• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni yavru muhabbet kuşu hareketsiz

alicozturk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sabit durma.
Merhabalar bugün dişi bir yavru muhabbet kuşu aldım. Oldukça geniş bir kafesi var. Çok durgun başta tünüyordu. Ama yem yemediğini fark ettim. Ben de iç tarafa bir yemlik daha koyayım dedim. Koyarken biraz ürktü. Onun dışında hiç almaya veya dokunmaya çalışmadım. Kafesinin yerini bile oynatmadım. Ama şimdi duvar tellerine tutunmuş, gagasıyla da teli tutmuş öylece duruyor. Saat geçmesine rağmen aynı yerde duruyor. Kuş sesi açınca arada tepki verip ötüyor. Bir sorun var mı sizce? Yoksa alışma sürecinde normal mi bu durum?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Alışma sürecinde bu tür davranışlar normal. Yem yememesi de normal. Şuan kendini orada daha güvende hissettiği için o şekilde uzun süre durabilir. Biraz zaman verin alıştıkça davranışları normalleşecektir.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Normal.. Ama siz yine de izleyin uzun süre aç kalmasın. bir süre kafesten çıkarmayın alışsın.

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar bugün dişi bir yavru muhabbet kuşu aldım. Oldukça geniş bir kafesi var. Çok durgun başta tünüyordu. Ama yem yemediğini fark ettim. Ben de iç tarafa bir yemlik daha koyayım dedim. Koyarken biraz ürktü. Onun dışında hiç almaya veya dokunmaya çalışmadım. Kafesinin yerini bile oynatmadım. Ama şimdi duvar tellerine tutunmuş, gagasıyla da teli tutmuş öylece duruyor. Saat geçmesine rağmen aynı yerde duruyor. Kuş sesi açınca arada tepki verip ötüyor. Bir sorun var mı sizce? Yoksa alışma sürecinde normal mi bu durum?
Geceleri tellere çıkma durumu size alışana kadar sürebilir, ışığı kapatırken onun tünekte olduğundan emin olun ve ışık kapalıyken odada hareket etmemeye özen gösterin, yemesi içmesi normale binecektir muhtemelen bugün, minik bebeği görebilir miyiz😊

alicozturk

Yeni Üye
Dün gece yem yemiş ve iki farklı yere tünemiş. Ama sabahtan beri yine son tünediği yerde duruyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Görselleri bekliyoruz 😊

Üst Alt