• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ubisilo

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 2 haftadır 8 yaşındaki muhabbet kuşum yoğun bir şekilde tüy döküyor. Önce göğsündeki tüylerin büyük kısmını yoldu, sonra kanatlarının altı, şimdi de kuyruğundaki uzun tüyleri kopardığını gördüm. Mümkün olduğunca ilgileniyorum ama her boş kaldığında kaşınmaya başlıyor ... Kanatlılara çok ilgi göstermedikleri için bu soğukta veterinere de götürmeyi çok istemiyorum. Ne önerirsiniz?

Ekli dosyalar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba hoşgeldiniz kuşunuzun kanat altı ve kafesini kontrol edermisiniz parazit olabilir ayrıca B vitamini takviyesi yapabilirsiniz

Ubisilo

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz kuşunuzun kanat altı ve kafesini kontrol edermisiniz parazit olabilir ayrıca B vitamini takviyesi yapabilirsiniz
Hoşbulduk, hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkürler ... Parazit görünmüyor. Anlayamadım ne olduğunu... B vitamini için röhnfried amin forte çok önerilmiş, en iyisi o mudur?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, yaklaşık 2 haftadır 8 yaşındaki muhabbet kuşum yoğun bir şekilde tüy döküyor. Önce göğsündeki tüylerin büyük kısmını yoldu, sonra kanatlarının altı, şimdi de kuyruğundaki uzun tüyleri kopardığını gördüm. Mümkün olduğunca ilgileniyorum ama her boş kaldığında kaşınmaya başlıyor ... Kanatlılara çok ilgi göstermedikleri için bu soğukta veterinere de götürmeyi çok istemiyorum. Ne önerirsiniz?
[/QUOTE
Merhaba hoş geldiniz 😊
@The Search Hocamında belirttiği gibi btAmin forte çok yardımcı olur tüy ve kas gelişimi için
Yalnız parazitleri gözle görmeniz çok zor ancak tüm vücudunu sararsa görebilirsiniz, bu yüzden vilmectin dış parazit damlası da tavsiye ederiz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba hoş geldiniz 😊
@The Search Hocamında belirttiği gibi btAmin forte çok yardımcı olur tüy ve kas gelişimi için
Yalnız parazitleri gözle görmeniz çok zor ancak tüm vücudunu sararsa görebilirsiniz, bu yüzden vilmectin dış parazit damlası da tavsiye ederiz

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba hoş geldiniz 😊
Çok doğru tespitler, ufak bir ilave;
Vilmectin sadece parazit görüldüğünde yada şüphelenildiğinde değil belirli periyodlarla kullanılması gereken bir üründür.
Mutlaka edinip uygulanmalı, bu arada biyotin ve B vitamini takviyesi mutlaka yapılmalı.

Ubisilo

Yeni Üye
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz tüm takviyeleri sipariş ettim bile. Ama vilmectine ulaşamadım, alabileceğim bir link paylaşırsanız çok çok sevinirim. Bir de uygulama nasıl oluyor, sonuçta bir kimyasal ve yanlış kullanıp zarar vermekten çok endişe ediyorum ...

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz tüm takviyeleri sipariş ettim bile. Ama vilmectine ulaşamadım, alabileceğim bir link paylaşırsanız çok çok sevinirim. Bir de uygulama nasıl oluyor, sonuçta bir kimyasal ve yanlış kullanıp zarar vermekten çok endişe ediyorum ...
Vilmectini bulunduğunuz yerde Tarım ve Hayvan zirai ilaçları satan yerde bulma ihtimaliniz yüksek.

Uygulama;
Enseye, tüylerini aralarıp 1 damla,
15 gün sonra yine 1 damla
Sonrasında 2 ayda 1 yine enseye 1 damla

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz
1 damla ensesine damlatıcaksınız, sonra masaj yapacaksınız o bölgeye 15 gün sonra 2.doz ve 4-5 ay sonra tekrarlanacak😊👍

Ubisilo

Yeni Üye
Çok teşekkürler, ulaştım Şehmus beye. Umarım bir an önce faydasını görürüz. 🙏

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Çok teşekkürler, ulaştım Şehmus beye. Umarım bir an önce faydasını görürüz. 🙏
Dış parazit , BT amin Forte takviyesi ve BT amin Forte takviyesi ve probiyotik entrobac ile aynı günde soyulmuş iç Yulaf önce yıkanıp kurulansın ve 6-8 saat kafeste dursun sade olarak ayrı bir yemliğe kalsın farkı görebilirsiniz ☺

Son düzenleme:
Üst Alt