• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yeni Kuşumuz İle İlgili Yaş, Hastalık, Cinsiyet Konusu...

Münzevi

Yeni Üye
Herkese merhabalar. Dün bir ikinci el bir kafes alacaktım ve aldığım kişi kedisinden dolayı kuşu da hediye etmek istediğini söyledi. Açıkçası istemiyordum ancak kuşun durumuna bakınca almam gerektiğini düşündüm. Fotoğraflardan da görüleceği üzere, kuşun ayaklarında mantarlar artık pullaşmayı da geçmiş, sivilce gibi baş vermeye başlamış. Ayrıca nefes alıp-verirken kuyruğunda da inip-kalkmalar gördüm. Ya jumbo-show kırığı olduğundan dolayı tipik nefes durumu var, ya da solunum sorunu var gibi geliyor.

Ayak mantarı için şuan ayaklarına ve gagasına da teramisin deri merhemi uyguluyorum. Suyuna polivit katıyorum şimdilik. Biraz da bi' normal bi' ishal hali var, onun için de kafesin 3 yanını örttüm, kanarya yemi aspur kullanıyorum şimdilik.

Küçüklükten beri hep muhabbet kuşu besledim ancak bu kuşun ceresinden emin olamadım. Ceresi bi koyu gibi, bi açık gibi duruyor. Veren kişi dişi olduğunu söyledi ancak ceresi açık maviden çok, koyu olmamakla birlikte normal tonda bir mavi gibi. Dişilerdeki bariz açık mavi bir tonu yok. Sizce cinsiyeti nedir?

Ayrıca bileğinde de TKF Doğa ve Kafes Kuşlarından 8 numaralı üreticinin 2018 bileziği var yani bileziğe göre kuşun 6 yaşında olması gerekiyor. Ancak kuşun henüz gözlerindeki iris bile belli değil, ayakları da keza koyu ve matlaşmış bir durumda değil. Sanıyorum yanlışlıkla bebekken eski yılın bileziği takılmış.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ancak yaşı, cinsiyeti, solunum ve ishali için de yorum ve önerilerinize açığım.

WhatsApp Image 2024-10-24 at 17.05.33.jpegWhatsApp Image 2024-10-23 at 16.56.17.jpegWhatsApp Image 2024-10-23 at 16.55.56.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba attığınız ilk fotoya erkek dedim ama son ikiyi görünce dişi ye kanaat getirdim. Bilezik kısmına hiç hâkim değilim ama bazı motasyanlu kuşlarda göz irisi belirginleşmeyebiliyor ayaklara da çok takılmayın benim yavrum üç yaşındaydı hemen hemen. Ama ayakları yeni bebek gibi pespembeydi. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Takviyeleri eksik etmeyin. Dışkıları ne durumda. Probiyotik takviyesi de yapın. Beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dışkıları ekler misiniz.

Üst Alt