tebrik ederim.
Umarım sağ salim yumurtadan çıkartır ve yeme düşürürsünüz. Evet imkansız değil ama çok zorlu olacağı kesin.
Elle besleme yapmaktan başka çare yok tabii ki ama yumurtadan ilk çıktıktan sonra elle beslemesi sıkıntılı olabilir.
Petshop yada internetten elle besleme maması alabilirsiniz. Ayrıca elle besleme şırıngalarından ve onun boy boy uçlarından almanız gerekiyor. İnternette elle beslemenin nasıl yapılacağı ile ilgili bol bol video mevcut.

Gelişmeleri aktarmaya devam etmenizi rica ederim, biz de heyecanla bekliyoruz.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba. Dişi muhabbet kuşum öldü ve 4 yumurtası kaldı. Yumurtalardan birinin içinde yavrunun hareket ettiği görülüyor. 3 gündür lambanın altında ısınmalarını sağlıyorum. Hala hareketi kesmedi. Bu şekilde devam etsem en azından şu an hareket eden yavru çıkar mı? Muhtemelen 10 günlük bir yumurta. Eğer çıkarsa yavruları nasıl besleyebilirim?
Yavru çıkarsa ilk 1 hafta serum kelebeğinden elle besleme aparatinyapip o şekilde beslemeli siniz daha sonra kursaga ulaşma imkanı doğunca elle besleme aparatina geçebilirsiniz.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Üretici bulunabilirse kuluçkada olan hali hazırda yumurtaya yatan bir çiftin altına yumurtaya minik bir işaret konulup yeme düşünce alırdınız aksi durumda ilk çıktığı anda elle besleme durumu sıkıntılı olabilir.
en garantisi bu, @ömer18 e katılıyorum, umudunuzu takdir ediyorum ancak aksi bir durumda üzülürsünüz.
Ayrıca kuluçkada yatan bir dişinin yumurtayı kabul etmeme durumu ile hiç karşılaşmadım.

Üst Alt