• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yeni Sahiplendiğim papağan tıslıyor

aleyna2625

Yeni Üye

Merhaba yine ben Sultan papağanı aldım bugün konuşuyor ve ele geliyor dedi satıcı ama değil ele gelmek dokunamiyorum değişik sesler çıkarıyor yaklaşınca kedi gibi tıslıyor çok hevesli almıştım ama hevesim kaçtı alışır mı yoksa geri versem mi yarın bilemedim 🤔😑

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bu kuş aşağı yukarı bir yaşında, bu zamandan sonra eğitilebilir ama çok zor. Size ele geliyor, sevdiriyor diye satıldıysa itiraz hakkınız var tabii. Yine de eğer pet shoptan aldıysanız geri vermek yerine güvendiğiniz iyi bakacağını bildiğiniz birine sahiplendirmeniz daha iyi olur.

aleyna2625

Yeni Üye
Ele falan gelmiyor değil mi işim gereği uzun uzun zaman geciremem sadece akşamları geldiğimde onlarla ilgilenebiliyorum geri götüreyim en iyisi babam var evde ama oda ısırıp tısladıgı için korkup bakamaz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yetişkin erkek kuş. Yabancı gördüğü içinde o şekilde yapıyor olabilir. Sultanların korkutma hareketidir ama o şekilde ısırmazlar. Avuçlarsanız direk gaga geçirirler. Siz yinede kafa üstünden değilde cesaretinizi toplayıp ayaklara doğru uzatın parmağınızı. Videodaki gibi yapsada ısırmaz. Yapar çeker kendini.

Size ele gelişini falan göstermediler mi? Direk söze güvenerekmi aldınız. Eğer alışık değils Bu saatten sonra çok emek gerekir alışması için.

Zeus

Müdavim
Bir kuşun tısladığını ilk kez görüyorum 🙈 duymuştum ama görmemiştim. İlk gün stresiyle de yapıyordur ama ilgilenecek çok vaktiniz yoksa, ona yeterli vakit ayırabilecek, alıştırabilecek birine sahiplendirip kendinize de üreticiden bir yavru sahiplenebilirsiniz 😊 maalesef papağanlar genellikle alışma sürecinde ısırık ve çığlıklarla kendini korumaya çalışıyor ve siz biraz tedirgin yaklaşınca da bunu kendi lehine kullanabiliyor. Sonuçta papağanlar ve muhabbet kuşları normal şartlar altında doğada yaşayan yabani hayvanlar, onları kafeslere tıkan yine biziz 🤦🏻‍♀️ keşke bunu yapmış olmasaydık.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Bir kuşun tısladığını ilk kez görüyorum 🙈 duymuştum ama görmemiştim. İlk gün stresiyle de yapıyordur ama ilgilenecek çok vaktiniz yoksa, ona yeterli vakit ayırabilecek, alıştırabilecek birine sahiplendirip kendinize de üreticiden bir yavru sahiplenebilirsiniz 😊 maalesef papağanlar genellikle alışma sürecinde ısırık ve çığlıklarla kendini korumaya çalışıyor ve siz biraz tedirgin yaklaşınca da bunu kendi lehine kullanabiliyor. Sonuçta papağanlar ve muhabbet kuşları normal şartlar altında doğada yaşayan yabani hayvanlar, onları kafeslere tıkan yine biziz 🤦🏻‍♀️ keşke bunu yapmış olmasaydık.
Hocam bizimki ilk gün gece durduk yere yapmıştı çok korkmuştum yılan gibi sesi vardı 🤣

Runoh

Aktif Üye
Aynısını yaşadım ilk başta çok pis ısırıyordu zamanla geçti. Bende aldığımda 1 yaşında ve ele geliyor dediler kartal kesildi 3. Günden sonra 😂 ama yapamazsin 1 yaşında çok zor demelerine rağmen çok iyi bir sekilde evcilleşti suan yanımdan ayrılmıyor ve bir aile olduk artık kendisi baba oldu. Deneyimlerimi anlatıyım yaptığım hataları yapmayın.
1. Ona zaman verin 5 gün 10 gün arası size kalmış yeni evini ve sizi tanısın
2. Bu süre zarfında sakın parmak uzatmayın ve kafese çok müdahale etmeyin parmaklardan nefret ederler.
3. Dal darı Sultan papağanın köftesidir hayır diyemez 5 6 veya 7 gün geçtikten somra tellerin arasından vermeye çalışın sabırlı olun kendisi eninde sonunda hayir diyemiycek ve yemeye gelecek. Sonra ki aşama dal darı dan ufak bir parca koparın bu sefer daha yakin temastan onu vermeyi deneyin daha yakin temas ve güven artar.
4. En zor kısmı kafes dışı ilk once açın ve odayı terk edin siz varken çıkmayabilir çıktıktan sonra biraz onu yalnız bırakın özgür olduğunu hissetmesi lazım.
5. Tünek uzatın kovalamaca basliycak kovalayın yorulacak ve uzattığınız tüneğe eninde sonunda gelecek.
6. Tüneğe ufaktan alıştıktan sonra elinize dal darı alın ve parmağınızı sıkratarak uzatın her çıktığında ödül olarak dal darı verin ses parmak eğitiminde önemli çünkü ödül alacağını bilmeli.
7. Parmak ve omuz eğitimi zaten tüneğe alıştıktan sonrası kolay.
Ama unutmayın en onemli sey sabır ve zaman o size alışacak. Parmak uzatmak ve kafesin icine elinizi sokup tutmaya çalışmak veya kafese müdahale en aza indirin size alışana kadar. Bide bol bol sevgi sözcüğü. 😊 Simdiden hayırlı olsun mükemmel bir dostunuz var artık tek kötü yani sağı solu kemirmesi 😂 agresif bir kişiliği olabilir bazı papağanlar ısırmaz gaga atar bazısı ısırır ilerki zamanda parmağınıza elma sirkesi sürün uzatın nefret eder kokusundan ısırmayı bırakır zamanla.

Son düzenleme:

TNZ

Aktif Üye
Ele falan gelmiyor değil mi işim gereği uzun uzun zaman geciremem sadece akşamları geldiğimde onlarla ilgilenebiliyorum geri götüreyim en iyisi babam var evde ama oda ısırıp tısladıgı için korkup bakamaz
Ne kadar ele gelen bir kuş olsa dahi alışma süreci vardır tıslaması savunma hareketi yuvalık takı sultan yavrum bile tıslar bizi korkuyacaklar kendilerince 😊ama sabır ister ler sizden önce ne yaşadı bilemezsiniz korkutma dan biraz süre verin doğru yorum yapmış arkadaşlar onları uygulayın

Zeus

Müdavim
Hepinize çok teşekkür ederim çok güzel aciklamisiniz kalsın ozaman 10 gün daha olmazsa daha iyi bakacak birine sahiplendiririm ☺
Aklı başında bir birey 😍 tebrik ediyorum kararınızdan dolayı 👏 ben de yeni papağan sahiplenmiş biri olarak süreci paylaşayım sizinle. Belki fikir olur 😊

1- İlk 2 gün eve ve bize alışması için, sesimizi tanıması için yakınımızda tuttuk, ara ara kafese yaklaşıp konuştuk. Sabahları uyanınca günaydın, akşam iyi geceler gibi

2- 3. Gün kafes demirlerinden tuzsuz yer fıstığı uzattık biz uzattıkça o başka taraflara kaçtı ama gün içinde aklımıza geldikçe yaptık. Yem kaplarının küçük kapısından elimize kabuklu fıstık alıp içeri uzattık ama tabiki gelmedi. Bunu 10 gün falan sürekli yaptık (5. gün kafes demiri arasından elimden fıstık yemeye başlamıştı)

3- 4. gün ilk kez dışarı çıkardık (acele ettik belkisizin için doğru zaman ne zamansa o zaman yapın) dışarı çıkaracağımız odayı düzenledik önce, koltuk altına girmesin diye yastıklarla battaniyeyle kapattık açık yerleri, tabloya falan takılıp düşmesin diye onları indirdik, camları mutlaka güneşlik gibi kalın bir perdeyle kapattık ki cama çarpıp kendini yaralamasın. Kafesi odaya çıkardık üst kapağını açtık ve çık diye zorlamadık kendisi çıktı. Biraz uçtu konacak yer bulamadı tepelere çıktı ama sonunda kafesin tepesindeki tüneğe indi, biraz dinlendi sonra biz tüneğe almaya çalıştık 1-2 deneme derken geldi. İlk gün 20 dakika falan dışarıda durdu sonra kafesine koyduk o gün bütün gün uyudu yorgunluktan. Ertesi gün yine aynı şekilde yaptık 😊 konmayı öğrenince kendini yaralamayacağından emin olduğumuzda birlikte yaşayacağımız odada çıkardık tabi burada da gerekli önlemleri aldık. Genelde avize tepelerinde gezdi, tüneğe almak için sandalye tepelerinde gezdik 😅

4- Bu arada asla kafese elimizi sokup onu tutmaya çalışmadık (çünkü kazara 1 kere öyle bir durum yaşadık ve aşırı strese girip baya ısırdı, bu da bize ders oldu)

5- 1-1,5 aylık zorlu bir süreçten sonra şu an elimizden bir şeyler yiyip, elimize kolumuza gelmeye başladı. Keyfi yerindeyse gagasını açıp ısırmaya çalışmıyor ısıracakmış gibi yapıp kıyamıyor 😅 bir kere ısırır gibi yaptığında canım çok yandı falan dedim suratıma baktı tekrar daha yumuşak şekilde yaptığında ses çıkarmadım doğrusunu kendisi buldu.

6- Bu arada beslemeye alıştırmaya kararlıysanız mutlaka takviyelerini alın, ne kadar sağlıklı olursa o kadar mutlu olur 😍

Biraz uzun yazdım ama umarım faydası olur size 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Allah rızası ıcın bı ben mı sınırlendım bu yazıya herkes güzel şeyler yazmıs bı kuş aldım aa baktım hıc sevdırmıyo kendını yarın gerı verıyım isyemıyorum demek çok kolay ama onu aldın o durduğu yerden sonra getırdın duzenını bozdun belkı sevecek sızı e bakamıycam ben yarın gerı götür ver bu seferde ordan oraya bunlar canlı arkadaşlar sızın eşya gıbı alıp vercegnız bişey degıl haliyle hemen alışacak hali yok kuşunda zamana ihtiyacı var
Evet sanırım sadece siz sinirlendiniz ve birde Mustafa.
Evet konu sahibinin geri vereyim demesi hoş bir şey değildi ama zaten diğer yorum yazan arkadaşlarımızın bilinçlendirmesiyle petshoba değil birine sahiplendirmeyi düşünmüş önce, sonrasında da bir şans vermeye karar vermiş. Belki eğitmeyi bilmiyordu, belki bizim kadar bilinçli değildi.Hepimiz başlangıçta acemiydik. Böyle böyle öğreniyoruz. 😊

Zeus

Müdavim
Allah rızası ıcın bı ben mı sınırlendım bu yazıya herkes güzel şeyler yazmıs bı kuş aldım aa baktım hıc sevdırmıyo kendını yarın gerı verıyım isyemıyorum demek çok kolay ama onu aldın o durduğu yerden sonra getırdın duzenını bozdun belkı sevecek sızı e bakamıycam ben yarın gerı götür ver bu seferde ordan oraya bunlar canlı arkadaşlar sızın eşya gıbı alıp vercegnız bişey degıl haliyle hemen alışacak hali yok kuşunda zamana ihtiyacı var
Galiba öyle olmuş 😅 eğer hepimiz sizin gibi baksaydık şu anda belki o sultan tekrar petshop’a gitmiş olacaktı. Sevdirmiyor gidip vereyim değil, ele alışık konuşuyor diye satın alınmış o da haliyle kandırılmış hissetmiş çok normal. Siz de haklısınız çok gördük bu tarz konular bu ara, hepimizin sabrı sınandı, zaman zaman pes edip sustuk ama üslup farkını ayırt etmek gerekiyor. Hanımefendi illa götürüp vereyim diye çiğ bir cümle kurmadığı için bazı yapıcı yorumlar fikrini tekrar düşünüp, biraz deneme yolunda değiştirmesine yardımcı olmuş 😊 ben takdir ettim 👏

Son düzenleme:

aleyna2625

Yeni Üye
Öncelikle hayırlı akşamlar beni eleştiren arkadaşım ben hayvanları çok seviyorum elbette bizim oyuncagimiz değil hiç bir canlı ben bir çok muhabbet kuşu baktım büyüttüm ve su an 6 adet muhabbet kuşum var hasta olduklarında deli oluyorum iyilesmeleri için herşeyi yapıyorum bu siteyi yeni gördüm incelediğim ve çok hoşuma gitti o yüzden aranıza katılmak istedim diğer konuya gelince kuş besledim fakat ilk defa papağanım oldu ve bu şekilde tısladıkları konusunda bilgim yoktu ve size danışmak istedim korktum açıkçası ve muhabbet kuslarindan bildiğim kadarıyla yanlış bir haraket yaparak daha çok korkutmak istemediğim için yazdm buraya 1 yaşından sonra çok zor alıştırmak dendiği için geri vermek istedim ama bu sayfa disindada araştırdım gerçekten sabır gerektiriyormus çok uzattım k.bakmayin sonuç olarak vermiyorum hiç biryere ailisicaz birbirimize inşallah tekrar teşekkürler vakit ayırıp tek tek cvpladiginiz için ☺

Biz anlaşmak üzereyiz sanırım ☺

Zeus

Müdavim
Öncelikle hayırlı akşamlar beni eleştiren arkadaşım ben hayvanları çok seviyorum elbette bizim oyuncagimiz değil hiç bir canlı ben bir çok muhabbet kuşu baktım büyüttüm ve su an 6 adet muhabbet kuşum var hasta olduklarında deli oluyorum iyilesmeleri için herşeyi yapıyorum bu siteyi yeni gördüm incelediğim ve çok hoşuma gitti o yüzden aranıza katılmak istedim diğer konuya gelince kuş besledim fakat ilk defa papağanım oldu ve bu şekilde tısladıkları konusunda bilgim yoktu ve size danışmak istedim korktum açıkçası ve muhabbet kuslarindan bildiğim kadarıyla yanlış bir haraket yaparak daha çok korkutmak istemediğim için yazdm buraya 1 yaşından sonra çok zor alıştırmak dendiği için geri vermek istedim ama bu sayfa disindada araştırdım gerçekten sabır gerektiriyormus çok uzattım k.bakmayin sonuç olarak vermiyorum hiç biryere ailisicaz birbirimize inşallah tekrar teşekkürler vakit ayırıp tek tek cvpladiginiz için ☺

Ya bu dün tıslayan arkadaş mı? Bu hali halis mi? 😅 ahahahjajajaja biz kime neler yazmışız, ben 1,5 ayda geldim o aşamaya. Efsunladınız mı? Maaşallah yaaaaa ❤ ismini koydunuz mu?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi

Oy oy oy yerim ben bunu meğer ortam değişikliğinden korkmuş o yüzden tıslıyormuş size ☺. Çok sevindim gerçekten umarım birlikte çok güzel vakit geçirirsiniz 🥰

TNZ

Aktif Üye

Maşallah çok sevindim 😊

TNZ

Aktif Üye
Watch unnamed | Streamable
Bunlarda diğer kuşlarım sandığınız gibi cani değilim ben ☺
Estağfurullah çoğumuz öyle anlamadık zaten bende fazla olmadı üye olalı buraya ama gerçekten ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor lar geçen bende atarlandım birine 😊taktir edersiniz ki kimler geliyor atarlanan arkadaş da haklı osebepten yanlış yorumlamış olabilir ama çok sevindim zeki hayvanlar dır sultan lar tecrübe edeceksiniz zaten yeni arkadaşınızla mutluluk lar dilerim 😊

aleyna2625

Yeni Üye
Ya bu dün tıslayan arkadaş mı? Bu hali halis mi? 😅 ahahahjajajaja biz kime neler yazmışız, ben 1,5 ayda geldim o aşamaya. Efsunladınız mı? Maaşallah yaaaaa ❤ ismini koydunuz mu?
Vallahi bişey yapmadım sizin ve diğer arkadaşların anlattiklarinizi cesaretimi toplayıp biraz erken davranarak uyguladım sonuç bu bana tıslamıyor benden başka herkese tepki veriyor buda hoşuma gitti 🙈😅😅isim koymadım vardır bir ismi diye düşünüyorum aldığım yere sorcam bugün

aleyna2625

Yeni Üye
Estağfurullah çoğumuz öyle anlamadık zaten bende fazla olmadı üye olalı buraya ama gerçekten ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor lar geçen bende atarlandım birine 😊taktir edersiniz ki kimler geliyor atarlanan arkadaş da haklı osebepten yanlış yorumlamış olabilir ama çok sevindim zeki hayvanlar dır sultan lar tecrübe edeceksiniz zaten yeni arkadaşınızla mutluluk lar dilerim 😊
Evet haklısınız teşekkür ederim ☺

• Like
Tepkiler: TNZ
Üst Alt