• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni dostum için isim önerisi ve tavsiyeleriniz

ruhadam

Yeni Üye
Herkese merhaba. Üreticiden 40 günlük bir yavru aldım. Henüz tam uçamıyor ve hala elden korkuyor. Yem yemesinde sorun yok ancak suluktan su içmeyi bilmiyor. Suluğu ben ağzına dayarsam içiyor. Bu kadar ufak bir dosta hiç bakmamıştım tavsiyelerine ihtiyacım var. Aklıma takılan ufak da bir soru var. Kuyruğu kısa mı yoksa bana mı öyle geldi ? bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim. Tecrübesi olan herkes ufak da olsa tavsiyede bulunursa mutlu olurum. Bu arada ismi hala belli değil güzel isim önerilerine de açığım :))

Ekli dosyalar

ruhadam

Yeni Üye
Yeni kuşunuz hayırlı olsun tüyü kadar da ömürlü
Kuşunuzun kuyruğunu
Başka açıdan çekme şansınız varmı
?
Henüz Yavru olduğu için kuyruğu olağan olabilir
Kuşunuz erkek gibi duruyor isim konusunda cinsiyetin net olmasını beklerseniz daha iyi olur
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Ekliyorum hemen

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Havalar sıcak lütfen suyu bol bol incirin o zaman 🙏 hayırlı olsun yeni dostunuz, benim görünce aklıma ilk kaftan geldi isim olarak, ne cinsiyetine baktım ne bir şeyine ama ilk aklıma gelen isim oldu 😅 maşallah çok güzel bir bebek, erkek görünüyor ama dişiye de dönebilir biraz daha büyümesini bekleyebilirsiniz cinsiyet için 🙂 bol bol alıştırma yapın, dışarı çıkarmayın şimdilik kafesine alışsın hem de uçmayı iyice öğrenene kadar evi de tanısın sizi de, kafes içinde yanına yaklasin bol bol konuşun, önce sizin yüzünüze ve sesinize alistirin sonrasında kafes içi ele alıştırma eğitimi verirsiniz sitede detaylı yazılar mevcut bu konuda, yine de bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin 😊

ruhadam

Yeni Üye
Havalar sıcak lütfen suyu bol bol incirin o zaman 🙏 hayırlı olsun yeni dostunuz, benim görünce aklıma ilk kaftan geldi isim olarak, ne cinsiyetine baktım ne bir şeyine ama ilk aklıma gelen isim oldu 😅 maşallah çok güzel bir bebek, erkek görünüyor ama dişiye de dönebilir biraz daha büyümesini bekleyebilirsiniz cinsiyet için 🙂 bol bol alıştırma yapın, dışarı çıkarmayın şimdilik kafesine alışsın hem de uçmayı iyice öğrenene kadar evi de tanısın sizi de, kafes içinde yanına yaklasin bol bol konuşun, önce sizin yüzünüze ve sesinize alistirin sonrasında kafes içi ele alıştırma eğitimi verirsiniz sitede detaylı yazılar mevcut bu konuda, yine de bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin 😊
önerileriniz için teşekkür ederimm <3

Bahar Y.

Müdavim
Dişi gördüm ben yavruyu maşallah kuyruk boyu yavruluğundan kaynaklı benim kuşlarında ilk geldiğinde kuyrukları kısaydı, kısa sürede uzadılar maşallah güzel bir bebek, isim olarak Yamaç geldi aklıma yanak yamalarından dolayı😊

ruhadam

Yeni Üye
Dişi gördüm ben yavruyu maşallah kuyruk boyu yavruluğundan kaynaklı benim kuşlarında ilk geldiğinde kuyrukları kısaydı, kısa sürede uzadılar maşallah güzel bir bebek, isim olarak Yamaç geldi aklıma yanak yamalarından dolayı😊
öyle miii.. erkeklerin daha çok konuştuğunu duymuştum bu yüzden erkek olarak almıştım Neyse dost dosttur. Kuyruk konusundaki bilginiz için de teşekkür ederim. Yamaç iyi fikir değerlendireceğim.

Bahar Y.

Müdavim
öyle miii.. erkeklerin daha çok konuştuğunu duymuştum bu yüzden erkek olarak almıştım Neyse dost dosttur. Kuyruk konusundaki bilginiz için de teşekkür ederim. Yamaç iyi fikir değerlendireceğim.
40 günlük dişi kuşuda konuşturabilirsiniz yeteri ilgi ve sabırla, forumda konuşan dişiler var @Levent T. Abim bu konuda size yardımcı olacaktır 😊

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Maşalllah bahar hocama katılıyorum isim ve cinsiyet konusunda

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yavrumuz fıstık gibi bence ismi Künefe olmalı 😇
Maşallah 🧿

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah çok tatlı 😍 bana da daha çok dişi gibi geldi 🤗 ama sanki cere de hafif lila gibi tam emin olamadım 😁 tüyü gibi ömrü olsun 🙏🏻🤗. İsim olarak ta lokum gibi tatlı lokum 😍

ruhadam

Yeni Üye

ruhadam

Yeni Üye
dostlar merhaba tekrardan bugün kendisinin keyfi yerine suyunu kendisi içmeye başladı. Ancak kafama ufak bir soru takıldı. Sık sık ağzını açıp kapatıyor (gaga sesi duyulacak kadar). Her an yapmıyor ama çok sık görüyorum nefes soluklanır gibi aynı. Normal bir durum mudur ?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
dostlar merhaba tekrardan bugün kendisinin keyfi yerine suyunu kendisi içmeye başladı. Ancak kafama ufak bir soru takıldı. Sık sık ağzını açıp kapatıyor (gaga sesi duyulacak kadar). Her an yapmıyor ama çok sık görüyorum nefes soluklanır gibi aynı. Normal bir durum mudur ?
Yandan videosunu atar mısınız kuyruk sekmesi var mı

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
maşallah yeni dostunuzla birsürü güzel yıllarınız olsun 😊 bana cinsi erkek gibi geldi.. ama ilerleyen süreçte kesinleşir tabii. isim önerisi olarak da erik diyorum ben 😁 ayrıca minik arkadaşınız için lütfen tahta tünek kullanınız. ayrıca şimdiden kalamar kemiği, kuş kumu vs. bulundurun. kafes altı için ızgara alırsanız da iyi olur. yem için de daha yavru olduğu için kırılmış yemlerden tercih edebilirsiniz zorlanmaması için. bol cikcikli ve sağlıklı yıllar diliyorum 🙏

ruhadam

Yeni Üye
Kuş halsiz gözüküyor iştahı nasıl?
Bir de tahta tünek kullanırsanız daha iyi olur
demin dışarıda biraz turladı o yüzden öyle duruyordu. Yoksa gün içinde kafesinde yerinde durmuyor:) Çok şükür yeminde suyunda sıkıntı yok. Biraz Önce tünek aldım taktım.