• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! yeni ve sağlıklı bir kuş sahiplenmek istiyorum

Nekosso

Yeni Üye
Merhabalar, sizlere kuşlarınızla birlikte sağlıklı ve huzurlu günler dilerim. eski bir muhabbet kuşu annesi olarak yeni bir kuş sahiplenmek istiyorum. ölen kuşumuz 5 sene yaşadı ancak sürekli hastalanıyordu. bu süreç ailemiz için çok yorucu ve üzücü oldu. aynı şeyleri tekrar yaşamak istemediğim için petshoptan almaya sıcak bakmıyorum.tavsiyelerinize açığım. teşekkürler

sdeniz14

Aktif Üye
Size tavsiyem yakınlarda kuş üreticileri varsa onlardan alabilirsiniz. İnternetten ya da haritalardan kuş üreticisi yazıp aratın orada yerleri çıkıyor.

Bazı petshoplarda hayvan sayısı az oluyor mesela bizim burada 2-3 tane satan da var 100-150 tane satan da. Az satandan alırsanız hem salgın riski az oluyor hem de daha çok ilgilenildiği için daha sağlıklı oluyor. Ben sultan papağanımı da bu tarz bir petshoptan satın aldım.

muhabbetkuşu.paşa

Aktif Üye
Merhaba, benim önerim petshopdan almak oradaki bir kuşa daha iyi bir hayat sunmanız petshoplarda 1 kafeste 100 e yakın kuş beraber yaşıyorlar eziyet yemleri değiştirilmiyor suları değiştirilmiyor birini alıp güzel bir hayat yaşatabilirsiniz alırken çok yetişkin olmayan bir kuş alın oradaki kötü bir hayattan kurtarmış olursunuz 🙂

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha da yaşayabilirdi ama beş sene de azımsanmaz. Maalesef ki Rabbim onların ömrünü kısa vermiş. Petshop tan da alsanız üreticiden de alsanız sağlık işi biraz şans işi bence. Ama üreticiler birazda elden çıkaracak kuşları petshoplara veriyorlar. Ama sağlıklı kuşlarda var. Nereden alırsanız alın sağlıklı ömrü olsun temennimiz 🌸

Nekosso

Yeni Üye
Size tavsiyem yakınlarda kuş üreticileri varsa onlardan alabilirsiniz. İnternetten ya da haritalardan kuş üreticisi yazıp aratın orada yerleri çıkıyor.

Bazı petshoplarda hayvan sayısı az oluyor mesela bizim burada 2-3 tane satan da var 100-150 tane satan da. Az satandan alırsanız hem salgın riski az oluyor hem de daha çok ilgilenildiği için daha sağlıklı oluyor. Ben sultan papağanımı da bu tarz bir petshoptan satın aldım.
Teşekkür ederim üreticileri araştıracağım. Kalabalık petshoplarda dediğiniz gibi her anlamda kontaminasyon riski yüksek. Hasta hayvanların da takibi zor. Dediklerinizi dikkate alacağım

Nekosso

Yeni Üye
Daha da yaşayabilirdi ama beş sene de azımsanmaz. Maalesef ki Rabbim onların ömrünü kısa vermiş. Petshop tan da alsanız üreticiden de alsanız sağlık işi biraz şans işi bence. Ama üreticiler birazda elden çıkaracak kuşları petshoplara veriyorlar. Ama sağlıklı kuşlarda var. Nereden alırsanız alın sağlıklı ömrü olsun temennimiz 🌸
Teşekkür ederim Aslı hanım. Malesef ömürleri kısa ancak kısacık ömürlerinde de bunca hastalıkla boğuşmaları çok üzücü oluyor. Son iki kuşumuzda bu problemleri yaşadık. Biri sadece birkaç ay yaşadı. Eskiden baktığımız iki kuşumuz da altışar sene yaşadılar. Bir kez hasta olduklarını bilmem. Şansımız yaver gider umarım. Teşekkür ediyorum 🙏🏻💐

Nekosso

Yeni Üye
Merhaba, benim önerim petshopdan almak oradaki bir kuşa daha iyi bir hayat sunmanız petshoplarda 1 kafeste 100 e yakın kuş beraber yaşıyorlar eziyet yemleri değiştirilmiyor suları değiştirilmiyor birini alıp güzel bir hayat yaşatabilirsiniz alırken çok yetişkin olmayan bir kuş alın oradaki kötü bir hayattan kurtarmış olursunuz 🙂
Siz de haklısınız görüşünüze saygı duyuyorum ve bir anlamda katılıyorum. Bu sebeple aldığım kuş hasta da çıksa hep tedavi etmekle uğraştım. Geri vermeye gönlüm razı olmadı açıkçası. Çok da yıprandık ama bakalım bu sefer iyi olur diye umuyorum. teşekkür ediyorum 🙏🏻

muhabbetkuşu.paşa

Aktif Üye
Siz de haklısınız görüşünüze saygı duyuyorum ve bir anlamda katılıyorum. Bu sebeple aldığım kuş hasta da çıksa hep tedavi etmekle uğraştım. Geri vermeye gönlüm razı olmadı açıkçası. Çok da yıprandık ama bakalım bu sefer iyi olur diye umuyorum. teşekkür ediyorum 🙏🏻
Rica ederim araştırabilirsiniz benim yaşadığım yerde 4-5 tane petshop var tek birinden alışveriş yaparım herşeyi oradan alırım 20 dk yolu olmasına rağmen diğerine 5 dk lik yok var ama oradan almam güvendiğim yerden alırım.

Üst Alt