• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! yumurtadan çıkan muhabbet kuşum ölmüş

kurnaz323

Yeni Üye
cuma günü muhabbet kusumun ilk yavrusu doğdu şuana kadar hiç ellemedim rahatsız etmedim hep sesi geliyordu fakat bugün sesi gelmeyince bakmak istedim ve yavrunun öldüğünü gördüm neden olabilir acaba kusumun ilk yavrusu yetersiz besleme olabilir mi bilmiyorum diğer yavrular için endişeleniyorum IMG-20240218-WA0013.jpg

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
cuma günü muhabbet kusumun ilk yavrusu doğdu şuana kadar hiç ellemedim rahatsız etmedim hep sesi geliyordu fakat bugün sesi gelmeyince bakmak istedim ve yavrunun öldüğünü gördüm neden olabilir acaba kusumun ilk yavrusu yetersiz besleme olabilir mi bilmiyorum diğer yavrular için endişeleniyorum Ekli dosyayı görüntüle 60521
Geçmiş olsun başınız sağolsun, büyük ihtimalle beslememişler yada besleyemediler , kullandığınız ürünleri ,takviyeyi ,yemi buraya yazabilir misiniz

kurnaz323

Yeni Üye
kalamar kemiği gardenmix yem yeşillik haftada 2 kere yumurta maması veriyordum anne ve babaya

kurnaz323

Yeni Üye
Geçmiş olsun başınız sağolsun, büyük ihtimalle beslememişler yada besleyemediler , kullandığınız ürünleri ,takviyeyi ,yemi buraya yazabilir misiniz
teşekkür ederim birda babada yuvalığa giriyor ezmiş olma ihtimali var mı kursağı dolu mu boş mu anlamadım ona göre el besleme maması almayı planlıyorum başka yavru çıkarsa diye alsam daha mı iyi olur ya da baba ezdiyse ne yapmalıyım çok endiseliyim diğer yavrularada olur diye

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
teşekkür ederim birda babada yuvalığa giriyor ezmiş olma ihtimali var mı kursağı dolu mu boş mu anlamadım ona göre el besleme maması almayı planlıyorum başka yavru çıkarsa diye alsam daha mı iyi olur ya da baba ezdiyse ne yapmalıyım çok endiseliyim diğer yavrularada olur diye
Tam tüylenmeyen yani daha 20 günlük olmayan yavrularda kursak görünür, boş olup olmadığını hem şiş olup olmadığından hemde sarı renk görünür içinde yem olduğunu ifade eder, kursakta sarı renk var mı dikkat ediniz

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
kalamar kemiği gardenmix yem yeşillik haftada 2 kere yumurta maması veriyordum anne ve babaya
Yeminiz üretici yemi olmalı yani %50 akdarı %40 aspur gibi , extradan günlük yumurta maması olmalı, (hazır olan ) Gold patee, versele laga nemli mama , quik mama , bu mamalardan birinin olması daha iyi olacaktır 😊

kurnaz323

Yeni Üye
Yeminiz üretici yemi olmalı yani %50 akdarı %40 aspur gibi , extradan günlük yumurta maması olmalı, (hazır olan ) Gold patee, versele laga nemli mama , quik mama , bu mamalardan birinin olması daha iyi olacaktır 😊
çok teşekkür ederim ben ölüm nedenini anlayamadım o yüzden yazdım eğer baska yavru olursa nasıl önlemler almalıyım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun. Anaçlar besleyememiş olabilir,ezmiş olabilirler kesin bir tanı koymak mümkün değil maalesef. Yuvalığı her gün kontrol edin bundan sonra. Eğer besleyemezler ise elle besleme mamasıyla besleme yapmanız gerekir. Yavru oldukları için kürdan ucuyla beslemek kolay olur.

kurnaz323

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun. Anaçlar besleyememiş olabilir,ezmiş olabilirler kesin bir tanı koymak mümkün değil maalesef. Yuvalığı her gün kontrol edin bundan sonra. Eğer besleyemezler ise elle besleme mamasıyla besleme yapmanız gerekir. Yavru oldukları için kürdan ucuyla beslemek kolay olur.
teşekkür ederim şuanlık başka yavru yok yarın ilk işim mama almak olucak hazırda durması için birde bana yavrulara bakarsam annenin yavruları öldürebilceğini söylemişlerdi ondan bakmadım anne zarar veririmi bilmiyorum anne veya babanın ezmemesi için nasıl bir önlem alabilirim