Hafif rengi değişecek şekilde fırınlanması öneriliyorMama yaparken yumurta kabuğunu nasıl kullanıyorsunuz? Biyerde görmüştüm yumurta kabuğunda bazı hastalıklar varmış bundan nasıl arındırıyorsunuz? (bugun çok fazla konuştum)
Çok önemli ve güncel bilgi... Teşekkürler Şehmus kardeş...En çok korktuğum bişey yumurta kabuğudur salmonella riski taşıdığini öğrendikten sonra vermemeye karar vermiştim yinede aklınızı bulandırmayayim bunu bir kanatlı uzmanından duyduğum için dikkate almıştım..ben kalamar kemigi veriyorum kafam rahat o konuda
Abi bunun kesin bir tarafı yok yani ben vermiyorum ama fırınlama kısmı beni düşündürüyorÇok önemli ve güncel bilgi... Teşekkürler Şehmus kardeş...
Zaten kabuğunu kalsiyum için veriyoruz... Eğer bunu bir kanatlı uzman dediyse... Dikkate almalıyız... Kalamar kemiği en doğal diğer kalsiyum kaynağıdır... Kardeşim garanticiyim... Bu bilgi benim için önemli...Abi bunun kesin bir tarafı yok yani ben vermiyorum ama fırınlama kısmı beni düşündürüyor
Kafesinde kalamar kemiği varsa böyle risklere gerek yok bence. Fırınlama işlemine falan da gerek yok. Gerekli kalsiyumu kalamardan alır. İlla mamaya katıcam diyorsan bir parça kalamarı ezip üzerine dokebilirsin.Mama yaparken yumurta kabuğunu nasıl kullanıyorsunuz? Biyerde görmüştüm yumurta kabuğunda bazı hastalıklar varmış bundan nasıl arındırıyorsunuz? (bugun çok fazla konuştum)
Ben hocama çok güveniyorum ondan çok şey öğrendim öyle dediyse bir bildiği vardır diyerek yıllardır yumurta kabuğu yokZaten kabuğunu kalsiyum için veriyoruz... Eğer bunu bir kanatlı uzman dediyse... Dikkate almalıyız... Kalamar kemiği en doğal diğer kalsiyum kaynağıdır... Kardeşim garanticiyim... Bu bilgi benim için önemli...
bende bu yüzden artık koymamaya karar verdim zaten çokta uğraşıtırıcı zarı kabuktan ayırmak kalamar kemiği olduğu için sıkıntı olmaz diye düşünüyorumBen hocama çok güveniyorum ondan çok şey öğrendim öyle dediyse bir bildiği vardır diyerek yıllardır yumurta kabuğu yok
Ben nerdeyse bütün videoları izledim bu hastalık olayını gördüm o yüzden burada konusunu açmak istedim hep birlikte bilgilenmek içinYoutube ta ev kuşlarında her şey görsel olarak anlatıyor... Bir bakmanı tavsiye ediyorum...
Sarısı içinde öyle diyorlar, az pişmiş ise ya da çok pişmiş ise. Tam kıvamını tutturmak lazım. O yüzden sarısını da kullanmıyorum ben.En çok korktuğum bişey yumurta kabuğudur salmonella riski taşıdığini öğrendikten sonra vermemeye karar vermiştim yinede aklınızı bulandırmayayim bunu bir kanatlı uzmanından duyduğum için dikkate almıştım..ben kalamar kemigi veriyorum kafam rahat o konuda
şimdi benimde içime kurt düştü sarısını da mı vermeyelimSarısı içinde öyle diyorlar, az pişmiş ise ya da çok pişmiş ise. Tam kıvamını tutturmak lazım. O yüzden sarısını da kullanmıyorum ben.
Yumurta kabuklarında işlem çok zahmetli geliyordu bana,bu açıklamadan sonra kullanmamaya devam.
teşekkürlerMerhaba arkadaşlar, kuşların yavru beslerken ve normal yaşantılarında her zaman kalsiyum ihtiyacı bulunur. Bu durumda kalsiyumu bilinçli olarak desteklemek önemli tabiki , kalamarın içinde bulunan kalsiyumdan çok daha fazla kalsiyum yumurta kabuğunun içinde bulunmakta ve kalamarın içinde bulunan ağır metal bütün canlılar için zarar teşkil etmektedir. Bazı durumlarda dişilerin yumurtlamadan önce yumurtasının dışının kaygan olması ve zarar vermemesi için kalamar gerekmektedir ama normalde kalsiyum için kullanmak biraz tehlikeli olabilir. Aynı şekilde yumurta kabuğunun da kullanımladan önce çok iyi steril edilmesi gerekmekte aksi taktirde çok kısa sürelerde mantar ve bakteri oluşturabilmekte. Bu yüzden kesinlikle üretim belgeleri tam olan ve kullandığınızda sıkıntı yaşadığınız taktirde size her türlü güvenceyi veren firmalarla çalışmanız sizin için daha iyi olacaktır. Ben Beautiful food kuş mamasının ürettiği yumurta kabuğunu önerebilirim ve Türkiye'de resmi olarak üretilen ilk yumurta kabuğudur. Dezenfeksiyon işlemi ve fırınlama işlemlerini Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Müdürlüğü kontrolünde yapıldığı için de güven konusunda sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum.
hangisi hocamArkadaşlar powermax in bu ürünü var kilosu 25 lira kadar. Daha steril olduğunu dusunurseniz alabilirsiniz. Şahsen ben yumurta kabugunada yumurtanın kendisinede Şehmus abi gibi riskli bakıyorum. Dozunda ve dikkatli verilmeli
Bilgi ve paylaşım için teşekkürler firmadan numune istedim gelecek onu da deneyelim öneriniz için teşekkürler.. kalamari ben şu şekilde kullanıyorum onu da belirtmek isterim her kuluçkadan önce bir adet eğer üretimde değilse kuşlar Yilda sadece iki tane ve yediğinden emin olarak bir iki haftada tüketecegi şekilde sunuyorum bitirmediyse çöpMerhaba arkadaşlar, kuşların yavru beslerken ve normal yaşantılarında her zaman kalsiyum ihtiyacı bulunur. Bu durumda kalsiyumu bilinçli olarak desteklemek önemli tabiki , kalamarın içinde bulunan kalsiyumdan çok daha fazla kalsiyum yumurta kabuğunun içinde bulunmakta ve kalamarın içinde bulunan ağır metal bütün canlılar için zarar teşkil etmektedir. Bazı durumlarda dişilerin yumurtlamadan önce yumurtasının dışının kaygan olması ve zarar vermemesi için kalamar gerekmektedir ama normalde kalsiyum için kullanmak biraz tehlikeli olabilir. Aynı şekilde yumurta kabuğunun da kullanımladan önce çok iyi steril edilmesi gerekmekte aksi taktirde çok kısa sürelerde mantar ve bakteri oluşturabilmekte. Bu yüzden kesinlikle üretim belgeleri tam olan ve kullandığınızda sıkıntı yaşadığınız taktirde size her türlü güvenceyi veren firmalarla çalışmanız sizin için daha iyi olacaktır. Ben Beautiful food kuş mamasının ürettiği yumurta kabuğunu önerebilirim ve Türkiye'de resmi olarak üretilen ilk yumurta kabuğudur. Dezenfeksiyon işlemi ve fırınlama işlemlerini Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Müdürlüğü kontrolünde yapıldığı için de güven konusunda sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum.
Powermax yumurta kabuğu tozu.hangisi hocam