Hepinize çok teşekkür ederim çok güzel aciklamisiniz kalsın ozaman 10 gün daha olmazsa daha iyi bakacak birine sahiplendiririm
Aklı başında bir birey
tebrik ediyorum kararınızdan dolayı
ben de yeni papağan sahiplenmiş biri olarak süreci paylaşayım sizinle. Belki fikir olur
1- İlk 2 gün eve ve bize alışması için, sesimizi tanıması için yakınımızda tuttuk, ara ara kafese yaklaşıp konuştuk. Sabahları uyanınca günaydın, akşam iyi geceler gibi
2- 3. Gün kafes demirlerinden tuzsuz yer fıstığı uzattık biz uzattıkça o başka taraflara kaçtı ama gün içinde aklımıza geldikçe yaptık. Yem kaplarının küçük kapısından elimize kabuklu fıstık alıp içeri uzattık ama tabiki gelmedi. Bunu 10 gün falan sürekli yaptık (5. gün kafes demiri arasından elimden fıstık yemeye başlamıştı)
3- 4. gün ilk kez dışarı çıkardık (acele ettik belkisizin için doğru zaman ne zamansa o zaman yapın) dışarı çıkaracağımız odayı düzenledik önce, koltuk altına girmesin diye yastıklarla battaniyeyle kapattık açık yerleri, tabloya falan takılıp düşmesin diye onları indirdik, camları mutlaka güneşlik gibi kalın bir perdeyle kapattık ki cama çarpıp kendini yaralamasın. Kafesi odaya çıkardık üst kapağını açtık ve çık diye zorlamadık kendisi çıktı. Biraz uçtu konacak yer bulamadı tepelere çıktı ama sonunda kafesin tepesindeki tüneğe indi, biraz dinlendi sonra biz tüneğe almaya çalıştık 1-2 deneme derken geldi. İlk gün 20 dakika falan dışarıda durdu sonra kafesine koyduk o gün bütün gün uyudu yorgunluktan. Ertesi gün yine aynı şekilde yaptık
konmayı öğrenince kendini yaralamayacağından emin olduğumuzda birlikte yaşayacağımız odada çıkardık tabi burada da gerekli önlemleri aldık. Genelde avize tepelerinde gezdi, tüneğe almak için sandalye tepelerinde gezdik
4- Bu arada asla kafese elimizi sokup onu tutmaya çalışmadık (çünkü kazara 1 kere öyle bir durum yaşadık ve aşırı strese girip baya ısırdı, bu da bize ders oldu)
5- 1-1,5 aylık zorlu bir süreçten sonra şu an elimizden bir şeyler yiyip, elimize kolumuza gelmeye başladı. Keyfi yerindeyse gagasını açıp ısırmaya çalışmıyor ısıracakmış gibi yapıp kıyamıyor
bir kere ısırır gibi yaptığında canım çok yandı falan dedim suratıma baktı tekrar daha yumuşak şekilde yaptığında ses çıkarmadım doğrusunu kendisi buldu.
6- Bu arada beslemeye alıştırmaya kararlıysanız mutlaka takviyelerini alın, ne kadar sağlıklı olursa o kadar mutlu olur
Biraz uzun yazdım ama umarım faydası olur size