• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Yumurta

Uğur yetkin

Yeni Üye
Merhaba öncelikle dişi muhabbet kuşu (1 yaşında) yuvanın içinde 1 tane yumurta yapmış olduğunu bugün fark ettim benim iki tane sorum olacak
1- muhabbet kuşları ne kadar yumurta yapabilir 1 tane yumurta dışında başka yumurta gelir mi
2- dişi muhabbet kuşun beslenmesi bakımından neleri dikkat etmem daldarı var elimde kafese yerlestirecem suyuna vitamin ilacı vermeyi düşünüyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba öncelikle dişi muhabbet kuşu (1 yaşında) yuvanın içinde 1 tane yumurta yapmış olduğunu bugün fark ettim benim iki tane sorum olacak
1- muhabbet kuşları ne kadar yumurta yapabilir 1 tane yumurta dışında başka yumurta gelir mi
2- dişi muhabbet kuşun beslenmesi bakımından neleri dikkat etmem daldarı var elimde kafese yerlestirecem suyuna vitamin ilacı vermeyi düşünüyorum
Merhaba eşi vardır diye düşünüyorum çünkü yuvalık var😊
1.2 gün ara ile yumurta gelir ve 11 i gördüm kendi kuşumda, normali 5/6 olabilir
2.haftada 2 defa salata yspın
♦ Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur yumurta zamanı çok yer
♦ Entrobac
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte
Takviyelerini mutlaka verin
Çeşit tohumlar ekleyin
Çedene yulaf aspur darı keten tohumu japon darısı

Uğur yetkin

Yeni Üye
Merhaba eşi vardır diye düşünüyorum çünkü yuvalık var😊
1.2 gün ara ile yumurta gelir ve 11 i gördüm kendi kuşumda, normali 5/6 olabilir
2.haftada 2 defa salata yspın
♦ Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur yumurta zamanı çok yer
♦ Entrobac
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte
Takviyelerini mutlaka verin
Çeşit tohumlar ekleyin
Çedene yulaf aspur darı keten tohumu japon darısı
Evet eşi var Demet hanım kalamar kemiği ve gaga taşı var 2 adet olmak üzere kafesinde salata vermeyi düşündüm lakin Demet hanım daha önce konu açmıştım dişi kuş sıvılı ve sulu dışkı yapıyor salata versem ishal yapmaz mı, yemine kuş kumu ekleyebilir miyim kuş kumu eklemenin zararı var mı ?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Demet Ablaya katılıyorum. Bende Kizimda 11'i Görmüştüm. Kalsiyum Takviyesi Mutlaka Yapın. 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet eşi var Demet hanım kalamar kemiği ve gaga taşı var 2 adet olmak üzere kafesinde salata vermeyi düşündüm lakin Demet hanım daha önce konu açmıştım dişi kuş sıvılı ve sulu dışkı yapıyor salata versem ishal yapmaz mı, yemine kuş kumu ekleyebilir miyim kuş kumu eklemenin zararı var mı ?
Grit kum ekleyebilirsiniz, dışkı yumuşar ishal olmaz, ona göre sebze seçebilirsiniz
Brokoli, dereotu, biber yumurta maması ile karıştırıp verebilirsiniz

Üst Alt