• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeşil sarı sulu dışkı problemi

BayanLegolas

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Arada sırada yeşil sarı sulu dışkı ve tıksırma
Herkese merhabalar ben aynı sorun için daha önce bir üretici tavsiyesiyle muhabbet kuşuma 3 gün iç parazit mintiverm uygulaması yaptım bu arada kuşum yaklaşık 2 aydır benimle ve aldığımdan beri bu durumda 1 litreye pirinç tanesi kadar olacak şekilde kafes dezenfekte falan çok dikkat ettim ilaçtan sonra 3 gün boyunca enterobac probiyotik verdim ve bu dışkı birkaç haftalığına tamamen düzeldi gibi oldu ama şimdi ara ara resimdeki gibi tekrar yeşil sulu dışkı yapmaya başladı hemen probiyotik başladım ama devam ediyor kuşumda aynı zamanda sulu tıksırma da var iç parazit ilacından öncede vardı ilaçtan sonra azalmıştı lakin ara ara artıyor kesinlikle üşütmediğine eminim zaten daha önce de konu açmıştım üşütme diye kekik çayı ve spreyi de yapıyorum ama geçmiyor ara ara artıyor kuşum hareketli yemesi içmesi normal bugün normal veterinere dışkı fotosunu falan gösterdim dediki iç paraziti tekrar yap ama 10 gün sonra tekrarla parazit olabilir dedi bulunduğum yerde kanatlı uzmanı yok maalesef lütfen yardım edin iç parazit ilacı peş peşe kuşu çok yormazmı ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler IMG_20240928_114342.jpgIMG_20240928_114353.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zeolit tozu sipariş verebilirsiniz mamaist whatsapp hattından iç paraziti döker ☺

BayanLegolas

Yeni Üye
Gittiğim Veteriner kuşlardan pek anlayan bir veteriner değildi parazit olabilir dedi bende hareketlerinde falan sıkıntı yok hocam diyince parazit birden öldürebilir sabaha kuşunu ölü bulabilirsin falan diyince buraya da sormak istedim gerçekten bir anda ölebilecek durumdamı acaba :(

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gittiğim Veteriner kuşlardan pek anlayan bir veteriner değildi parazit olabilir dedi bende hareketlerinde falan sıkıntı yok hocam diyince parazit birden öldürebilir sabaha kuşunu ölü bulabilirsin falan diyince buraya da sormak istedim gerçekten bir anda ölebilecek durumdamı acaba :(
Yok abartmış ama parazitler kendi içlerinde ayrılır. Yani iç organda ise denge kaybı, şok gibi belirtiler de yaşatabilir. Zeolit tozu hasarsızdır kullanın lütfen ☺

BayanLegolas

Yeni Üye
Mintiverm vermek yerine zeolit vereceğim peki mintiverm kadar etkili midir birde iç parazit olduğuda net değil veteriner test yapmadı sonuçta veterinere kuşu götürsem test yapabiliyorlar mı acaba

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Herkese merhabalar ben aynı sorun için daha önce bir üretici tavsiyesiyle muhabbet kuşuma 3 gün iç parazit mintiverm uygulaması yaptım bu arada kuşum yaklaşık 2 aydır benimle ve aldığımdan beri bu durumda 1 litreye pirinç tanesi kadar olacak şekilde kafes dezenfekte falan çok dikkat ettim ilaçtan sonra 3 gün boyunca enterobac probiyotik verdim ve bu dışkı birkaç haftalığına tamamen düzeldi gibi oldu ama şimdi ara ara resimdeki gibi tekrar yeşil sulu dışkı yapmaya başladı hemen probiyotik başladım ama devam ediyor kuşumda aynı zamanda sulu tıksırma da var iç parazit ilacından öncede vardı ilaçtan sonra azalmıştı lakin ara ara artıyor kesinlikle üşütmediğine eminim zaten daha önce de konu açmıştım üşütme diye kekik çayı ve spreyi de yapıyorum ama geçmiyor ara ara artıyor kuşum hareketli yemesi içmesi normal bugün normal veterinere dışkı fotosunu falan gösterdim dediki iç paraziti tekrar yap ama 10 gün sonra tekrarla parazit olabilir dedi bulunduğum yerde kanatlı uzmanı yok maalesef lütfen yardım edin iç parazit ilacı peş peşe kuşu çok yormazmı ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler Ekli dosyayı görüntüle 70048Ekli dosyayı görüntüle 70049
Sizde lekeli dışkılama var. Burda bazı dışkıları görüyoruz iç parazit çok belirgin oluyor ben burdayım diye bağırıyor. Ama bu dışkıya kesin iç parazit diyemem. Sindirimde yada bağırsaklarda sorun olabilir. Ayrıca gözle analiz yanıltıcı olabilir. Hekiminiz dışkıdan numune alsa kesin teşhisi koyardı. Entrobac arka arkaya dört gün verin. Gün içinde entrobac ı tazeleyin aynı entrobac sekiz saat kalmasın. Aynı zamanda zeolit te tedarik edin. Sebzeden bir müddet uzak kalın.

BayanLegolas

Yeni Üye
Birde yem yerken ve bazende oyuncağına falan öterken sanki genzine kaçırıyormuş gibi birden tıksırmaya başlıyor yutkunuyor falan normalmidir bu

Üst Alt