• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yeni alınan sultan papağanı sorunsalı

deslemegeli

Yeni Üye
merhabalar,

3 gün önce eniştem ev hediyesi 1 yaşında bir sultan papağanı hediye etti bana. bakımı, zorluğu vs hiçbir şey bilmiyorum. oyuncakları düzeltmek için elimi kafesin içine götürürken bile korkuyorum. 3 gün oldu maksimum 4 yudum su içmiştir. verdiğim yemleri yiyor ama ek gıdaları (yumurta sarısı, marul, sakatalık) yemiyor. kafesin içinde sürekli bir o yana bir bu yana tırmanıyor ve çok bağırıyor. kafes düzeni desen bazen cok sıkıştırmış hissediyorum bazen de tünekler az diye hoplayarak hareket edemediğini düşünüyorum. bunlardan hangileri normal ve ne yapmam gerekiyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yetişkin kuş eğer mamaya alışmadıysa yemeyebilir. Siz vermeye devam edin. Üzerine yem serpiştirin belki tadına bakarsa alışma ihtimali var. Kafes ortamını görsek daha doğru yorum yapabiliriz. Sultanlar fazla tüneğe ihtiyaç duymaz. Atlayıp zıplayan kuşlardan değil. Kafes tellerinde ve tünekte sağ sol gidip gelirler. Kafesizin mümkün olduğunca geniş olması iyi olur. Ama korkunuzu yenmeniz gerek yoksa kafese kapatılmış bir kuş olacak gibi hissettim. Korkumu yenemem diyorsanız yol yakınken onada eziyet olmadan iyi bakacak birine sahiplendirin. Yetişkin kuş alışık değilse alıştırmakta çok zor olacaktır. Alışık kuşsa korkunuzu çabuk yenebilirsiniz.

deslemegeli

Yeni Üye
öncelikle çok teşekkür ederim. aslında korkuyorum derken kuştan korkmuyorum, elimi içeri soktuğumda o kadar hareket ediyor çırpınıyor ki kendine zarar verecek diye korkuyorum. eğer bana alışırsa öyle huysuzluk etmez diye düşünüyorum. Kafesinin görsellerini ekledim, acaba salıncagına çıkamadığı için mi oynamıyor bilmiyorum. zilli top vs de aldım ama takmadım onları. kafes de küçük mü acaba onu da bilmiyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafesiniz ideal ancak tünekler sultan için çok ince. Ayrıca plastik önermiyoruz. Benim tavsiyem ahşap Vileda sapı alıp kafes kapısına paralel olarak ölçüp kestirin. Kenarlara çentik atıp takabilirsiniz. Tek ve uzun tünek yeterli olacaktır. Oynaması için zilli ahşap oyuncaklar tercih edebilirsiniz. Kuş yetişkin erkek. Ötmesi bağırması gayet normal. Muhtemelen kızgınlıkta. İnşallah alışık kuştur zorlanmansınız.

Üst Alt