• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yetişkin Kuşumun Kursağı Çok Şiş

aisenrose

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kursak şişliği, boğuk ses, uyuklama
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ağu 2024
4 yaşındaki muhabbet kuşumun kursağı uzun zamandır bu şekilde, parmağımdan yukarısı şiş halde.(Eski halini de ekledim) Ayrıca sesi de çıkmıyor artık, normalde ona istemediği bir hareket ile yaklaştığımda uyarı sesi çıkarırdı ama artık o sesi çıkarmak istediğinde ses duyulmuyor, sadece hava çıkıyor ağzından. Halsiz değil, arada oynuyor ama genelde uyuyor ve yemesi biraz azaldı gibi. Kavun çekirdeği içini iştahla yediği için arada ondan veriyorum. Veteriner yem yemediği için midesinin su ile dolu olduğunu söyledi ama kuşum yemden hiç kesilmedi; kursak mantarı olabileceğini ama yapılacak bir şey olmadığını söyledi, yavru olmadığı için. Eczaneden bir tane ilaç söyledi ama yavrular için olduğu için kuşum kullanamazmış. Yapılabilecek bir şey olmalı mutlaka, sizin bildiğiniz bir şey var mı? Kursağı şişmeye devam ediyor :( Ölecek mi?
WhatsApp Görsel 2024-09-09 saat 17.54.13_ecc578f3.jpg
kaju.jpg

Ekli dosyalar

Yuiiwxii

Yeni Üye
Evde çiçek var mı? Var ise hiç yedi mi çiçekleri? Çiçek yağlanma yapar diye biliyorum ve hayvan yağlanmış gibi duruyor ilk fotoğrafta. Kabarık olduğu için de olabilir ama yağ gibi duruyor.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet kursak mantarı da olabilir, nerede ikamet ediyorsunuz?

aisenrose

Yeni Üye
Evde çiçek var mı? Var ise hiç yedi mi çiçekleri? Çiçek yağlanma yapar diye biliyorum ve hayvan yağlanmış gibi duruyor ilk fotoğrafta. Kabarık olduğu için de olabilir ama yağ gibi duruyor.
Hayır çiçek hiç yemedi ve yağ olduğunu sanmıyorum. Kursağı çok yumuşak ve hava ya da su dolu gibi duruyor.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Manisa'dayım. Kursak mantarı tedavisi için internette yazan rastgele ilaçları kullanmak istemiyorum ama veteriner de bir çözüm olamayacağını söylüyor.
Önemli olan tedavi etmeye çalışmak gerisi Allah'a kalmış. Ahtabur veteriner kliniği kuşlara bakıyormuş oraya götürebilirsiniz. Mamaist.com whatsapp hattından @Şehmus BAKIR hocamızdan zeolit tozu sipariş edin. Ağzında lezyon var mı acaba?

aisenrose

Yeni Üye
Önemli olan tedavi etmeye çalışmak gerisi Allah'a kalmış. Ahtabur veteriner kliniği kuşlara bakıyormuş oraya götürebilirsiniz. Mamaist.com whatsapp hattından @Şehmus BAKIR hocamızdan zeolit tozu sipariş edin. Ağzında lezyon var mı acaba?
Ahtabur veterineri bana bildirdiğiniz için teşekkür ederim. Ağzında lezyon yok, dış görünüşünde herhangi bir bozukluk ya da hastalık belirtisi yok. Bahsettiğiniz zeolit tozu ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor?

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba, Zeloit Tozunu Sevdiği Sebzenin Üzerine 1 Mercimek Tanesi Kadar Serpebilirsiniz. Gunde 1 Kere Kullaniliyor. Veya Elle Besleme Mamasinin İçine Bir Mercimek Tanesi Kadar Ekleyip Yedirebilirsiniz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ahtabur veterineri bana bildirdiğiniz için teşekkür ederim. Ağzında lezyon yok, dış görünüşünde herhangi bir bozukluk ya da hastalık belirtisi yok. Bahsettiğiniz zeolit tozu ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor?
Kursak mantarını temizliyor zararsızdır, varsa iç parazitleri döker :) Ancak siz kanatlı uzmanı hekime mutlaka götürün, geçmiş olsun ☺

Üst Alt