• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yeni gelen kuşun dışkısı

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Selamlar dün nazlımı aldım kuşların hiç biri hasta halde değildi aldığım yere de güveniyorum yalnız yinede sormak istedim..
Ekli dosyayı görüntüle 27852
Bu dışkılar nazlıya ait..
Önlem amaçlı iç parazit geçsem sıkıntı olur mu?
Duruşunda iştahında popo da (dışkı yapışması) sıkıntı yok, dışkıları böylr.
Düzelir diye bekleyim mi yoksa müdahale gerekli mi 😬 pamuğun dışkısı normaldi aldığım zamanlar ama bununkiler böyle

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ben yeni gelene 1 hafta verilmesinden yanayaım

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
yeni gelen kuşlarda dışkı değişikliği normaldir ve kuşta bir şey yokken iç parazit uygulaması kuşa zarar verir.Bi süre bekleyin düzelmezse o zaman bakarız

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bilmiyorum normalde en fazla sulu olurdu şekilleri beni ürküttü..
Yeni gelenler kuşlarda strese,heyecana vs bağlı olarak dışkı değişimi olur siz yinede diğer kuşa yaklaştırmayın.Bi süre gözlemleyin geçmezse o zaman bakarız boşu boşuna iç parazit uygulamayın bence

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Yeni gelenler kuşlarda strese,heyecana vs bağlı olarak dışkı değişimi olur siz yinede diğer kuşa yaklaştırmayın.Bi süre gözlemleyin geçmezse o zaman bakarız boşu boşuna iç parazit uygulamayın bence
Ayrı kafeste direkt yanına atmam ama yan tarafında başka kafeste de kuş var mesafe sıkıntı olur mu cevap veren olmadı dün, Ekli dosyayı görüntüle 27860Bi bakarsanız çok sevinirim
Koyabileceğim en müsait yer orasıydı öbür türlü yerde kalıyor diye içime burası sindi

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
çiftleşme için bel seviyeesi üstü iyidir ayırmada bence gayet iyi durum

Yasemin.e07

Paylaşımcı
çiftleşme için bel seviyeesi üstü iyidir ayırmada bence gayet iyi durum
Çiftleşecekleri kafes erkeğin olduğu kafes geçenlerde de paylaştım sayfamda var 4 katlıydı 2 kata düşürdüm üst katı çift için alt katı yavrular için kullanacağım fazladan ufak kafesler de ya tek kuş bakıyorum ya karantina kafesi olarak kullanıyorum geçenlerde de kediyi götürmüştüm😬
Kafesin üst katı yerden 80 cm yukarıda kalıyor tek katın boyu 49 cm muhabbet ispinoz için uygun bir kafes yani önceden hint bülbülü vardı şimdi muhabbet var 🥰🥰🥰❤

Üst Alt