• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yetiskin sultan papağanını sebze meyveye alıştırma

gofrik

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanım üç yaşına kadar üretici tarafından bakılmış , yem dışında hiçbir şey verilmemiş sebze meyve verdiğimde de kafesin içinde bağırıyor yulafın yenecek bir şey olduğunu bile yeni keşfetti ama renkli bir şey olunca korkuyor ne yapmalıyım ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba sultan papağanım üç yaşına kadar üretici tarafından bakılmış , yem dışında hiçbir şey verilmemiş sebze meyve verdiğimde de kafesin içinde bağırıyor yulafın yenecek bir şey olduğunu bile yeni keşfetti ama renkli bir şey olunca korkuyor ne yapmalıyım ?
Merhaba, inanın oğlumda öyleydi😔🤲yem su😔🤲minik minik sebzeyi doğrayın en çok ne yiyorsa yemlikler yanına asın, ben suyun ve çekirdeğin yanına bıraktım çok şükür arada yiyor😊marul asın kafese, maydonoz sapı ve dereotu mandalla tutturunca yicektir😊🤲

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Bende aynı dertten muzdariptim. Sonrasında meraklı bir muhabbet kuşum oldu, şuan sultan papağanım kendisini kobay olarak kullanıyor. Örnek olarak brokoliyi 1 parça kafes içine 1 parça kafes dışına astım ve muhabbet kuşumu kafes üstüne koydum o didiklemeye başladıkça sultan da tehtid olmadığını algılayarak yemeye başladı. Başka kuşunuz yok ise çeşitli cisimlere elinizle yeme hareketi yaptırarak alıştırmayı deneyebilirsiniz.

mortsvivants

Müdavim
Benim kuşum da uzunca süre hiç sebze yemedi, aynı şekilde astığım anda da ürküyordu epey. Hâlâ daha çok sebze seçer. Önce kafesinde görebileceği dış tarafına koydum görsün alışsın diye, bir vakit sonra da üzerine yem serperek kafesine astım. Pektabii merak edince yavaş yavaş alıştı yedi. Bir sebzeye alışınca da diğer sebzeleri onun yanında verdim bu şekilde diğerlerini de keşfetti. Öncelikle en çok sevebileceği sebzeleri deneyin, maydanoz sapından başlayabilirsiniz

Üst Alt