• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni yer 🥰

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar, bizim 20liğin yeni mobilyalı kafeslerini hazırlayınca buraya resim atacaktım fakat hazır evde bir şeylerin yeri değişmişken bahar temizliğine de başlayayım dedim 3 gündür temizlik yapıyorum bu yüzden forumda da çok aktif olamadim paylaşayım dedim en son halini 🙃

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. 😄

FatihB.

Tutkulu
Çok güzel olmuş gerçektende ama temizlik konusunda zorluk çıkarmıyor mu 🤔 Etrafı fazla kirletmiyor mu? Sağlıkla büyüsünler inşallah 😍

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok güzel olmuş gerçektende ama temizlik konusunda zorluk çıkarmıyor mu 🤔 Etrafı fazla kirletmiyor mu? Sağlıkla büyüsünler inşallah 😍
Teşekkürler 🙃 önceki şekilde bütün kafesler üst usteyken daha zor oluyordu yemlikler duvarla kafes arasında olduğu için elim girmiyordu artı 3 farklı yerde kafesler vardı her yer kirleniyordu bu şekilde hepsini bir yere toplamış oldum kirlenirse tek bir yer kirleniyor 😅 ben 3 defa ev süpürmeye alışkınım zaten o yüzden çok sorun yaşamıyorum 😂😂😂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bende giriştim 😬 temizliğe bitisem iyi olacak çok güzel olmuş bayıldım
☺🥰
Bende kafeslerii duvara asmayı düşünüyorum
Sağol canım benim duvara aşacak yerim yok bir duvarimda duvar kağıdı var malum evim kira 😅 diğer duvarın biri nerdeyse komple cam diğer iki duvarın da altında koltuklar var olmuyor o yüzden akvaryumun yerini değiştirdim bunları da o köşeye aldım daha güzel oldu diğer köşe petek yani çünkü kuşlar için uygun olmazdı eşimin balıkları yer değiştirdi mecbur 😂😂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hayırlı olsun yeni yerlerin mübişlerin.
Yalnız tavalarda ızgara yok o yandakiler ızgara mı?
Birde yuvalıklar hava alıyor mu canım delikleri var mı?

Bunlar dışında daha düzenli olmuş böyle. Hepsi bir arada. 🤭

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende dip temizlik yapıyorum
Duruma göre bakıcam çünkü kızım sürekli eşlerin yanına gidiyor

Onların bulunduğu odayı dip köşe yapicam
Yine stres olma durumu olacak baya rahatsız olacaklar çünkü 🙄bu kuşlar ya gürültü de yapacak bu yumurta yi yâda böyle yapmwdan devam edecekler
Ev çok kalabalık
Çok fazla sakin kalmıyor
Oda
Çiftleşme için Zaman ve sakinlik var ama bikm 🙄 artık
Gürültüde de oluyor tecrübeyle sabit. 🤣
Gündüz sakin olsada akşam sesli oluyor benim odam. Hem diğer kuşlarla odada. Üç kat kafesin en altında çift. Bende biraz tedirgindim gürültüden dolayı yumurtalara yatmaz diye ama maşallah çok ilgili. İnşallah emeğinin karşılığına yumurtalar dolu olur yoksa çok üzülürüm.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İnşallah boş vukmazt sağlıkla büyür hepsi valla ben artık boşa da razıyım 😬 içim şişti resmen su erkek tüyden çıksın gidip bir avrad alacağım oğluma 🤣🤣hahahha o neler yapacak acaba çok merak ediyorum
İnşallah canım benimde temennim o. 🥲

Al bakalım. 🤣

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bende dip temizlik yapıyorum
Duruma göre bakıcam çünkü kızım sürekli eşlerin yanına gidiyor

Onların bulunduğu odayı dip köşe yapicam
Yine stres olma durumu olacak baya rahatsız olacaklar çünkü 🙄bu kuşlar ya gürültü de yapacak bu yumurta yi yâda böyle yapmwdan devam edecekler
Ev çok kalabalık
Çok fazla sakin kalmıyor
Oda
Çiftleşme için Zaman ve sakinlik var ama bikm 🙄 artık
Valla bizim maviş çift bugün gözümüzün içine baka baka çiftleştiler biz şok 😂 yeni kafesteler daha dün geçtiler üstelik yuvalık kapalı açsam mi diyorum alışma süreci var diye düşünüyordum ama maşallahları var 🤷 yapan öyle de böyle de yapıyor valla canım 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayırlı olsun yeni yerlerin mübişlerin.
Yalnız tavalarda ızgara yok o yandakiler ızgara mı?
Birde yuvalıklar hava alıyor mu canım delikleri var mı?

Bunlar dışında daha düzenli olmuş böyle. Hepsi bir arada. 🤭
Yuvaları kapattım şimdi kimse yuva hazırlığında değil alt katta yavrular var zaten, keşfedip oyuncak ederlerse ileride çiftleştirmek için zorlanır sahibi diye düşündüm çay tabagiyla kapattım hepsini çiftleşmek isteyen olursa açarım 😂 evet ızgara yok yandakiler önceki iki katlı kafesler, katladim oraya kaldırdım ızgara ayarlicam aklımda 👍

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yaa evet ciflesme ile ilgili bizimkiler de maşallah yani 😂 çoluk çocuk var ayıptır demeden devam ediyorlar da şu yumurta işi bulandırıyor kafamı
Dişinin kısır olduğunu bilsem ona göre hareket edicem
Acaba vereyim aldığım yere yenisini mi alayım diyorum
Sonra günah alıştı eşe diyorum aklımda Deli sorunlar 🙄
Dişi dışında oğlan da üzülür strese girer artı yeni alacağın eşe alışır mı bir daha vs vs bir sürü soru işareti 🤔 kısır olduğu veya olmadığı nasıl anlaşılır ki acaba 🤷

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar, bizim 20liğin yeni mobilyalı kafeslerini hazırlayınca buraya resim atacaktım fakat hazır evde bir şeylerin yeri değişmişken bahar temizliğine de başlayayım dedim 3 gündür temizlik yapıyorum bu yüzden forumda da çok aktif olamadim paylaşayım dedim en son halini 🙃
Çok güzel olmuş bu gidişle herkes sanırsam PVC ye gecicek ben harici tabiki 😄

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Set düşünüyorum da benim kocayi ikna edersem belki bu sene sonuna yaparım anca 😄 onlar içinde para biriktirmem lazım kışa anca toparlanır paralar 😄

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Set düşünüyorum da benim kocayi ikna edersem belki bu sene sonuna yaparım anca 😄 onlar içinde para biriktirmem lazım kışa anca toparlanır paralar 😄
Evet ben de para biriktirip kendim alıyorum kuşların ihtiyaçlarını. Akvaryumun ihtiyaçlarını eşim karşılıyor kuşların ben. Hatta kızımın da kumbarasi var, ona arada para veriyoruz senin harçlığın diye, kendisi atıyor kumbarasina kıyafet oyuncak vs alınacağı zaman da kumbarasindaki paraya göre alıyoruz onu bile kendisi seçiyor bunu al bunu al diye gösteriyor 😂😂😂 herkes kendi ihtiyacını kendisi alsin en güzel sistem bu, böylece herkes bütçe kontrolünü öğrenmiş olur 🙃

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kızınıza bu şekilde birşeyleri öğretmeniz o kadar güzel bir şey ki🙂 benim de kızkardesim tablet istiyordu daha 10 yaşında suanda. 8 yaşında hırs yaptı para biriktirdigi için hepimiz ona harçlık verdik biriktirsin diye kumbarasini yanına aldı Malatya'ya memlekete giderken tablet almak için dükkan dükkan gezdik begendigi tableti kendisi aldı kumbarasindaki paraları dükkan sahibine verdi 🙂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kızınıza bu şekilde birşeyleri öğretmeniz o kadar güzel bir şey ki🙂 benim de kızkardesim tablet istiyordu daha 10 yaşında suanda. 8 yaşında hırs yaptı para biriktirdigi için hepimiz ona harçlık verdik biriktirsin diye kumbarasini yanına aldı Malatya'ya memlekete giderken tablet almak için dükkan dükkan gezdik begendigi tableti kendisi aldı kumbarasindaki paraları dükkan sahibine verdi 🙂
Ne kadar güzel ❣ benim eşim büyüyünce bir şey istediği zaman alıcam bir kasa limon pazarda saticam o da yanımda olucak paranın nasıl kazanıldığını öğrenecek parası istediği şeye yetmezse bile üzerine ben emeğinin karşılığı olarak ekleyip istediğini alıcam diyor. Her istediği şeyi direk alırsak paranın nasıl kazanıldığını nereden öğrenebilir ki 🤷

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok güzel olmuş bu gidişle herkes sanırsam PVC ye gecicek ben harici tabiki 😄
Pvc benimde aklımda daha düzenli olur sanki öyle ama 3 tarafının kapalı olması rahatsız etmez mi acaba kuşlark diye düşünüyorum.