• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni ev arkadaşım Necati (sultan papağanı)

fratakdemr

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Henüz 1 aylık sultan papağanı aldım. Aramızdaki tecrübeli arkadaşların bilgilerinden yararlanmak istiyorum. Henüz ilk akşamdan elime gelmeye başladı, buna sevindim fakat bunu dışarı çıkmak için yaptığını farkettim. Çünkü koluma tırmanmaya çalışıyor. Bugün 2.günümüz ve bir kaç uçma denemesi yaptı, elimi uzatınca direk elime konuyor. Bunun haricinde sürekli kafamda dolaşıyor benimle, bu normal mi anlayamadım. Yada iyi mi kötü mü? Kafese kendi girmedi hiç, aç kalıcak diye ben sokuyorum ve 15 20 dk çırpındıktan sonra duruluyor. Oyuncaklar sipariş verdim, kafes dışı ve kafes içi. Bu anlattıklarıma istinaden, görüş öneri verebilecek veya yaptığım yalnış birşey varsa açıklayabilecek varsa çok sevinirim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler 🙏

cerenmiki

Yeni Üye
Çok tatlı bi bebeniz var, kafanızda sizinle dolaşması çok normal genel huyudur o sultanların, sevdiklerinden yaparlar. Kafese kendisi girmez evet aç susuz da kalsa dışarda durmak isteyebilir uzun zaman geçen durumlarda siz sokun kafese. Oyuncaklarda ayna varsa uzun süre ayna görmemeleri daha iyi diye biliyorum karşısında başka kuş var sanıp kur yapıyor ve karşılık alamayınca üzülüp depresyona girebiliyorlar ama sizinki daha küçük onda durum ne olur bilemiyorum. Vitamin karışımlı yem de alın bünyesi güçlü olsun :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşın lütfen. Kuşunuzu ve ortamını görelim ona göre yorum yapalım ☺