• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni yeme düşmüş kuşun yem çıkarması

bespokeN

Yeni Üye
Merhaba. Öncelikle forum içerisinde araştırmamı yaptım ancak yem çıkartma olayı tamamen farklı konularla alakalıydı. Muhabbet kuşum yaklaşık 4-5 gün önce yem kırmayı öğrenmiş. Yem kırmayı öğrenince ben de sahiplendim. Dal darı yemesi daha kolay oluyor normal yeme göre ancak dal darı yedikten sonra bile gün içerisinde bir iki defa ağzını açarak kafasını ileri geri götürüp kusma hareketi yapıyor. Bu hareketten sonra kafasını sağa sola sallayıp bir iki adet kabuklu olduğunu tahmin ettiğim yem saçıyor etrafa. Dışkısında ve iştahında bir problem yok. Acaba bu durum normal midir? Henüz yem kırmayı yeni öğrendiği için kabuklu yemleri de yuttuğu için bunları mı çıkartıyor acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 5951Ekli dosyayı görüntüle 5952Ekli dosyayı görüntüle 5953

Son düzenleme:

Seyda112

Paylaşımcı
Merhaba. Öncelikle forum içerisinde araştırmamı yaptım ancak yem çıkartma olayı tamamen farklı konularla alakalıydı. Muhabbet kuşum yaklaşık 4-5 gün önce yem kırmayı öğrenmiş. Yem kırmayı öğrenince ben de sahiplendim. Dal darı yemesi daha kolay oluyor normal yeme göre ancak dal darı yedikten sonra bile gün içerisinde bir iki defa ağzını açarak kafasını ileri geri götürüp kusma hareketi yapıyor. Bu hareketten sonra kafasını sağa sola sallayıp bir iki adet kabuklu olduğunu tahmin ettiğim yem saçıyor etrafa. Dışkısında ve iştahında bir problem yok. Acaba bu durum normal midir? Henüz yem kırmayı yeni öğrendiği için kabuklu yemleri de yuttuğu için bunları mı çıkartıyor acaba?
Kursağında çok yem yemiş gibi şişlik var mı hocam

bespokeN

Yeni Üye
Bu harekete bir kere mi denk geldiniz arada bir yapıyor mu devamlı
Günde bir iki defa yapıyor.
Düzenleme: Aldığım üretici ile görüştüm fazla yediği yemi çıkarabilir dedi. Bana kalırsa kursakta şişlik yok, kum da yiyor dışkıda yem de yok sanırım sindirim problemi yok gibi. Tabii siz daha iyi anlarsınız ancak şu an için normal gibi her şey ne dersiniz? Çünkü iştahı tam, hareketli ve çıkardığı yemler sanki direk kabuğu kırılmadan yenilmiş gibi rahatsız ediyor çıkarıyor olabilir. Biraz obur aradan onları da götürüyor sanırım.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Düzenli beslenmeye başlayınca daha iyi olur 👍 daldari ve aspur verin daha fazla yesin.. dışkıda farklılık görürseniz ve kuşun kabarması olursa bizimle paylaşın yardımcı olalım 😊

Üst Alt