• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni papağanım uçamıyor sağlıklı mı?

Seraki

Yeni Üye
Yaklaşık 1.5 ay önce 2 aylık olarak aldım papağanımı ,muhabbet kuşu bakmıştım ancak ilk papağan tecrübem.
Kuşum tüy döktü özellikle de kanat tüyleri yaklasık 2 haftadır uçamıyor. Eğitimine daha başlamadım halen korkuyor ve ısırıyor uçamaz haldeyken de kaçma durumu olmadığından sadece ısırarak savunmaya geçiyor.
Ekte ki görsellerden anlaşılır mı bilemiyorum ama elbet tecrübeli kişiler yol gösterir. Umarım tüy hastalığı değildir.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sırttan fotoğraf görebilir miyiz. Uçuş tüyleri yok gibi geldi bana. Ve kuş bileziğine bakılırsa bir yaşından büyük. Size geldiğinde kanatları kuyruğu var mıydı?

Seraki

Yeni Üye
Sırttan fotoğraf görebilir miyiz. Uçuş tüyleri yok gibi geldi bana. Ve kuş bileziğine bakılırsa bir yaşından büyük. Size geldiğinde kanatları kuyruğu var mıydı?
Evet bana geldiğinde tüylerinde sorun yoktu 10 gün kafeste tuttuktan sonra ucurdum da ancak uçuşunda aksaklık bi sorun yoktu ama çarpıyordu oda da için çekinip bi süre daha alışsın diye çıkarmadım. 1 hafta kadar o süreçte büyük tüylerini döktü
Bana aldığım kişi 2 aylık diyerek verdi 1 yaşında olduğuna emin değilim

Son düzenleme:

Seraki

Yeni Üye
Yaş durumuyla ilgili alakası olur mu bilmiyorum ama geldiğinde gagası da güçsüzdü baya etimi kapsa bile sorun olmuyordu, yavru olduğunu düşünüyorum siz daha iyi bilirsiniz tabii ki yol gösterirseniz çok sevinirim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mavi bilezik. Üzerinde de yazıyor 23 yılı 5 numaralı yavrusuymuş. 22 sonunda doğduğunda da 23 bileziği takarlar. 22 sonu ise yaşını bile geçmiş oluyor. 1-1,5 yaş aralığında bir kuş bu. Sadece kanat tüylerini dökmüş. BT amin Forte takviye verin bir aya kalmaz uzar. Uzamazsa stres ,virüs yada tüy hastası ihtimali ortaya çıkar. Kesin birşey söylemek içinde tahlil gerekir. Şuan için kötü bir senaryo yok. Muhtemelen çırpınmaktan kanat tüylerini dökmüş. Fotoğrafta telek uzadığıda görünüyor. BT amin Forte takviye yeterli olacaktır. Düzenli olarak entrobac probiyotik, Gervit multivitamin ve BT amin Forte takviye mutlaka kullanın. Mamaist.com dan temin edebilirsiniz.

Seraki

Yeni Üye
Mavi bilezik. Üzerinde de yazıyor 23 yılı 5 numaralı yavrusuymuş. 22 sonunda doğduğunda da 23 bileziği takarlar. 22 sonu ise yaşını bile geçmiş oluyor. 1-1,5 yaş aralığında bir kuş bu. Sadece kanat tüylerini dökmüş. BT amin Forte takviye verin bir aya kalmaz uzar. Uzamazsa stres ,virüs yada tüy hastası ihtimali ortaya çıkar. Kesin birşey söylemek içinde tahlil gerekir. Şuan için kötü bir senaryo yok. Muhtemelen çırpınmaktan kanat tüylerini dökmüş. Fotoğrafta telek uzadığıda görünüyor. BT amin Forte takviye yeterli olacaktır. Düzenli olarak entrobac probiyotik, Gervit multivitamin ve BT amin Forte takviye mutlaka kullanın. Mamaist.com dan temin edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim bilgiler için hemen uygulayacağım fransız tüy hastalığı da çıktı karşıma bu durumlarla ilgili umarım öyle bi durum olmaz. Keşke doğru bilgilerle sahiplendirseler ama diyecek söz yok :). Cinsiyetiyle ilgili buradan anlaşılabilir mi acaba erkek mi ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim bilgiler için hemen uygulayacağım fransız tüy hastalığı da çıktı karşıma bu durumlarla ilgili umarım öyle bi durum olmaz. Keşke doğru bilgilerle sahiplendirseler ama diyecek söz yok :). Cinsiyetiyle ilgili buradan anlaşılabilir mi acaba erkek mi ?
Bilezik sebebi ile artık yetişkin olduğunu düşündüğümden erkekse melodik ötüşü olmalı. Eğer tek tip ötüyorsa dişidir.

Üst Alt