• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Yumurtadan çıkan yavru

toprakkk622

Yeni Üye
Kuşumun yavrularından biri bugün yumurtadan çıkmış elleyemedim ilk yumurtanın üzerinden 20 gün gecmis kabuk duruyor almadım yavru nefes alıyor başı yere doğru cik cik sesleri geliyor ama yani kapağı acmadan duyulmaz ve cok sıkta deil napıcam kursak kontrolune gerek varmı birsey söyleyin lütfen kursağı beyazdı ve nefes alıyordu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşumun yavrularından biri bugün yumurtadan çıkmış elleyemedim ilk yumurtanın üzerinden 20 gün gecmis kabuk duruyor almadım yavru nefes alıyor başı yere doğru cik cik sesleri geliyor ama yani kapağı acmadan duyulmaz ve cok sıkta deil napıcam kursak kontrolune gerek varmı birsey söyleyin lütfen kursağı beyazdı ve nefes alıyordu
Merhaba kabuğu çıkaramadıysa ayak kısımlarını açmanız gerekli
Kabuğu atmalı
Anne beslemiştir kursak sütü ile
Besleyince kursak beyaz görünür

toprakkk622

Yeni Üye
Anne üstüne cıkıyor oturuyor ısıtıyor yavrunun popo kısmında kıl gibi az tüyler var gözü kapalı olsada hareket ediyor ayaklarıyla vs. yumurtadanda tamamen cıkmıs

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anne üstüne cıkıyor oturuyor ısıtıyor yavrunun popo kısmında kıl gibi az tüyler var gözü kapalı olsada hareket ediyor ayaklarıyla vs. yumurtadanda tamamen cıkmıs
Maşallah SüphanAllah sağlıklı büyüsünler inşallah 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
anne 2-3 saatte bir yuvalıktan cıkıyor sultan papağanı dıskısı boyutunda dıskı yapıp 2-3 etrafa bağırıp geri giriyor
Çok normal maşallah 2 gün ara ile hepsi çıkar inşallah 😊
Maması, takviyeleri,kızıl darısı yulafı olsun
Gerisi takdiri ilahi 🤲😊

toprakkk622

Yeni Üye
Selam tekrardan, folluk temizligi nası olmalı suana kadar hic temizlemedim googlede dokunmayın yazıyor diye ve icerisi temiz tozsuz talaş kullanıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Selam tekrardan, folluk temizligi nası olmalı suana kadar hic temizlemedim googlede dokunmayın yazıyor diye ve icerisi temiz tozsuz talaş kullanıyorum
Merhaba, tüm yavrular çıkınca temizliği yapın, yumurtayı terk edebilir, yavruyu terk etme ihtimali çok düşük
Yedek folluk varsa hemen bebekleri taşıyıp takacaksınız
Buyrun okuyun lütfen

toprakkk622

Yeni Üye
anne kus acılmamıs yumurtanın birini kenara atmıs neden olur ne yapmalıtım

toprakkk622

Yeni Üye
Bugünde 2.miz cıktı bu arada besliyor 4 yumurtamız kalmıstı birini bi baktım köseye atmıs sonra geri aldı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkürler ☺ Peki kenara yumurta atıp sonra geri alma davranısı neden olur üstte bahsettigim. Normalmi acaba yumurtalardan biri ısık testinde bos cıkmıstı yalnızca.
Çevirirken yada yavru beslerken yuvarlanmıştır, altına aldıysa sorun olmaz😊🤲çok tedirgin etmeyin ürkmesin

toprakkk622

Yeni Üye
Çevirirken yada yavru beslerken yuvarlanmıştır, altına aldıysa sorun olmaz😊🤲çok tedirgin etmeyin ürkmesin
Günde bir kac kontrol dısında ellemiyorum suana kadar dokunmadımda iceriye zaten ben bakar bakmaz direk savunmaya geciyor. Yuvalık biraz kokuyor ama normaldir diye düsünüyorum icerisi temiz. Kursakları dolu yavruların suan anneligini cok iyi yapıyor arada babada iceriye giriyor hayırlısı :) İyi Aksamlar

toprakkk622

Yeni Üye
yulaf olayını bugüne kadar bilmiyordum garden mix marka siparis ettim umarım gec kalınan acele bir durum değildir ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
yulaf olayını bugüne kadar bilmiyordum garden mix marka siparis ettim umarım gec kalınan acele bir durum değildir ☺
Geç değil😊doğal probiyotiktir faydası çoktur, fazlası tüye girmeye sebep olur, yemine haftada 1-2 defa 1 tatlı kaşığı karıştırın hemde kuluçka döneminde çok faydalıdır, aspur da verin
Günde bir kaç kontrol fazla😔😔
Kuş olsam istemem🥰
Günde 1 defa yeterli😊

Üst Alt