• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaşını sor! Yeni muhabbet kusum

Pikocukj

Yeni Üye
Merhaba iki uc gun oncesinde bir muhabbet kusu bana geldi. Sultan papaganim var erkek iki yasina giricek galiba kendi halinde sakin bir kus. Ama bu gelen muhabbet kusu o kadar hareketli ki ne uyuyor ne susuyor. Yasini cinsiyetinide bilmiyorum beraber yasarlar mi.

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, ikisine de uzun güzel ömürler dilerim :) Muhabbet kuşunuz erkek gibi duruyor ve 1 yaşından küçük ☺ Mubişler ve sultişler beraber aynı evde aynı odada iyi arkadaşlar olabilirler. Tabi hepsi için aynı şeyi söyleyemem ama iyi arkadaş olabilenler var. Forumda da arkadaşlarımızın örnekleri mevcuttur :) Yani o arkadaşlık uyumunu yakalayabilirlerse iyi arkadaş olurlar ama yakalayamazlarsa birbirlerine zarar verebilirler, görmek istemeyebilirler. Tıpkı insanlarda oldugu gibi düşünebilirsiniz :) İyice gözlemleyin bir süre. Birbirleri ile iyi geçiniyorlar mı bunu bir tartın. Sadece aynı kafeste olmasınlar. İkisinin de kendine ait evi olmalı. "Ne susuyor ne uyuyor" demişsiniz buna biraz takıldım. Muhabbet kuşlarının uykusunu alabilmesi çok önemlidir. Nasıl bir ortamda kalıyor ki uyumuyor acaba bilgilendirebilir misiniz? Işıklı bir ortamda mı? Gürültülü bir ortamda mı? Uyku çok önemli 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba iki uc gun oncesinde bir muhabbet kusu bana geldi. Sultan papaganim var erkek iki yasina giricek galiba kendi halinde sakin bir kus. Ama bu gelen muhabbet kusu o kadar hareketli ki ne uyuyor ne susuyor. Yasini cinsiyetinide bilmiyorum beraber yasarlar mi.
Merhaba maşallah SüphanAllah çok güzel bir beyefendi 🤗🤲henüz ufak cere mor en fazla 3/4 aylık🤗 çok hareketli olurlar, sağlıklı mutlu uzun bir ömür diliyorum 🤲🤗

Pikocukj

Yeni Üye
Merhaba, ikisine de uzun güzel ömürler dilerim :) Muhabbet kuşunuz erkek gibi duruyor ve 1 yaşından küçük ☺ Mubişler ve sultişler beraber aynı evde aynı odada iyi arkadaşlar olabilirler. Tabi hepsi için aynı şeyi söyleyemem ama iyi arkadaş olabilenler var. Forumda da arkadaşlarımızın örnekleri mevcuttur :) Yani o arkadaşlık uyumunu yakalayabilirlerse iyi arkadaş olurlar ama yakalayamazlarsa birbirlerine zarar verebilirler, görmek istemeyebilirler. Tıpkı insanlarda oldugu gibi düşünebilirsiniz :) İyice gözlemleyin bir süre. Birbirleri ile iyi geçiniyorlar mı bunu bir tartın. Sadece aynı kafeste olmasınlar. İkisinin de kendine ait evi olmalı. "Ne susuyor ne uyuyor" demişsiniz buna biraz takıldım. Muhabbet kuşlarının uykusunu alabilmesi çok önemlidir. Nasıl bir ortamda kalıyor ki uyumuyor acaba bilgilendirebilir misiniz? Işıklı bir ortamda mı? Gürültülü bir ortamda mı? Uyku çok önemli 🙏
Cok tesekkur ederim benim sultan yanasiyor beni sevsin diye muhabbet asla orali olmuyor ele de alisik degil isiriyor insanin canini acitiyor cok karanlik ortam olsa bile yok susmuyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Cok tesekkur ederim benim sultan yanasiyor beni sevsin diye muhabbet asla orali olmuyor ele de alisik degil isiriyor insanin canini acitiyor cok karanlik ortam olsa bile yok susmuyor
Biraz sabır sultan geldikçe, minnoş size güvendikçe gelecektir🤗zaman sabır sevgi ilgi👍

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Henüz küçük oldugu için kendini savunmak istiyor, tehlike olarak görüyor olabilir normal olarak :) Daha yeni oldugu icin alıştırmanız gerekecek. Küçük oldugu için daha kolay olur alıştırma süreci. Elinizden dal darı yedirebilirsiniz, yiyebileceği sebzeleri verebilirsiniz. Yumuşak ses tonu ve sakin hareketler ile yaklaşın. Bol bol sohbet edin. Uzatacağınız gıdalara çekingenlik gösterecektir bu da normaldir, bir anda her şeye alışmasını, öğrenmesini bekleyemeyiz :) Yumuşak yaklaşımlar ve ses tonu ile kendisine yaklaşın ve öğrenmesini istediğiniz şeyi ona güzelce anlatın. Zamanla öğrenecektir küçük bir bebek o daha 🙏

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Geceleri uykudan önce gaga gıcırdatmaları, ufak minik sesler yapıyorlar belki onunla karıştırıyor olabilirsiniz🤔 İsterseniz bir gece videosunu çekip streamable.com üzerinden videosunu yükleyin, çıkan linki burada paylaşın, hep beraber bakalım :)

Üst Alt