• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Yeni Doğmuş Sultanın Tüyleri Kan ve siyah nokta

elifduff

Yeni Üye
IMG_2763.jpeg

IMG_2768.jpegIMG_2766.jpeg24 Günlük Sultan papağanımda dün böyle bir şey yoktu hiçbir yavrumda böyle bi şey görmedim tüyleri hafif kanamalar var kendi kendine mi yapıyor yoksa anne baba yolmuş olabilir mi yada hasta mı? Fotoğraflarini ekledim
Kendi kendinide gagasıyla böyle yapmış olabilir mi ama siyah noktalar ne anlamadım dışkısınıda ekledim anne baba besliyo halaIMG_2762.jpeg

elifduff

Yeni Üye
dün misafirler eline aldı biraz anne baba yapmış olabilir mi dünden önce yoktu bu 😞 IMG_2757.jpeg

elifduff

Yeni Üye
ek olarak anne ve baba kuluçkada yeni yumurtalar yaptılar 8-9 gün önce

elifduff

Yeni Üye
Büyük ihtimal anaçlar yaptı yeni yumurta yaptıkları için ayırıp el besleme yapabilirsiniz
Babanın yavrunun gözüne bi şeyler yaptığını gördüm sanki dövüyo gibi ben o an ayırdım yavruyu şiringayla kuş mamasını sulandırıp besledim yeterli olur mu öyle beslesem kursağı doluyo

Bu arada şuan da kursağı dolu ama anlamadım hangisi saldırıyo olabilir :/
Baba biraz zor şartlarda büyümüş hiç uçmayan sadece kafeste hirçindi başlarda uçmayi bile bilmiyordu isirinca parçalıyodu ama şimdi seviyorum ısırmıyo uyarıyo eskisi hibi parçalamıyo

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Babanın yavrunun gözüne bi şeyler yaptığını gördüm sanki dövüyo gibi ben o an ayırdım yavruyu şiringayla kuş mamasını sulandırıp besledim yeterli olur mu öyle beslesem kursağı doluyo

Bu arada şuan da kursağı dolu ama anlamadım hangisi saldırıyo olabilir :/
Baba biraz zor şartlarda büyümüş hiç uçmayan sadece kafeste hirçindi başlarda uçmayi bile bilmiyordu isirinca parçalıyodu ama şimdi seviyorum ısırmıyo uyarıyo eskisi hibi parçalamıyo
Kuş maması dediğiniz vesrele laga nın A21 mamasımı . Öyleyse yeterli olur suyunu mutlaka verin ihmal etmeyin elinizde rutin kullandığınız vitaminleriniz varmı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
dün misafirler eline aldı biraz anne baba yapmış olabilir mi dünden önce yoktu bu 😞 Ekli dosyayı görüntüle 92989
Merhaba kanatlıoil Formmix içirin
Anaçlar protein ve mineral eksikliğinde bunu yapar
Yavruyada verin
2 günde 1 damla
Anaçlar iki günde 2 damla çay kaşığı ile içirin mutlaka
Yumurtada ki bebeklere daha çok yaparlar
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun
Aktardan Blok kaya tuzu alın kafeste olsun

Ekli dosyalar

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Merhaba kanatlıoil Formmix içirin
Anaçlar protein ve mineral eksikliğinde bunu yapar
Yavruyada verin
2 günde 1 damla
Anaçlar iki günde 2 damla çay kaşığı ile içirin mutlaka
Yumurtada ki bebeklere daha çok yaparlar
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun
Aktardan Blok kaya tuzu alın kafeste olsun
Ablacım yeni yumurtaları olduğu için yavruyu istemiyorlardır diye düşündüm ben

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ablacım yeni yumurtaları olduğu için yavruyu istemiyorlardır diye düşündüm ben
Sanmıyorum ablacığım yavru üzerine tekrar kuluçkada kuşlar vitamin mineral eksikliği çok fazladır bu yüzden yaparlar

elifduff

Yeni Üye
Sanmıyorum ablacığım yavru üzerine tekrar kuluçkada kuşlar vitamin mineral eksikliği çok fazladır bu yüzden yaparlar
Demet hanim merhaba
Bu kanamadan ötürü kuşumuz iç kanama geçirmiş olabilir mi? bu şekilde gördükten sonra ayirdim tabii dediklerinizi dikkate aldım ama sahiplendirdik neyi olduğunu bilmiyorum üşüttü dediler sonra iç kanama dediler tam anlayamadım
Annenin bu yolma ve gördüğünüz şekilde kanlanması sonrasi dikkat ettim yerim olmadığı için sahiplendirdik uçuyormuş iyiymişte tüyleride çıkmış hatta ama 1,5 hafta sonrasında maalesef yavruyu kaybettik
Veterinerden net bir bilgi alamadım, iç kanama geçirmesi mümkün müdür... Ben durumun böyle ciddi olup olmadığını bilmiyorum ihmalden mi acaba

elifduff

Yeni Üye
Gayet sağlıklıydı.. Uçuyordu hafiften kuş maması veriyodum daha çok sonra aspur verdim kırıyordu B vitamini verdim ama normal muhabbet yemlerinden vermedim alan kişiler muhabbet yemi vermiş akıllı yemlikle acaba yememiş aç kalmış olabilir mi
1 hafta sonrası yani maalesef 1 günde götürülmüş veterinere ve tahlil sonucu dahi alamadan hayvan yoğun bakımda ölmüş üzüntümü tarif edemem. Gerçekten kanama mı geçirdi yoksa aç mı kaldı, cereyandan falan mı etkinlendi merak ediyorum..

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aç kalmış olma ihtimali var. Yem yiyip yemediğini takip etmeleri gerekirdi. Başınız sağolsun 😕

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Gayet sağlıklıydı.. Uçuyordu hafiften kuş maması veriyodum daha çok sonra aspur verdim kırıyordu B vitamini verdim ama normal muhabbet yemlerinden vermedim alan kişiler muhabbet yemi vermiş akıllı yemlikle acaba yememiş aç kalmış olabilir mi
1 hafta sonrası yani maalesef 1 günde götürülmüş veterinere ve tahlil sonucu dahi alamadan hayvan yoğun bakımda ölmüş üzüntümü tarif edemem. Gerçekten kanama mı geçirdi yoksa aç mı kaldı, cereyandan falan mı etkinlendi merak ediyorum..
Merhaba başınız sağ olsun
Biraz daha büyüyüp verilseydi daha iyi olurdu😔
Aç kalıp bağışıklığı düşmüştür ve malesef yavrular açlığa dayanamaz😔

elifduff

Yeni Üye
Merhaba başınız sağ olsun
Biraz daha büyüyüp verilseydi daha iyi olurdu😔
Aç kalıp bağışıklığı düşmüştür ve malesef yavrular açlığa dayanamaz😔
Burda tüylerde kanama oldu ya acaba ordan mı iç kanama başladı diye düşündüm içim param parça çok söyledim fotoğraf da attım yem yemiyorsa mama koyun diye ama maması yoktu veya aspur sadece akilli yemliktende yiyemediğini düşünüyorum henüz 45 günlüktü anne yoluyor kuluçkada başka yavrular var baba 3 yavru bakıyor bunuda besliyordu fakat ben 4 gün ayırdım önce kuş maması sonra aspur verdim yiyordu kursağı doluyordu yani bana açlıktan öldü hissiyati veriyor uçuyor oynuyormuş ama yem konusunda takip edilmemiş galiba belkide yiyordu bilmiyorum 5-7 gün civarı oldu vicdan azabından bende ölüyorum erken mi verdim acaba suçlusu ben miyim yoksa başka bir ihmal mi bilemiyorum tek üzüldüğüm sadece 1 haftada bunun olması

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Burda tüylerde kanama oldu ya acaba ordan mı iç kanama başladı diye düşündüm içim param parça çok söyledim fotoğraf da attım yem yemiyorsa mama koyun diye ama maması yoktu veya aspur sadece akilli yemliktende yiyemediğini düşünüyorum henüz 45 günlüktü anne yoluyor kuluçkada başka yavrular var baba 3 yavru bakıyor bunuda besliyordu fakat ben 4 gün ayırdım önce kuş maması sonra aspur verdim yiyordu kursağı doluyordu yani bana açlıktan öldü hissiyati veriyor uçuyor oynuyormuş ama yem konusunda takip edilmemiş galiba belkide yiyordu bilmiyorum 5-7 gün civarı oldu vicdan azabından bende ölüyorum erken mi verdim acaba suçlusu ben miyim yoksa başka bir ihmal mi bilemiyorum tek üzüldüğüm sadece 1 haftada bunun olması
45 günlük sultan yem kıramaz. Aspuruda kıramaz. Kırmak için uğraşır siz yedi sanarasınız. El besleme yapmaları gerekirdi. Yazık oldu yavrucağa. Tüy yolma sultanların genelinde olur. Bu bir problem değil. Sonradan tüyler uzar sıkıntı ortadan kalkar. İç kanamaya asla çevirmez.