• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yeni doğan sultan hakkında

Ferhatemre34

Aktif Üye
Merhabalar 4 tane sultan yumurtamiz vardı dün 1 yumurta çatladı ve baya da tüylü olarak ilk yavrumuz çıktı. Anne ve baba neredeyse sürekli yuvada rahatsız etmek istemiyorum açıp bakmak istemiyorum fakat yavruyu besliyorlar mi bunun teşhisini koyamiyorum elle besleme mamam hazırda var ama şu anlık müdahale etmiyorum arada bir videolarda yavruların beslenirken çıkardığı vik vik sesleri duyuyorum o esnada besliyorlar mi anne neredeyse yuvaliktan hiç çıkmıyor erkeği de yuvaya mama taşırken göremedim o da çoğunlukla yuvada duruyor küçük bir parça kızıl daldari koydum yuvaligin içine onu mu acaba yediriyorlar kendi hallerine mi birakmaliyim doğrusu nedir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar 4 tane sultan yumurtamiz vardı dün 1 yumurta çatladı ve baya da tüylü olarak ilk yavrumuz çıktı. Anne ve baba neredeyse sürekli yuvada rahatsız etmek istemiyorum açıp bakmak istemiyorum fakat yavruyu besliyorlar mi bunun teşhisini koyamiyorum elle besleme mamam hazırda var ama şu anlık müdahale etmiyorum arada bir videolarda yavruların beslenirken çıkardığı vik vik sesleri duyuyorum o esnada besliyorlar mi anne neredeyse yuvaliktan hiç çıkmıyor erkeği de yuvaya mama taşırken göremedim o da çoğunlukla yuvada duruyor küçük bir parça kızıl daldari koydum yuvaligin içine onu mu acaba yediriyorlar kendi hallerine mi birakmaliyim doğrusu nedir
Merhaba gözünüz aydın olsun sağlıklı büyüsünler inşallah 😊🤲mutlaka bakın gerekirse anneyi itin yana kursağını kontrol edin lütfen, kursak sütü vermeliler,
Anne beslemezse 2 saat ara ile besleyin

Ferhatemre34

Aktif Üye
Çok teşekkürler 🐣❤Elimi yuvaliga sokup rahatsız edersem hem o yavruyu hem diğer yumurtaları anne veya baba dışlar mi yada yumurtalara zarar verirlermi diye endişe ediyordum ama siz öyle diyorsunuz madem sorun olmaz herhalde

Ferhatemre34

Aktif Üye
Şimdi baktım ikinci yavru da çıkmış kursaklarında tohumlar gözüküyor nohut büyüklüğünde şişlik var kendi hallerine bırakıyorum mamaya baslamiyorum suanlik yada günde bir kaç kez takviye niyetine vermeli miyim bu kadar çok ellersek ebeveynleri yavrulara sırt çevirir mi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi baktım ikinci yavru da çıkmış kursaklarında tohumlar gözüküyor nohut büyüklüğünde şişlik var kendi hallerine bırakıyorum mamaya baslamiyorum suanlik yada günde bir kaç kez takviye niyetine vermeli miyim bu kadar çok ellersek ebeveynleri yavrulara sırt çevirir mi
Maşallah SüphanAllah beslemişler😊 🤲
Anaçlar yavruyu çok zor şartlarda terk ederler
Yumurta terki çok daha kolaydır fakat bebekleri terk etmezler
Mamaya gerek yok şuan, yinede gözlemleyin kontrol edin
15 /20 günlük olduklarında besleme azalırsa o zaman takviye edersiniz😊

Üst Alt