• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! yeni sultan papağanım uçmayı bilmiyor ele de gelmiyor

Sudey

Yeni Üye
Soru! - Yeni sultan papağanı

başlık açmıştım bu şekilde 10 gün çıkartmayın dendi ama kuş durmadı kafeste çıkmak istedi. Şöyle bi sıkıntı var kafesten çıkıyor ama sadece kafesin tepesinde oturuyor bazen şöyle bir uçuyor ama çok garip uçuyor daha önce sultan papağanı görmüştüm böyle uçmuyorlardı yani çok yoruluyor uçarken konacak bi yer bulamıyor sanırım ama çok yer var yani konacak . işte uçtuktan sonra tekrar kafesine konuyor nefesini kontrol etmeye çalıştığı için o sırada böyle öpebiliyoruö ama parmak uzatıyorum Korkuyo kolumu uzatıyorum daha sa korkuyor inanılmaz da tozlu ayrıca bu kuş nasıl yıkanır muhabbet kuşu yıkama. Kabı var ama ona kucuk gelir sanırım zaten korkudan da yıkanmaz bence yardımcı olursanız sevinirim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Soru! - Yeni sultan papağanı

başlık açmıştım bu şekilde 10 gün çıkartmayın dendi ama kuş durmadı kafeste çıkmak istedi. Şöyle bi sıkıntı var kafesten çıkıyor ama sadece kafesin tepesinde oturuyor bazen şöyle bir uçuyor ama çok garip uçuyor daha önce sultan papağanı görmüştüm böyle uçmuyorlardı yani çok yoruluyor uçarken konacak bi yer bulamıyor sanırım ama çok yer var yani konacak . işte uçtuktan sonra tekrar kafesine konuyor nefesini kontrol etmeye çalıştığı için o sırada böyle öpebiliyoruö ama parmak uzatıyorum Korkuyo kolumu uzatıyorum daha sa korkuyor inanılmaz da tozlu ayrıca bu kuş nasıl yıkanır muhabbet kuşu yıkama. Kabı var ama ona kucuk gelir sanırım zaten korkudan da yıkanmaz bence yardımcı olursanız sevinirim
Tekrar merhaba ben ilgilenmiştim sizinle
Kilolu biraz nefes nefese kalması bu yüzden, ne ile besliyorsunuz, çekirdek veya yulaf fazla mı
yiyor
♦Sprey kutusuna ılık su doldurun ve püskürtün
Sultanlar nemi sever, kurur ciltleri bu yüzden çok kepek dökerler
3 - 4 güne bir fıs fıs yapın
Geniş bir kap içine de ılık su bırakın alışınca banyo yapar

Sudey

Yeni Üye
bence biraz kilolu ele gelmediği için bizde almaya çalışınca çok ısırıyor dayanılmaz kilosunu anlayamıyorum ama göbeğine dokunmuştum çok sert.. zaten geldiği gün de hem yem hem de daldarı vardı biraz fazla yiyordu daldarı yulaf vermiyoruz. Evet belki kilolu ama konacak bi yerde bulamıyor kendine ve çok ürkek acaba önceki sahiplerindek kaynaklı mı çünkü bi kuş 1 haftada öğrenir bence ele gelmeyi en azından benim kuşlarım öğrenmişti

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
bence biraz kilolu ele gelmediği için bizde almaya çalışınca çok ısırıyor dayanılmaz kilosunu anlayamıyorum ama göbeğine dokunmuştum çok sert.. zaten geldiği gün de hem yem hem de daldarı vardı biraz fazla yiyordu daldarı yulaf vermiyoruz. Evet belki kilolu ama konacak bi yerde bulamıyor kendine ve çok ürkek acaba önceki sahiplerindek kaynaklı mı çünkü bi kuş 1 haftada öğrenir bence ele gelmeyi en azından benim kuşlarım öğrenmişti
♦Kafesin dışına tünek takın, kapısı açık olsun oraya çıkar,
♦diyet yeme geçebilirsiniz
🔷Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur
Eski sahibi kafesten çırmamış olabilir, bu yüzden sosyalleşememiştir, uçtuğu sürece zayıflar, efor sarfeder

Sudey

Yeni Üye
♦Kafesin dışına tünek takın, kapısı açık olsun oraya çıkar,
♦diyet yeme geçebilirsiniz
🔷Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur
Eski sahibi kafesten çırmamış olabilir, bu yüzden sosyalleşememiştir, uçtuğu sürece zayıflar, efor sarfeder
bilemiyorum dediklerine göre kafesin kapısı açıkmış istediği zaman girip çıkıyormuş herhalde o da uçmayınca diğerleri de ilgilenmeyince kuş böyle olmuş güvenini zor kazanıcam galiba

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
bilemiyorum dediklerine göre kafesin kapısı açıkmış istediği zaman girip çıkıyormuş herhalde o da uçmayınca diğerleri de ilgilenmeyince kuş böyle olmuş güvenini zor kazanıcam galiba
Yavaştan çıkabilir, sevgi zaman ve sabır gerekiyor, size güveniyorum 😊🤲

Sudey

Yeni Üye
Yavaştan çıkabilir, sevgi zaman ve sabır gerekiyor, size güveniyorum 😊🤲
ayyy kus yumurtladı böyle bisey olamazzz bi yarım saat oldu ve kuyruk kısmı hala kalkık acaba daha yapacak mı yumurtanın üstüne oturdu şimdi eski sahibine ulaşmaya çalışıyoruz suan ama eğer kızgınlık yumurtası değilse napıcaz bariz yumurta da var içinde kilosu o yuzdenmis yani ortam olusturmalı mıyız onun için

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
ayyy kus yumurtladı böyle bisey olamazzz bi yarım saat oldu ve kuyruk kısmı hala kalkık acaba daha yapacak mı yumurtanın üstüne oturdu şimdi eski sahibine ulaşmaya çalışıyoruz suan ama eğer kızgınlık yumurtası değilse napıcaz bariz yumurta da var içinde kilosu o yuzdenmis yani ortam olusturmalı mıyız onun için
Merhaba dişi diye yazmıştım daha önceki konunuza🥰maşallah SüphanAllah
2 gün ara ile yumurtlar arka arkaya olmaz, nadiren ertesi gün olabilir,
Kızgınlık yumurtası ise malesef boştur kafesten çıkarmanız gerekiyor😔eşi varsa geldiği yerde dolu olabilir yuvalık takılmalıdır

Sudey

Yeni Üye
Merhaba dişi diye yazmıştım daha önceki konunuza🥰maşallah SüphanAllah
2 gün ara ile yumurtlar arka arkaya olmaz, nadiren ertesi gün olabilir,
Kızgınlık yumurtası ise malesef boştur kafesten çıkarmanız gerekiyor😔eşi varsa geldiği yerde dolu olabilir yuvalık takılmalıdır
işte onu bilmiyoruz eşi var mı yok mu bi de yumurtayı alıp ışık altında incelesek yumurtaya küser mi yoksa eski sahibine ulaşmamız biraz uzun sürecek gibi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
işte onu bilmiyoruz eşi var mı yok mu bi de yumurtayı alıp ışık altında incelesek yumurtaya küser mi yoksa eski sahibine ulaşmamız biraz uzun sürecek gibi
6 gün sonra belli olur dolu olup olmadığı😊kafesten çıkmasın lütfen, zarar verebilir kendine

Sudey

Yeni Üye
Ayy çok heyecanlı ama kafeste çok durmak istemiyor dışarı çıkmak isteyecektir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ayy çok heyecanlı ama kafeste çok durmak istemiyor dışarı çıkmak isteyecektir
Kafesten çıkar yatmazsa soğur yumurta, bence kızgınlık yumurtası 😊eski sahibine ulaşın yinede garanti olsun

Üst Alt