• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalar boş çıkıyor

Taner

Yeni Üye
Hayırlı akşamlar,Bi konu hakkında tecrübenize ve bilginize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok memnun olurum.

15 Eylülde istanbuldan 1 çift damızlık sultan papağan aldım.Erkem Grey dişi lutine.Daha önce kuşlardan 3 defa yavru alındı diye söylendi.İlk çifteleşmesini 22 kasımda gördüm.Kuşlar 1 ay çiftleştikten sonra 24 Aralıkta ise ilk yumurtayı yaptı.3 tane yumurta yaptılar.13 ocakta yumurtaları aldım ve hepsi boş çıktı döllenme bile olmamış. 4 tane yumurtaları var yaklaşık 25 gün oldu ilk yumurtayı atalı.Tahminim bu 4 yumurtada boş.Ustam kuşlar yem olsun takviyeler olsun aklına gelecek her şeyi verselega kulandım.2 günde bir mamalarını eksik etmedim.Sularını hergün arıtıcıdan değiştirdim.Ustam bu yumurtalarda boş büyük ihtimal.Şimdi benim be yapmam gerekiyor.Yardımcı olursan çok sevinirim ( bugün de yumurtaların hepsi boş çıktı )

abbs

Yeni Üye
Kuşlardan daha önce yavru alınmış mı?

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Selam sultan papağanı beslemedigim için bilgim yok ama kafesin konumunu çekip paylaşın tecrübesi olanlar yorum yapacaktır🫡

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
E vitamini kullandınız mı?
Erkek dişiye göre küçük kalıyorda olabilir. Boş yumurtanın bir çok sebebi olabilir.

Siz kuşların fotoğrafını atın bakalım bir. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video ekler misiniz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Erkeğin kur ötüşü yoksa yumurtalar boş olur çünkü kızgın olması lazım çiftleşme gördünüz mü? Kafesi daha yükseğe koyma şansınız var mı?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Çiftleşmede birçok esas vardır bence en önemlisi bakımdır takviyeler vitaminler ve bakım olarak neler yaptıgınızı yazarmısınız?

Taner

Yeni Üye
Çiftleşmede birçok esas vardır bence en önemlisi bakımdır takviyeler vitaminler ve bakım olarak neler yaptıgınızı yazarmısınız?
Ustam bakım konusunda bütün ürünlerim verseleganın ürünlerini 2 günde bir taze mama hergün sularını değiştiriyorum.Vitamin konusunda ve bakım konusunda eksiksiz herşeyi günlük taze şekilde yapıyorum

Üst Alt