• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yumurta Kırma

Utku26

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşum 2. Kuluçkası için yumurtladı fakat ilk yumurtası kırıp yemiş. Bunun sebebi ne olabilir? Kafesimde kalamar kemiği, kuş kumu ve mineral taşı mevcut. Kuşlarım oturma odasında bizim yanımızda duruyor, bununla bir alakası olabilir mi? İlk kuluçkasındasa yavru büyütürken aynı ortamdaydı ve hiç sıkıntı olmamıştı. Şimdiden teşekkür ederim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşlar kuşum 2. Kuluçkası için yumurtladı fakat ilk yumurtası kırıp yemiş. Bunun sebebi ne olabilir? Kafesimde kalamar kemiği, kuş kumu ve mineral taşı mevcut. Kuşlarım oturma odasında bizim yanımızda duruyor, bununla bir alakası olabilir mi? İlk kuluçkasındasa yavru büyütürken aynı ortamdaydı ve hiç sıkıntı olmamıştı. Şimdiden teşekkür ederim.
Kalsiyum eksikliği. Diye düşünüyorum yada vitamin takviyesi yaptınız mı dinlendirdiniz mi hayvanı iki kuluçka arasında

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sebebi çok stres depresyon yorgunluk vs etkenlerden olabiliyor. Bazı kuş aralıksız 4 kuluçka yapar bazısıni dinlendirmen gerekebilir 2. Yumurtayı kiracağını düşünmüyorum ama hepsini kirarsada dinlenmeye cekebilirsin.

Utku26

Yeni Üye
Sebebi çok stres depresyon yorgunluk vs etkenlerden olabiliyor. Bazı kuş aralıksız 4 kuluçka yapar bazısıni dinlendirmen gerekebilir 2. Yumurtayı kiracağını düşünmüyorum ama hepsini kirarsada dinlenmeye cekebilirsin.
2. yumurtayıda yuvadan atıyor, dinlenmeye çekmek için erkeğinden mi ayırmalıyım yoksa yuvalığı sökmem yeterli mi?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ayır birbirlerini görsünler yuvalık erkek tarafında kalsın