• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni çıkan yavrularda ölme

isaq72

Yeni Üye
Merhaba 2022 kasım ayında muhabbet kuşum 5 adet yumurta yapmıştı.Bunlardan 4 tanesi yumurtadan çıktı.Sorunsuz bi şekilde 4 5 gün anneleri besledi kursaklarında her zaman yem vardı hatta şişkindi kursakları ama 2 gün içinde hepsi öldü.Şimdi ise tekrardan 5 yumurta yaptı ilk yavru 6 gün önce çıktı.Diğer 3 üde çıktı ama ilk çıkan ve en büyük olan kursağı dolu şekilde ölmüştü.Arkadaşlar iki defadır başıma geliyor bu duruma çok üzülüyorum.Zaten yavrular büyüse hediye edicem satma gibi bir niyetim yok ama ölmeleri beni çok üzüyor.Kuşlara sadece petshoptam aldığım normal yem veriyorum bide dal darı veriyorum.
Not:Folluğun içine talaş koydum anne kuş dışarı attı.Onu rahatsız etmemek adına bişey koymadım folluk zemini boş şuanda yavruların ufak dışkısı ile kirli biraz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba Kuşlara Mama ve grit kum veriyor musunuz? Mümkünse video görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

isaq72

Yeni Üye
Hocam Merhaba mama veya grit kum hakkında hiç bilgim yok.Az önce bir video çektim şimdi paylaşıcam kursaklarında olması gerekenden fazla yem var gibi.Grit kum bide her kuşçu da bulabilirmiyim.Mama hakkında bilgi versen sevinirim.

Yıldız35

Paylaşımcı
Folluk bence çok kirli follugu düzenli temizlemeli altina taban malzemesi koymalisiniz. Yavru kuslar da diskiliyor sonucta. Anne kusa 2 günde bir yumurta verin. Grit kum kuşların sindirimi için kullanılan bir ürün İnternete yazınca çıkıyor araştırmanizi öneririm. Kursaklarında yeterli besin var. Bence temizlik ile başlayın.

isaq72

Yeni Üye
Folluk bence çok kirli follugu düzenli temizlemeli altina taban malzemesi koymalisiniz. Yavru kuslar da diskiliyor sonucta. Anne kusa 2 günde bir yumurta verin. Grit kum kuşların sindirimi için kullanılan bir ürün İnternete yazınca çıkıyor araştırmanizi öneririm. Kursaklarında yeterli besin var. Bence temizlik ile başlayın.
Grit kum aldım abla kafesi komple temizledim.Rahatsız olmasınlar diye temizlemiyordum.Bir rivayete göre yavrulara dokunmak bakmak çok rahatsız etmenin sonucu anne yavruları öldürüyormuş tarzı şeyler duydum.
Söz konusu kumu nasıl vermeliyim abla yemliğin içine serpiştirerek mi yoksa daha iyi bir yöntem var mı?

Yıldız35

Paylaşımcı
Grit kum aldım abla kafesi komple temizledim.Rahatsız olmasınlar diye temizlemiyordum.Bir rivayete göre yavrulara dokunmak bakmak çok rahatsız etmenin sonucu anne yavruları öldürüyormuş tarzı şeyler duydum.
Söz konusu kumu nasıl vermeliyim abla yemliğin içine serpiştirerek mi yoksa daha iyi bir yöntem var mı?
Merhaba çok iyi yapmışsınız yavrulari eldivenle tutarsanız kokunuz sinmez. Kumu parmak sulukta yada ayrı bir yemlikte verebilirsiniz hep dursun kafeste. Yemin içine koyduğunuzda altta kalıyor kuslar ulaşamıyor.
Anneye dal dari haşlanmış yumurta verin hergun vermeseniz bile 2 günde bir verirseniz çok iyi olur.

isaq72

Yeni Üye
Merhaba çok iyi yapmışsınız yavrulari eldivenle tutarsanız kokunuz sinmez. Kumu parmak sulukta yada ayrı bir yemlikte verebilirsiniz hep dursun kafeste. Yemin içine koyduğunuzda altta kalıyor kuslar ulaşamıyor.
Anneye dal dari haşlanmış yumurta verin hergun vermeseniz bile 2 günde bir verirseniz çok iyi olur.
Tamamdır abla asla bu bilgileri unutmam😊😊