• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yumurta halen kırılmadı

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Arkadaşlar ilk defa kuluçkaya yatan kuşumun yumurtası halen çıkmadı yani önceki 3 yumurtayı da koydum belki çıkar diye onla beraber 9 yumurta var o yüzden diğer erkek de tüm gün yanında oturuyor yani soğumasının imkanı yok halen kırılmadı hayvanlar bakımsız kaldı tırnakları uzadı tüyleri bakımsız oldu 23 gün bugünle önceki 3 ü ile beraber 1 ay oldu çoktan çıkmalılardı sizce yuvayı iptal edeyim mi hayvanlara yazık tüm gün karanlıktalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Flaş ışığı ile bakın. İmkan varsa fotoğraf alıp atın yorumlayalım. Belki doludurlar. Bir ay mümkün olmasada diğerlerinde hala ihtimal devam ediyor.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Flaş ışığı ile bakın. İmkan varsa fotoğraf alıp atın yorumlayalım. Belki doludurlar. Bir ay mümkün olmasada diğerlerinde hala ihtimal devam ediyor.
Neredeyse tümüne baktım az önce bilmiyorum 1-2 tanesine bakmamış olabilirim ama çoğunluğu resimdeki gibi az birşey sarı yani yeni yumurtlamış gibi sadece 2 tanesi kırmızıydı onlar da biri içinde parça var gibi tıkırtı sesi çıkarıyordu72E5FB73-678E-4E1E-A9E8-E62C46ACDCC6.jpeg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu durumda yumurtalar boş. Alın ve yuvalığı çıkarın. İyice kendilerini toparladıktan sonra tekrar takarsınız. Hayırlısı olsun.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Bu durumda yumurtalar boş. Alın ve yuvalığı çıkarın. İyice kendilerini toparladıktan sonra tekrar takarsınız. Hayırlısı olsun.
Hocam yuvalık takmazdan önce de salma kafeste iken yere yumurtlayıp üstüne oturuyorlardı bende o yüzden ayrı kafese almıştım yani şimdiye kadar 2 ay içinde 14-16 tane yumurtladılar yerde olduğu için kırıldı ama tekrar yumurtlamaz değil mi 😅

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam yuvalık takmazdan önce de salma kafeste iken yere yumurtlayıp üstüne oturuyorlardı bende o yüzden ayrı kafese almıştım yani şimdiye kadar 2 ay içinde 14-16 tane yumurtladılar yerde olduğu için kırıldı ama tekrar yumurtlamaz değil mi 😅
Kızıştıracak tohum, mama ve takviye vermezseniz sakinleşrceklerdir. Oyuncak yada kafes dışında aktivitelerini artırırsanız üreme istekleri azalacaktır.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kızıştıracak tohum, mama ve takviye vermezseniz sakinleşrceklerdir. Oyuncak yada kafes dışında aktivitelerini artırırsanız üreme istekleri azalacaktır.
Yemi karışık içinde yem tohumu harici , aspur , yulaf ve küçük tuzsuz cekirdek var onun haricinde vitamini de normal havuç da vermiyorum kafeste fazla duruyorlar haklısınız daha sık salmam lazım