• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta sıkışması olabilir mi

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
2 Kasım akşamı bir yumurta almıştım. 48 saat içinde tekrar yumurtlar demişlerdi ancak hâlâ yumurtlamadi. Dün 3 kez ciflestiler ve yumurta belirtisi var ancak dün gece yumurtlamasi gerekirken yumurtlamadi. Yumurta sıkışmış olabilir mi? Erkek kuşun zorlaması ile ilk yumurtadan itibaren kuluçkaya yattı şuan kabarma vs yok yine de tedirgin oldum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yuvaya girmiyor mu? Sıkışma görünmüyor ama dişi tedirgin görünüyor yuva içinin resmini ekler misiniz bide mümkünse daha yükseğe koyun aynı odada

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yuvaya girmiyor mu? Sıkışma görünmüyor ama dişi tedirgin görünüyor yuva içinin resmini ekler misiniz bide mümkünse daha yükseğe koyun aynı odada
Aslında yükseğe koymuştum ancak İzmir depremi oldu geçen gece bu yüzden tedbir amaçlı indirdim. Yuvaliga giriyor ilk yumurtadan kuluçkaya yattı çok nadir çıkıyor ya su içmek için ya da dışkısını yapmak için. Tedirgin olmasının sebebi benden korkmuş olabilir mi? Normalde asla bu kadar rahatsız etmiyorum ancak yumurta yapmayınca sürekli kontrol ettim.
Bir de bana geldiği zaman bu yuvalikla gelmişti bende biraz daha büyük yuvalık var değiştirmem sorun yaratır mı bu küçük gibi geldi

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Biraz daha bekleyelim yumurta gelir eğer sıkışma olsaydı kuş çok hareketsiz ve bitkin olurdu videoda gördüğüm gayet sağlıklı bir kuş masallah 😊

Mert G.

Paylaşımcı
Birde yer değişikliği yaptığınız için tedirgin olmuş olabilir. Takip edelim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayrıca depremden dolayı strese girip henüz atlatamamış da olabilir, şiddetli bir depremmiş çünkü 😔

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ayrıca depremden dolayı strese girip henüz atlatamamış da olabilir, şiddetli bir depremmiş çünkü 😔
Depremin gerçekleştiği yere yakın olduğumuz için çok etkili hissettik. Kuşları da dolabimin üzerine koyuyordum, düşme vs olan bir yer değil ama depremin sarsıntısı ile baya panik yaptılar. ayrıca başka depremler de olabilir diye yer değiştirdim.

Mert G.

Paylaşımcı
Depremin gerçekleştiği yere yakın olduğumuz için çok etkili hissettik. Kuşları da dolabimin üzerine koyuyordum, düşme vs olan bir yer değil ama depremin sarsıntısı ile baya panik yaptılar. ayrıca başka depremler de olabilir diye yer değiştirdim.
İyi yapmışsınız gozlemleyelim hareketleri yavaslarsa hala yumurtlarsa burdan bildirin

Mert G.

Paylaşımcı
Asagidaysa aşağıda kalsın strese girmesin yavrucak

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok şükür 2. Yumurtada geldi. Sıkışma yokmuş yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim
Hayırlı olsunnnn 😍 inşallah bebişleri de görürüz paylaşırsanız bizimle büyüme süreçlerini takip etmeyi çok isteriz 😇 kuluçka bitene kadar şu an oldukları yerde kalsınlar bence, bu arada geçmiş olsun umarım tekrarlanmaz 🙏

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Hayırlı olsunnnn 😍 inşallah bebişleri de görürüz paylaşırsanız bizimle büyüme süreçlerini takip etmeyi çok isteriz 😇 kuluçka bitene kadar şu an oldukları yerde kalsınlar bence, bu arada geçmiş olsun umarım tekrarlanmaz 🙏
Çok teşekkür ederim 🥰 elbette her zaman buralarda olacağım:)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Arkadaslara ek olarak belirtmek istedim. Yavrular buyudukten yeme dustukten sonra daha genis ve folluklu bir yuvalik alınız hem kuslar rahat eder hem de temizliği kolay olur (y)

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Arkadaslara ek olarak belirtmek istedim. Yavrular buyudukten yeme dustukten sonra daha genis ve folluklu bir yuvalik alınız hem kuslar rahat eder hem de temizliği kolay olur (y)
Bu soruyu yukarıda sormuştum ama görmemişler sanırım. Kuşlar bana bu yuvalık ile geldi ve ben aldıktan kısa süre sonra yumurta yaptılar. Şuan da bende daha geniş bir yuvalık var ancak dişi kuş girer mi bir sıkıntı olur mu bilmediğim için değiştirmedim. Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım

Üst Alt