• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalar dolu mu?

alanya07

Yeni Üye
Merhaba kuşumun 5 tane yumurtasi var son yumurtayi ayin 5 inde yapmisti bugün folluğu temizlerken fotolarini cektimde bu yumurtalar dolu mu bos mu acaba?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hepsi boş görünüyor 😔

Nur I.

Yeni Üye
Kuluçkaya ne zaman yatmaya başladı?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlk kuluçkası mı?

Nur I.

Yeni Üye
ilk yumurtadan itibaren yatiyodu
Yani 9 gündür kuluçkada, ama sadece birinci yumurta için. Diğer yumurtalar peş peşe gelmiş olsa bile son yumurta sadece 4 gündür ısıtılıyor. Dolu olup olmadığı 1 hafta sonlarında anlaşılır. Yani son yumurtaların dolu olma ihtimali var.

Her şekilde, yani boş da olsa dolu da olsa, kuluçka süreci bitene kadar yumurtaları almamanız daha iyi olur.

alanya07

Yeni Üye
Son yumurtayi ayin beşinde yapmisti. Ilk yumurtaya yatali 17 gün olmus dimdi yumurtalari almam zaten ama bi dahakine dolu olmasi icin nasil bir yol izlemeliyim 🤔

Nur I.

Yeni Üye
Son yumurtayi ayin beşinde yapmisti. Ilk yumurtaya yatali 17 gün olmus dimdi yumurtalari almam zaten ama bi dahakine dolu olmasi icin nasil bir yol izlemeliyim 🤔
He o zaman ben farklı anladım, o zaman malesef boş hepsi.

İlk kuluçka olmasından kaynaklanabilir, acemilikleri gittikçe doluluk oranı artacaktır. E vitamini takviyesi olarak buğday yağı verebilirsiniz, bu konuda etkili bir besin. Bunlar haricinde diyetleri genel olarak yeterli olsun, başka birşey yapmanıza gerek yok.

Unutmadan, kullandığınız kafesin fotoğrafını ekler misiniz.

alanya07

Yeni Üye
He o zaman ben farklı anladım, o zaman malesef boş hepsi.

İlk kuluçka olmasından kaynaklanabilir, acemilikleri gittikçe doluluk oranı artacaktır. E vitamini takviyesi olarak buğday yağı verebilirsiniz, bu konuda etkili bir besin. Bunlar haricinde diyetleri genel olarak yeterli olsun, başka birşey yapmanıza gerek yok.

Unutmadan, kullandığınız kafesin fotoğrafını ekler misiniz.
sol tarafta çiftim var sağ taraftaki tek erkek onu ayirdim öyle
Ekli dosyayı görüntüle 47147

Nur I.

Yeni Üye
sol tarafta çiftim var sağ taraftaki tek erkek onu ayirdim öyle
Ekli dosyayı görüntüle 47147
Ama çok yanlış yapmışsınız, o kafes maksimum 2 kuş beslemek için üretiliyor. Ortadaki bölmenin amacı da içinde beslediğiniz kuşları ayırmak istediğinizde ekstradan bir kafes ihtiyacını olmasın diye. Yani mantık ile düşünüldüğünde de kuşlara asla yetmeyecek bir alan sunduğunu görebilirsiniz.

Size vereceğim ilk tavsiye olabildiğince kısa sürede yeni bir kafes almanız ve tek kuşunuzu o kafese transfer etmeniz.
İkinci tavsiyem tülü çıkartmanız, zira tırnaklarına takılıp ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor.

Tüm yumurtaların boş olmasının nedenlerinden birisi de kafesi bu şekilde kullanmanız olabilir. Çünkü dar alan veya yanlış tünek gibi dış faktörler çiftleşme esnasında başarıyı engelleyebiliyor.

alanya07

Yeni Üye
Ekstra kafesim var zaten ayri kafesler olmasin diye ben böyle yaptim zaten ciftlestiklerini hic görmedim yeni eş olmuslardi erkek sürekli ayak atiyordu disi hemen yuvaya kaciyordu bir kere yuvaya kacmasin diye yuvanin agzini kapatmistim o zaman ciftlesme olmustu ama demekki yeterli olamadi.

Genelde izledigim videolarda da üretim kafesleri küçük oluyodu tek tünek oluyodu bende o yüzden böyle yapmistim dogru kafes düzeni nasil olmali peki bu işte ben biraz yeniyim 🤭

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aradaki bölme çıkınca aslında kafesiniz ideal olacak. Yemliği de dışarı alın. Onu kafes içinde değiştir vs müdahale onları gereksiz strese sokacaktır. Dışardan tek hareketle tüm değişimi daha kolay ve hızlı yapabilirsiniz.