• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yeni doğan Sultan papağanı

ali0292

Yeni Üye
Dün kafesten cik cik sesler duymaya başladın bugünde devam ediyor hatta daha çok arttı yavrular yumurtadan çıktılar daha göremedim ama büyük ihtimalle kafesi her açtığımda anne kuluçkada oluyor ama sesler hala geliyor yuvayı alıp bakarsam anne sterese girermi bakayimmi. Annenin besleyip beslmediğinide tam bilmiyorum kursak kantrolü için yavruları alayimmi

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Dün kafesten cik cik sesler duymaya başladın bugünde devam ediyor hatta daha çok arttı yavrular yumurtadan çıktılar daha göremedim ama büyük ihtimalle kafesi her açtığımda anne kuluçkada oluyor ama sesler hala geliyor yuvayı alıp bakarsam anne sterese girermi bakayimmi. Annenin besleyip beslmediğinide tam bilmiyorum kursak kantrolü için yavruları alayimmi
Mutlaka kursak kontrolü yapın anne yem veya dışkılamaya çıktığında hızlıca alıp bakım sorun olmaz

Sati

Tutkulu
Gözünüz aydın, sizi şu an benim kadar iyi kimse anlayamaz, Tuba hocam bilir :D
Yavrular seri şekilde cik cik ediyorlarsa anaç besliyor, aralıklı cikliyorsa açım diyor, sessiz ise de toklar.
Bilgilendirmek istedim umarım herşey yolunda ilerler.
Ama kursak kontrolü yeni çıktıkları için şart, birde kaç yumurtanız var hepsi aynı gün çıkmıyor.

Not : Dün ses aldınız ve hala yaşıyorlarsa her şey yolunda bence.

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Gözünüz aydın, sizi şu an benim kadar iyi kimse anlayamaz, Tuba hocam bilir :D
Yavrular seri şekilde cik cik ediyorlarsa anaç besliyor, aralıklı cikliyorsa açım diyor, sessiz ise de toklar.
Bilgilendirmek istedim umarım herşey yolunda ilerler.
Ama kursak kontrolü yeni çıktıkları için şart, birde kaç yumurtanız var hepsi aynı gün çıkmıyor.

Not : Dün ses aldınız ve hala yaşıyorlarsa her şey yolunda bence.
Sizin bebişler nasıl

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben gün boyunca 2-3 saatte bir ciklemelerini takip ettim, eğer çok ciklerse de bakıyordum kursak dolu mu diye o şekilde bakabilirsiniz ☺

Sati

Tutkulu
Sizin bebişler nasıl
Çok şükür sorun yok Tuba hocam,
Sürekli kontrolu bıraktık vallahi, maşallah kursaklar hep dolu karşılaşıyoruz, çok sık beslenme sesi de aldığımızdan pek rahatsız etmiyoruz.
Tabi aralıklarla bakıyoruz, hatta dışkılar coğalmaya başlamış yarın bir yuva temizligi yaparız. (3 güne bir yapsak mantıklı sanırım.)

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Çok şükür sorun yok Tuba hocam,
Sürekli kontrolu bıraktık vallahi, maşallah kursaklar hep dolu karşılaşıyoruz, çok sık beslenme sesi de aldığımızdan pek rahatsız etmiyoruz.
Tabi aralıklarla bakıyoruz, hatta dışkılar coğalmaya başlamış yarın bir yuva temizligi yaparız. (3 güne bir yapsak mantıklı sanırım.)
Evet 3 güne bir mantıklı hava sıcak

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maşallah Maşallah, darısı bize olsun Burçak hocam bize alışık kuş istiyor gönlümüz bu azılı yetişkinleri sevemiyoruz :D
Olur inşallah tamamen kuşun karakterine bağlı bir de bazen naparsan yap yabani de olabiliyor 🤷‍♀️😂

Sati

Tutkulu
Farklı kafadalar Burçak hocam, hem uçup kolumuza kafamıza konuyor hemde saldırıyor, saldıracaksan gelme ötede oyna adam saldırmaktan zevk alıyor :D

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Farklı kafadalar Burçak hocam, hem uçup kolumuza kafamıza konuyor hemde saldırıyor, saldıracaksan gelme ötede oyna adam saldırmaktan zevk alıyor :D
Kafaya konup üstünlük sağlıyor size bizimkide yapıyor parmağımı uzatıp alıyorum dikkatini dağıtıyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Benim limon öyleydi abime yapardı hem Tuba hanımın dediği gibi üstünlük kuruyorlar hem de sevmediklerine gıcıklık yapıyorlar 🤣

Sati

Tutkulu
Evlerimizin neşeleri işte :), hepsini fıtratına göre kabul ettik ağada paşa da sizsiniz diyoruz :D
Hasta olmasınlarda ben atara da gidere de, sevdirmemelerine de razıyım :D
Ama bebelerin çekeceği var Ataları bana çektirdi tanaları da benden çekecek bu sefer de çok yılışık olduklarından şikayet ederiz herhalde :ROFLMAO::ROFLMAO:

Üst Alt