• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta sarsılırsa bir zararı olur mu

kaan7532

Aktif Üye
Herkese merhaba benim çift muhabbet kuşum var bu gün eve geldiğimde yuvanın kafesten düşdüğünü gördüm Allahtan tül tutmuşda yere sert değmemiş. Neyse yuvaya baktım talaşlar yumurtayla sol köşeye kaymışdı dişide yuvadaydi hala, hemen yumurtalara baktım kırık çatlak ve s. yok. Aklıma bi tek sarsıntıdan bir şey olur mu? Yumurtanın mayası bozulur mu? diye takıldı cevaplarsanız sevinirim.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Ya sarsintidan bozulmustur ya da şok sebebiyle anne yumurtalara yatmadiysa gerekli ısıyı alamamış ve bozulmuştur. Siz yine de bir umut yuvalığı saglam.bir sekilde yerine takın ve yumurtalari flaş isigiyla bir kontrol edin.

kaan7532

Aktif Üye
Ya sarsintidan bozulmustur ya da şok sebebiyle anne yumurtalara yatmadiysa gerekli ısıyı alamamış ve bozulmuştur. Siz yine de bir umut yuvalığı saglam.bir sekilde yerine takın ve yumurtalari flaş isigiyla bir kontrol edin.
Yani ben geldiğimde kardeşim düzeltmişdi yuvanı annede yumurtanın üstündeydi kardeşim sesi duymuş gelip düşeltmiş annede yuvadaymış zaten. 1-2 dakikaya bir şey olur mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Mustafa89 size ne yapmanız gerektiğini yazmış. Eğer üzerine yatmaya başlayalı bir haftadan fazla olduysa flaşla bakın. Bozulma olup olmadığı anlaşılır. Fotoğrafları buraya atarsanız bizde bakarız. :)

kaan7532

Aktif Üye
@Mustafa89 size ne yapmanız gerektiğini yazmış. Eğer üzerine yatmaya başlayalı bir haftadan fazla olduysa flaşla bakın. Bozulma olup olmadığı anlaşılır. Fotoğrafları buraya atarsanız bizde bakarız. :)
Çektim 4 dolu gibi 2den emin değilim biride boş gibi sizde bakarsanız sevinirim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Dolu yumurtalar var. Damarlanmayı tam seçemesemde.. Kuluçkaya yatıyorsa devam ettirin

Üst Alt