• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Yumurta gelişimi

Ali9027

Yeni Üye
Bu iki yumurta cennet papağanlarımın ilk kuluçkasıydı 4 yumurtanın 1 ı gelişiminin başlarında (sarının üzerinde kırmızı küçük nokta vardı) kare şeklinde ufak bir delikten dolayı gelişmedi diğer 3 ü yavrular içeride öldü 1 ı kontrol esnasında kırıldı baktığımda yavru ölmüştü yumurtanın içinde ışıkla baktığımda yeşil sıvı gözüküyordu ve yavrunun kanat ve bacakları gelişmemişti gaga ve göz belirgindi son kalan 2 yumurta (fotoğraftakiler) tam 26-27 gün bekledim dişi son ana kadar yattı ışıkla baktığımda yeşil sıvı olmuştu birisi kuluçkanın ilk 10-15. Gününde kırık yumrtayı farkettiğim gün kırmızı - kahverengimsi bir leke olmuştu diğer yumurtada 18-20. Günlerde kabuğun dışında lekeler oldu şuan tekrar kuluçka dalar 2 hafta ara verdiler ve şuan ilk yumurtanın 12. Günündeler fotoğraftaki lekelere göre ve anlattığım yavruların gelişmişlik düzeyine göre ilk kuluçkada hatam nedir şuan o hatayı yapmak istemiyorum

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gerekli nem ve sıcaklık olmazsa kuluçka ilerlemez. Havalar çok sıcak, Ankara çok kuru. Gerekli ortam yoksa Çok ihtimal vermiyorum açıkçası bu aylarda kuluçkanızın çıkmasına.

Ali9027

Yeni Üye
Gerekli nem ve sıcaklık olmazsa kuluçka ilerlemez. Havalar çok sıcak, Ankara çok kuru. Gerekli ortam yoksa Çok ihtimal vermiyorum açıkçası bu aylarda kuluçkanızın çıkmasına.
Sıcaklık geceleri 25-26 derece oluyor gün içinde de 30 u geçmiyor 28-29 civarı oluyor nem makinesi aldım nem en az 34 oluyor makineyi kapattığımda. Açtığımda uzun süreli çalıştırınca 58-60 ları görüyor ara sıra havalandırıyorum günde 1 kez.öncekinde bu kadar nemi arttıramamıştım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sıcaklık geceleri 25-26 derece oluyor gün içinde de 30 u geçmiyor 28-29 civarı oluyor nem makinesi aldım nem en az 34 oluyor makineyi kapattığımda. Açtığımda uzun süreli çalıştırınca 58-60 ları görüyor ara sıra havalandırıyorum günde 1 kez.öncekinde bu kadar nemi arttıramamıştım
Merhaba iki hafta dinlenmek için yeterli değildir en az 2-3 ay dinlenmeliler